RiotPWR Xbox Cloud Gaming Controller (iOS) Review: een onhandig ontwerp is beter dan niets

0
25

Beoordeling: 7/10 ?

 • 1 – Absoluut heet afval
 • 2 – Sorta lauwe vuilnis
 • 3 – Sterk gebrekkig ontwerp
 • 4 – Enkele voordelen, veel nadelen
 • 5 – Aanvaardbaar imperfect
 • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
 • 7 – Geweldig, maar niet de beste in zijn soort
 • 8 – Fantastisch, met enkele voetnoten
 • 9 – Hou je mond en neem mijn geld
 • 10 – Absoluut designnirvana

Prijs: $70 Amazon RiotPWR Mark LoProto/Review Geek

Naarmate cloudgaming steeds vaker voorkomt, hebben gamers behoefte aan een comfortabele, handige en compacte manier om onderweg te spelen. RiotPWR probeert te leveren met zijn Xbox Cloud Gaming-controller, maar verschillende ontwerpfouten voorkomen dat het de effectievere concurrentie overtreft.

Als je ooit hebt geprobeerd een AAA-game zoals Gears 5 < te spelen /i>op een touchscreen-apparaat weet je hoeveel het niet werkt. Het maakt niet uit hoeveel ingangen je binnen handbereik hebt, de ervaring is onhandig en niet intuïtief. Dat is de reden waarom bedrijven zoals RiotPWR snel op de markt zijn gesprongen met een randapparaat dat de pijn van touchscreen-gaming volledig wegneemt. Of je nu in een Xbox-klassieker duikt of een volledig mobiele ervaring opstart, het hebben van een controller in de hand verandert de benadering van gamen op je smartphone volledig.

RiotPWR deed zijn best om Xbox-gaming na te bootsen met een lichtgewicht controller gemodelleerd naar Microsoft's vierde generatie consolerandapparatuur. Helaas namen de ontwerpers een paar bochten naar links, wat anders een geweldig antwoord zou zijn geweest op on-the-go cloud en mobiel gamen.

Hier is wat we leuk vinden

 • Repliceert bijna perfect de Xbox draadloze controller
 • Knoppen en joysticks voelen van hoge kwaliteit
 • Levert latentievrij gamen
 • Gemiddeld opladen

En wat we niet doen

 • Slechte gewichtsverdeling kan ongemakkelijk worden
 • Prijs is hoog zonder extra functies
 • Onnodig lang snoer kan sta in de weg
 • Geen reden voor handig transport

Review Geek's deskundige reviewers gaan hands-on met elk product dat we beoordelen. We laten elk stuk hardware urenlang testen in de echte wereld en voeren ze door benchmarks in ons lab. We accepteren nooit betalingen om een ​​product goed te keuren of te beoordelen en we voegen nooit beoordelingen van andere mensen samen. Lees meer >>

Inhoudsopgave

Ontwerpfouten maken een goede controller kapot
    Onhandige plaatsing van een belangrijke functie
Vlotte, latentievrije responstijd
Ludu Mapp gaat verder dan Xbox-gaming
Moet je de RiotPWR Xbox Cloud-gamingcontroller kopen?

Ontwerpfouten maken een fatsoenlijke indruk Controller

Mark LoProto/Review Geek

Op het eerste gezicht lijkt het erop dat RiotPWR de beste keuze heeft gemaakt door de Xbox-controller te imiteren. Voor een Xbox Cloud Gaming-apparaat is het ontwerp volkomen logisch, en voor het grootste deel is het een bijna 1: 1-replica van Microsoft's randapparaat. Het is misschien een beetje lichter, aangezien het niet dezelfde interne onderdelen heeft als een Xbox-controller, maar de algemene knoplay-out, thumbsticks, D-pad en triggers zien er over het algemeen hetzelfde uit.

< p>De triggers op de RiotPWR-oplossing hebben misschien een hardere klik, maar het is een onbeduidend verschil. Je zult ook zien dat de Xbox Cloud Gaming-controller linksonder een opnameknop toevoegt die de actie direct vastlegt met behulp van de screenshot-applicatie van je telefoon.

Helaas zijn de grootste afwijkingen van Microsoft-controllers zijn ook de meest in het oog springende problemen met het ontwerp van RiotPWR. Het maakt niet uit hoe je de controller gebruikt en er zijn technisch gezien 2 configuraties, je bent gebonden aan een ongeveer 2 meter lange bliksemkabel die ongeveer 1 meter langer is dan nodig is .

Zelfs als je de afneembare houder niet gebruikt, of je nu een iPad of een iPhone gebruikt, zal deze niet ver genoeg van je af zijn om twee meter kabel nodig te hebben.< /p>

Onhandige plaatsing van een belangrijk kenmerk

Mark LoProto/Review Geek

Hoewel een langer dan nodig snoer misschien niet als een groot probleem klinkt, verpest het zeker een verder schone esthetiek en kan het in de weg zitten als het onhandig ligt. Ik wou dat het snoer het grootste probleem was, omdat het anders een gemakkelijk dilemma is om te omzeilen.

Ik heb onlangs de gelegenheid gehad om de GameSir X2 Pro Xbox Cloud Gaming-controller te beoordelen, die op de telefoon zit in het midden van een uitschuifbare controller, vergelijkbaar met de lay-out van een Nintendo Switch. Vergeleken met het ontwerp van RiotPWR was dat een opmerkelijk comfortabelere en functionelere lay-out.

GERELATEERDGameSir X2 Pro-Xbox Mobile Controller Review: een comfortabele metgezel voor cloudgaming

De telefoonhouder van RiotPWR zit in het midden van de controller en bedekt effectief de Xbox Home-, Menu- en secundaire Menu-knoppen. Hij is net hoog genoeg om de gezichtsknoppen en de rechter joystick niet in de weg te zitten, maar als je het type bent dat moet kijken naar de knoppen die je indrukt, zal je telefoon zeker in de weg staan. Ik heb niet veel problemen ondervonden met het kloppen op mijn telefoon, maar het is zeker mogelijk voor meer enthousiaste spelers en grotere telefoons.

Op het moment dat je telefoon is geïnstalleerd, zul je merken hoeveel gewicht het toevoegt. Ik heb de RiotPWR Xbox Cloud Gaming-controller getest met een iPhone 11, waardoor de hele setup 6.45oz (182,85g) zwaarder was dan een standaard Xbox-controller. Dat klinkt misschien verwaarloosbaar, maar het duurt niet lang voordat het extra gewicht merkbaar wordt. Afgezien van de batterijduur en een oververhitte telefoon, zullen je handen snel moe worden. De GameSir X2-controller beheerde de gewichtsverdeling een beetje beter, waardoor het gemakkelijker werd om voor langere tijd te gamen.

Vlotte, latentievrije responstijd

Vlotte, latentievrije responstijd

h2>

Om de Xbox Cloud Gaming-controller van RiotPWR te testen, heb ik Outriders en Gears 5 opgestart. Zoals bij mijn test op de X2, Gears 5 liep verrassend soepel en RiotPWR maakt zijn belofte van latentievrij gamen waar. Elke invoer wordt geregistreerd alsof ik op mijn Xbox Series S of pc speel.

Misschien het meest indrukwekkende aspect van de Xbox Cloud Gaming-controller is dat hij aanvoelt als een Xbox-controller. Het indrukken van knoppen is vergelijkbaar en responsief, en de joysticks zijn veel losser dan ik had verwacht. Ik heb randapparatuur van derden altijd nogal stijf gevonden, maar de RiotPWR-controller voelt erg authentiek aan voor Xbox-gaming.

Het grootste nadeel van de hele ervaring van cloudgaming heeft niets te maken met de controller. Terwijl Gears 5 probleemloos liep, was Outriders ongelooflijk laggy. Cloudgaming is nog steeds een nieuw concept en ik vermoed dat het een spreuk zal zijn voordat we kunnen genieten van soepele ervaringen. Wanneer die dag komt, zal RiotPWR's Xbox Cloud Gaming-controller zeker een goede optie zijn, maar niet de beste.

Ludu Mapp Goes Beyond Xbox Gaming

Je kunt gewoon de Xbox Cloud Gaming-app gebruiken en toch het meeste uit de controller halen, maar RiotPWR raadt aan om de Ludu Mapp-app te downloaden (beschikbaar voor iPhone en Android). Er is een groot aantal gratis games beschikbaar, voornamelijk vergeetbare mobiele titels, maar Ludu bevat ook apps om populaire drone-merken zoals DJI en Teal te koppelen. Ik was niet zo dapper om mijn DJI Mavic Air 2 volledig te testen, maar de DJI Go 4-app maakte verbinding en de controller startte de lancering.

Als de app alleen toegang bood tot een bibliotheek met games die beschikbaar zijn in de Cloud Gaming-app en de app store van je telefoon, zou ik zeggen: sla deze over. Het bevat echter ook toegang tot Rainway, Steam Link en PS Remote Play om de functionaliteit verder te verbeteren. Ze zijn niet helemaal hetzelfde als de cloud-app van Xbox, maar ze bieden wel een nieuwe manier om je favoriete PS4- en Steam-games te spelen.

Moet je de RiotPWR Xbox Cloud Gaming Controller kopen?

Mark LoProto/Review geek

Als je op zoek bent naar mobiel gamen in de cloud , heb je een apparaat nodig om je bibliotheek uit te breiden tot meer dan vereenvoudigde of te ingewikkelde touchscreen-ervaringen. De weinige games die ik heb geprobeerd zonder controller, zoals Gears 5, waren vrijwel onspeelbaar, en de randapparatuur van RiotPWR is een verademing in vergelijking met de aanraakbedieningen van mijn telefoon. In vergelijking met andere opties op de markt schiet het echter een beetje tekort.

RiotPWR nam een ​​gedurfde beslissing door de telefoon bovenop de controller te plaatsen, en het loonde niet echt. Het aanzienlijk ruime gewicht dat in het midden zit, kan na verloop van tijd oncomfortabel worden en je kunt verwachten dat je telefoon een beetje in de weg zit. Zelfs de kleinere iPhone 11 die ik gebruikte, blokkeerde mijn zicht op de knoppen aan de voorkant, dus ik kan me alleen maar voorstellen hoe gamen met een Pro-model eruit zou zien.

RiotPWR's Xbox Cloud Gaming-controller heeft een paar dingen die er tegen werken, maar ik denk dat geen enkele zo schadelijk is als de prijs. De controller kost $ 10 meer dan een standaard Xbox draadloze controller, en het is praktisch een plastic omhulsel zonder je smartphone om het een doel te geven. Gezien het feit dat er geen trillingen of andere toevoegingen zijn om het hogere prijskaartje verder te rechtvaardigen, is het een zware pil om te slikken.

Ik moet de pass-through-oplaadpoort en headset-aansluiting aan de onderkant van de controller wel waarderen, waarvan de eerste behoorlijk cruciaal is als je je batterij in leven wilt houden tijdens lange gamesessies. Het zijn kleine details, maar kenmerkend voor een bedrijf dat aan alles probeert te denken om een ​​goed afgeronde gebruikerservaring te creëren.

Je kunt de RiotPWR Xbox Cloud Gaming Controller vandaag nog aanschaffen voor $ 69,99. Op zoek naar een design met een beetje meer flair? Bekijk RiotPWR's ESL-gamingcontroller.

Beoordeling: 7/10 Prijs: $70 Amazon RiotPWR

Dit is wat we leuk vinden

 • Repliceert bijna perfect de Xbox draadloze controller
 • Knoppen en joysticks voelen van hoge kwaliteit
 • Levert latentievrij gamen
 • Pass-through opladen

En wat we niet doen

 • Slechte gewichtsverdeling kan ongemakkelijk worden
 • Prijs is hoog zonder extra functies
 • Onnodig lang snoer kan in de weg zitten
 • Geen reden voor handig transport