Tesla brengt eindelijk een CCS-oplaadadapter uit

0
35
Tesla

Na lang wachten heeft Tesla eindelijk een officiële CCS-adapter voor Noord-Amerika uitgebracht waarmee Tesla-rijders gebruik kunnen maken van openbare laadstations van andere merken. De nieuwe CCS Combo 1 (CCS1) naar Tesla-stekker is nu verkrijgbaar in Noord-Amerika voor $ 250.

Aangezien elektrische voertuigen aan populariteit blijven winnen, wil Tesla de technologie voor iedereen vooruit helpen, niet alleen voor zichzelf. Als gevolg hiervan is het bedrijf druk bezig met het testen van manieren om andere EV-bezitters gebruik te laten maken van zijn oplaadnetwerk.

Dit betekent echter dat het uitgebreide oplaadnetwerk druk zal worden zodra Tesla's nieuwe Magic Dock arriveert en het opent het Supercharger-netwerk voor elk elektrisch voertuig. Veel Tesla-bezitters zijn bang dat de verandering de wachttijden zal verlengen of stations zal overbelasten, waardoor ze nergens meer kunnen opladen.

GERELATEERDHier leest u hoe Tesla Superchargers werken met andere EV's

Gelukkig is de officiële Tesla CCS-adapter, nadat vorig jaar voor het eerst een oplaadadapter in Zuid-Korea werd uitgebracht, voor $ 250 beschikbaar op de website van Tesla. Het wordt in de komende weken verzonden. Helaas zit er een addertje onder het gras en werkt de adapter niet met alle Tesla-modellen.

“De CCS Combo 1-adapter is compatibel met de meeste nieuwere Tesla-voertuigen, terwijl voor sommige voertuigen een retrofit nodig is om functionaliteit met CCS-stations van derden te garanderen. We raden u aan te controleren of uw voertuig de nieuwste beschikbare software heeft voordat u zich aanmeldt bij uw Tesla-account om de compatibiliteit van het voertuig te controleren.”

Volgens de Tesla Store werkt deze nieuwe adapter alleen met de nieuwere Tesla Model 3/Model Y-voertuigen, samen met de nieuwste Model S en X. Als je een oudere Tesla hebt, heb je nog steeds pech, althans voorlopig. Het lijkt erop dat voertuigen ouder dan 2020 niet zullen werken met de adapter uit de doos.

Het bedrijf zal een retrofit-oplossing aanbieden om met oudere voertuigen te werken, maar we verwachten dat niet toevoeging tot ergens in 2023. Dat gezegd hebbende, wil iedereen met een nieuwere Tesla deze adapter misschien zo snel mogelijk pakken. Download de jouwe via de onderstaande link.

Tesla CCS Combo 1-adapter

Koop Tesla's nieuwe CCS Combo 1-adapter en laad uw voertuig op met openbare opladers.

Nu winkelen

via Electrek