Ryska rapporter: Vem som helst kan bli inkallad

0
37

Vladimir Putin har åberopat ”partiell mobilisering”, men ingen verkar gå säker i den ryska kraftansamlingen till kriget i Ukraina, skriver DN. Över hela Ryssland kommer nu berättelser om hur det gått till då män – både studenter och äldre – fått sina inkallelseorder. – Jag hade inte räknat med att jag skulle behöva åka i dag, säger en nyrekryterad ung man i ett videoklipp som The Telegraph har publicerat. Redan några timmar efter inkallelseordern fick han besked att det var dags att åka. – Jag gick ut, ringde mina föräldrar, min bror och mina vänner och berättade att de hade tagit mig. Enligt Rysslandskännare har varje område fått en dedikerad kvot av soldater som de ska bidra med. Det verkar sedan vara upp till den lokala polisen att hitta lämpliga.