RiotPWR Xbox Cloud Gaming Controller (iOS) recension: En klumpig design är bättre än ingenting

0
19

Betyg: 7/10 ?

 • 1 – Absolut hett sopor
 • 2 – Sorta Ljummet sopor
 • 3 – Starkt felaktig design
 • 4 – Några fördelar, många nackdelar
 • 5 – Acceptabelt ofullkomlig
 • 6 – Tillräckligt bra för att köpa på rea
 • 7 – Utmärkt, men inte bäst i klassen
 • 8 – Fantastiskt, med några fotnoter
 • 9 – Håll käften och ta mina pengar
 • 10 – Absolut design Nirvana

Pris: 70 USD Amazon RiotPWR

Mark LoProto/Review Geek

Allt eftersom molnspel blir allt vanligare behöver spelare ett bekvämt, bekvämt och kompakt sätt att spela på språng. RiotPWR försöker leverera med sin Xbox Cloud Gaming-kontroll, men flera designbrister hindrar den från att överträffa mer effektiv konkurrens.

Om du någonsin har försökt spela ett AAA-spel som Gears 5 < /i>på en pekskärmsenhet vet du hur mycket det inte fungerar. Oavsett hur många ingångar du har till hands är upplevelsen klumpig och ointuitiv. Det är därför företag som RiotPWR snabbt hoppade in på marknaden med en kringutrustning som helt tar bort känseln från pekskärmsspel. Oavsett om du dyker in i en Xbox-klassiker eller startar upp en strikt mobil upplevelse, förändrar du helt inställningen till spel på din smartphone med en handkontroll.

RiotPWR gjorde sitt bästa för att efterlikna Xbox-spel med en lättviktskontroll modellerad efter Microsofts fjärde generationens konsoltillbehör. Tyvärr tog designers några vänstersvängar för att minska vad som annars skulle ha varit ett bra svar på moln- och mobilspel på språng.

Här är vad vi gillar

 • Replikerar nästan den trådlösa Xbox-handkontrollen perfekt
 • Knappar och joysticks känns av hög kvalitet
 • Levererar spel utan fördröjning
 • Laddning genomgår

Och vad vi inte gör

 • Dålig viktfördelning kan bli obekväm
 • Priset är högt för inga ytterligare funktioner
 • Onödigt lång sladd kan komma i vägen
 • Inga skäl för bekväm transport

Recension Geeks expertgranskare går praktiskt in på varje produkt vi recenserar. Vi testar varje hårdvara i timmar i den verkliga världen och kör dem genom riktmärken i vårt labb. Vi accepterar aldrig betalning för att rekommendera eller recensera en produkt och samlar aldrig ihop andras recensioner. Läs mer >>

Innehållsförteckning

Designfel Mar a Decent Controller
    Besvärlig placering av en nyckelfunktion
Smidig, latensfri svarstid
Ludu Mapp går längre än Xbox-spel
Bör du köpa RiotPWR Xbox Cloud Gaming Controller?

Designfel är anständigt Styrenhet

Mark LoProto/Review Geek

På ytan ser det ut som att RiotPWR gjorde det bästa valet genom att imitera Xbox-kontrollern. För en Xbox Cloud Gaming-enhet är designen perfekt, och för det mesta är det en kopia av Microsofts kringutrustning i nästan 1:1. Den kan vara lite lättare, med tanke på att den inte har samma interna delar som en Xbox-kontroller, men den allmänna knapplayouten, thumbsticks, D-pad och triggers ser ut och känns i allmänhet på samma sätt.

< p>Triggers på RiotPWRs lösning kan ha ett hårdare klick, men det är en oväsentlig skillnad. Du hittar också Xbox Cloud Gaming-kontrollern lägger till en fångstknapp längst ner till vänster som omedelbart tar tag i händelserna med telefonens skärmdumpsprogram.

Tyvärr är de största avvikelserna från Microsoft-kontroller är också de mest påfallande problemen med RiotPWRs design. Oavsett hur du använder kontrollern—och det finns tekniskt sett två konfigurationer—du’er bunden till en cirka 2 fot lång lightning-kabel som är ungefär 1 fot längre än den behöver vara .

Även om du inte använder det löstagbara fästet, oavsett om du använder en iPad eller en iPhone, kommer det inte att vara tillräckligt långt från dig för att behöva två fot kabel.< /p>

Besvärlig placering av en nyckelfunktion

Mark LoProto/Review Geek

Även om en längre sladd än nödvändigt kanske inte låter som en stor fråga, förstör den verkligen en annars ren estetik och kan komma i vägen om den ligger obekvämt. Jag önskar att sladden var det största problemet eftersom det annars är ett enkelt dilemma att komma runt.

Jag fick nyligen möjligheten att granska GameSir X2 Pro Xbox Cloud Gaming-kontroller, som sitter i telefonen i mitten av en utdragbar handkontroll, liknande layouten på en Nintendo Switch. Jämfört med RiotPWR’s design var det en anmärkningsvärt bekvämare och mer funktionell layout.

RELATERATGameSir X2 Pro-Xbox Mobile Controller Recension: En bekväm Cloud Gaming Companion

RiotPWR’s telefonfäste sitter i mitten av handkontrollen och täcker effektivt Xbox Home, Menu och sekundära menyknappar. Den är precis tillräckligt hög för att inte komma i vägen för ansiktsknapparna och höger joystick, men om du är typen som behöver titta ner på knapparna du trycker på, kommer din telefon säkerligen att vara i vägen. Jag stötte inte på många problem med att knacka på min telefon, men det är definitivt möjligt för mer entusiastiska spelare och större telefoner.

I samma ögonblick som din telefon är installerad kommer du att märka hur mycket vikt den tillför. Jag testade RiotPWR Xbox Cloud Gaming-kontrollern med en iPhone 11, vilket gjorde hela installationen 6,45 oz (182,85 g) tyngre än en vanlig Xbox-kontroller. Det kan låta försumbart, men det tar inte lång tid innan den extra vikten blir märkbar. Bortsett från batteritid och en överhettad telefon kommer dina händer att bli trötta inom kort. GameSir X2-kontrollern klarade viktfördelningen lite bättre, vilket gjorde det lättare att spela under längre perioder.

Smidig, latensfri svarstid

h2>

För att testa RiotPWR’s Xbox Cloud Gaming-kontroller, startade jag upp Outriders och Gears 5. Som med mitt test på X2, Gears 5 gick förvånansvärt smidigt, och RiotPWR infriar sitt löfte om spel utan latens. Varje ingång registrerades som om jag spelade på min Xbox Series S eller PC.

Den kanske mest imponerande aspekten av Xbox Cloud Gaming-kontrollern är att den känns som en Xbox-kontroller. Knapptryckningar är jämförbara och lyhörda, och styrspakarna är mycket lösare än jag förväntade mig. Jag har alltid tyckt att kringutrustning från tredje part är ganska styv, men RiotPWRs kontroller känns väldigt autentisk för Xbox-spel.

Den största nackdelen med hela upplevelsen av molnspel har inget med kontrollern att göra. Medan Gears 5 körde utan problem, var Outriders oerhört laggy. Molnspel är fortfarande ett nytt koncept, och jag misstänker att det kommer att dröja innan vi njuter av smidiga upplevelser. När den dagen kommer kommer RiotPWR’s Xbox Cloud Gaming-kontroller definitivt att vara ett bra alternativ—men inte det bästa.

Ludu Mapp Goes Bortom Xbox Gaming

Du kan bara använda Xbox Cloud Gaming-appen och fortfarande få ut det mesta av kontrollern, men RiotPWR rekommenderar att du laddar ner Ludu Mapp-appen (tillgänglig för iPhone och Android). Det finns en mängd gratisspel tillgängliga, främst förglömliga mobiltitlar, men Ludu inkluderar även appar för att länka samman populära drönarmärken som DJI och Teal. Jag var inte riktigt modig nog att testa min DJI Mavic Air 2 fullt ut, men DJI Go 4-appen anslöt sig och kontrollern initierade lyft.

Om appen bara gav åtkomst till ett bibliotek med spel som är tillgängliga i Cloud Gaming-appen och telefonens appbutik skulle jag säga att hoppa över det. Men det inkluderar också tillgång till Rainway, Steam Link och PS Remote Play för att ytterligare förbättra dess funktionalitet. De är inte riktigt desamma som Xboxs molnapp, men de erbjuder ett nytt sätt att spela dina favoritspel på PS4 och Steam.

Ska du köpa RiotPWR Xbox Cloud Gaming Controller?

Mark LoProto/Recensionsnörd

Om du vill komma in på mobilt molnspel , behöver du en enhet för att utöka ditt bibliotek bortom förenklade eller överkomplicerade pekskärmsupplevelser. De få spel jag har provat utan kontroll, som Gears 5, var praktiskt taget ospelbara, och RiotPWR’s kringutrustning är en frisk fläkt jämfört med min telefons pekkontroller. Jämfört med andra alternativ på marknaden faller det dock lite kort.

RiotPWR tog ett djärvt beslut genom att placera telefonen högst upp på handkontrollen, och det lönade sig inte riktigt. Den avsevärt rikliga vikten som sitter i mitten kan bli obekväm med tiden, och du kan förvänta dig att din telefon kommer i vägen lite. Till och med den mindre iPhone 11 jag använde blockerade min syn på knapparna på framsidan, så jag kan bara föreställa mig hur spel med en Pro-modell skulle vara.

RiotPWR’s Xbox Cloud Gaming-kontroller har några saker som motverkar sig, men jag tror att ingen är så skadlig som priset. Handkontrollen säljs för $10 mer än en vanlig trådlös Xbox-kontroller, och det är praktiskt taget ett plastskal utan din smartphone för att ge den ett syfte. Om man tittar på det faktum att det inte finns några vibrationer eller andra tillägg som ytterligare motiverar den högre prislappen, är det ett svårt piller att svälja.

Jag måste ge kredit till pass-through-laddningsporten och headsetuttaget på undersidan av kontrollern, varav den förra är ganska avgörande om du vill hålla batteriet vid liv under långa spelsessioner. De är små detaljer, men tyder på ett företag som försöker tänka på allt för att skapa en väl avrundad användarupplevelse.

Du kan köpa RiotPWR Xbox Cloud Gaming Controller idag för $69,99. Letar du efter en design med lite mer stil? Kolla in RiotPWR’s ESL Gaming Controller.

Betyg: 7/10 Pris: $70 Amazon RiotPWR

Här är vad vi gillar

 • Reproducerar nästan den trådlösa Xbox-kontrollen perfekt
 • Knappar och joysticks känns av hög kvalitet
 • Levererar spel utan fördröjning
 • Pass genom laddning

Och vad vi inte gör

 • Dålig viktfördelning kan bli obekväm
 • Priset är hög för inga ytterligare funktioner
 • Onödigt lång sladd kan komma i vägen
 • Inget fodral för bekväm transport