PureVPN Review: koopjesbak of budgetblockbuster?

0
40

Beoordeling:
5/10
?

 • 1 – Werkt niet
 • 2 – Nauwelijks functioneel
 • 3 – Op de meeste gebieden ernstig tekort
 • 4 – Functioneert, maar heeft tal van problemen
 • 5 – Prima maar laat veel te wensen over
 • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
 • 7 – Geweldig en de moeite waard om te kopen
 • 8 – Fantastisch, benadert best-in-class
 • 9 – Best-in-class
 • 10 – Borderline-perfectie

Prijs:
Vanaf $1,99/maand
PureVPN

PureVPN

PureVPN is een provider die al heel lang bestaat en adverteert als "het beste VPN dat je kunt kopen" op zijn site. Ik heb PureVPN op de proef gesteld om te zien of dit waar is en ik was nogal teleurgesteld. Hoewel het niet allemaal slecht is, is beweren dat het het beste is de waarheid oprekken.

Dit is eigenlijk een terugkerend probleem met PureVPN: het bedrijf belooft veel, waaronder een VPN kan gewoon niet. Voorbeelden zijn beweringen dat ze u kunnen beschermen tegen identiteitsdiefstal, die op zijn best overdreven zijn. Het laat een slechte smaak in mijn mond achter, omdat het een vals gevoel van veiligheid verkoopt, een slechte uitstraling voor een bedrijf dat beveiligingssoftware verkoopt.

Dit is wat we leuk vinden

 • Goedkoop
 • Veel servers
 • Enig succes met Netflix

En wat we niet doen

 • Buggy
 • Traag
 • Interface heeft werk nodig

How-To Geek's deskundige recensenten gaan hands-on met elk product dat we beoordelen. We laten elk stuk hardware urenlang testen in de echte wereld en voeren ze door benchmarks in ons lab. We accepteren nooit betalingen om een ​​product goed te keuren of te beoordelen en we voegen nooit beoordelingen van andere mensen samen. Lees meer >>

Inhoudsopgave

Vorm en functie van PureVPN
   Technische problemen
    PureVPN en Netflix
Prijzen
Privacy en beveiliging
  &nbsp ; PureVPN-beveiliging
Is PureVPN snel?
Moet u zich abonneren op PureVPN?

Vorm en functie van PureVPN

Een virtueel particulier netwerk (VPN) heeft twee doelen: om u te laten lijken alsof u ergens bent waar u niet bent en om uw verbinding te beveiligen terwijl u dit doet. PureVPN slaagt in deze basistest: voor zover ik weet, is het veilig om te gebruiken en spooft het met succes uw locatie. Geen problemen daar.

GERELATEERD: ExpressVPN vs. NordVPN: wat is de beste VPN?

Extra functies en comfort kunnen echter een beetje ontbreken. De desktopclient is bijvoorbeeld extreem kaal en gaat een decennium of zo terug, toen VPN's nog niet de mainstream hadden bereikt. Het doet zijn werk, maar vergeleken met topconcurrenten zoals ExpressVPN en NordVPN, voelt het erg schaars aan.

Het gebruik van de client voelt ook alsof PureVPN verwacht dat je weet hoe je het intuïtief moet gebruiken, maar geeft je niet de tools om dit te doen. Er zijn bijvoorbeeld geen tooltips voor de knoppen aan de zijkant van het scherm. De pictogrammen geven je een redelijk goed idee van wat ze doen, maar het is nog steeds raar om met de muis over een knop te gaan en geen kleine tooltip te zien.

Dit gaat over naar andere gebieden: bijvoorbeeld, nergens in de instellingen is de kill-schakelaar genaamd "kill-schakelaar". In plaats daarvan noemt PureVPN het een “IKS,” waarvan ik aanneem dat het een afkorting is voor “internet kill switch,” een acroniem dat ik nog nooit eerder heb gezien en ik betwijfel of ik het ooit nog zal doen. Wat het doet, wordt goed uitgelegd in het menu, maar het is nog steeds een beetje dom om zo'n functie te hernoemen.

Er zijn nog een paar voorbeelden van kleine ontwerpbeslissingen die het leven een beetje moeilijker voor je maken . Het zouden ook vrij eenvoudige oplossingen zijn, denk ik, dus hopelijk behoren ze binnenkort tot het verleden.

Technische problemen

Kleine klachten over de interface kunnen natuurlijk worden genegeerd, maar wat veel vervelender is, zijn de vele, vele bugs en glitches van de desktopclient. Hoewel het niet één keer ronduit is gecrasht, heeft de client gelukkig meerdere keren fouten gemaakt tijdens het gebruik ervan. Ik heb het getest op een virtuele machine, waarvan ik toegeef dat er wat technische problemen kunnen optreden, maar ik heb nog nooit zoiets meegemaakt.

Zonder enige reden die ik kon doorgronden, bevroor de cliënt af en toe en reageerde niet meer voordat hij zichzelf blijkbaar wakker schudde en weer aan het werk was. Het maken van verbindingen kan enkele minuten duren; op een gegeven moment wachtte ik vijf minuten voordat mijn VPN werkte. Op andere momenten werkte de client echter gewoon perfect, reageerde snel, voordat hij opnieuw willekeurig vastliep.

Je weet nooit wanneer de PureVPN-client zal werken, wat zorgde voor een matige gebruikerservaring.

PureVPN en Netflix

Voor velen maakt dit natuurlijk allemaal niet zoveel uit als PureVPN één heel belangrijk ding kan doen: je helpen om door te dringen tot Netflix. Mijn ervaring was gemengd. Zoals de meeste budget-VPN's, heeft het een deel van de tijd doorstaan, laten we zeggen ongeveer de helft. Dat is een behoorlijk resultaat als je bedenkt hoe Netflix zijn inspanningen op het gebied van VPN-detectie heeft opgevoerd, en het is niet zo dat PureVPN uitdrukkelijk adverteert als een ontstopper.

Als streaming echter je topprioriteit is, dan misschien een andere provider zoeken. Naast snelheidsproblemen, daar later meer over, zat ik meer dan eens vast aan het spelen van het serverwisselspel tijdens het gebruik van PureVPN. Er zijn veel betere VPN's voor Netflix.

GERELATEERD:Een VPN voor Netflix gebruiken

Prijzen

Als je adverteert als de beste VPN die geld kan bieden kopen, zal de prijsstelling een groot deel uitmaken van elke discussie over de verdiensten van PureVPN. Helaas zijn de prijzen typerend voor de branche en bieden ze kortingen voor nieuwe klanten, maar hogere prijzen voor terugkerende klanten. Zoals in onze Surfshark-recensie, wil je de kleine lettertjes lezen voordat je je aanmeldt voor PureVPN.

GERELATEERD: Surfshark VPN Review: bloed in het water?

Momenteel kun je je in ieder geval voor een maand, een jaar of twee jaar aanmelden bij PureVPN. Zoals met alle VPN's, is het geldverspilling om van maand tot maand te gaan, omdat het gewoon veel te duur is. Mullvad is een interessante uitzondering omdat het hetzelfde per maand in rekening brengt, ongeacht hoe lang je je aanmeldt, maar het is een van de weinige die dit doet.

Het eenjarige abonnement is redelijk goed voor $ 38,95, waardoor PureVPN zeker een van de goedkoopste VPN's is om je voor aan te melden. Nog voordeliger is het tweejarenplan, dat $ 53,95 kost en dan drie extra maanden oplevert. Op die manier kost het minder dan twee dollar per maand, wat een koopje is.

GERELATEERDExpressVPN Review: een gebruiksvriendelijke en veilige VPN voor de meeste mensen

Deze deals zijn echter alleen voor de eerste keer. Als je eenmaal toe bent aan verlenging, wordt je abonnement standaard 'echt'. prijs van $ 53,95 per jaar, ongeacht of u zich aanvankelijk voor één of twee jaar hebt aangemeld. Hoewel het ver verwijderd is van de manier waarop NordVPN de huwelijksreis beëindigt (NordVPN verdubbelt bijna de prijzen na de eerste periode), ben ik nog steeds geen grote fan van dit soort shenanigans.

Wat betreft waarde, PureVPN bevindt zich absoluut aan de onderkant van de markt. Zoals de meeste services die hun VPN aanbieden voor $ 50 per jaar, zijn er problemen met snelheid en bruikbaarheid die u niet krijgt bij meer duurdere providers. De client van ExpressVPN geeft zelden fouten, bijvoorbeeld; lees onze ExpressVPN-recensie voor meer hierover.

The Best VPN Services of 2022 Beste algemene VPN ExpressVPN Nu winkelen Beste goedkope VPN SurfShark Nu winkelen Beste gratis VPN Windscribe Nu winkelen Beste VPN voor iPhone ProtonVPN Nu winkelen Beste VPN voor Android Hide.me Nu winkelen Beste VPN voor streaming ExpressVPN Nu winkelen Beste VPN voor gaming Privé-internettoegang Nu winkelen Beste VPN voor torrenting NordVPN Nu winkelen Beste VPN voor Windows CyberGhost Koop nu Beste VPN voor China VyprVPN Koop nu Beste VPN voor privacy Mullvad VPN Nu winkelen

Privacy en beveiliging

Beveiliging en privacy zijn waar u enkele problemen tegenkomt met PureVPN. VPN's bestaan ​​om mensen te helpen verborgen te blijven terwijl ze online zijn, maar het bedrijf hielp de FBI in 2017 een gebruiker op te sporen. Het lijdt geen twijfel dat de gebruiker in kwestie een behoorlijk louche persoon was en de wereld is een betere plek met hem achter de tralies, maar het feit dat PureVPN zijn logs vrijwillig heeft aangeboden, is een enorme aanval op het bedrijf.

Het is echter vijf jaar geleden en PureVPN lijkt zijn werk te hebben opgeruimd, met een geheel nieuw privacybeleid en gewoon overal betere protocollen. Voor zover ik weet, zouden uw gegevens veilig moeten zijn voor het bedrijf, hoewel ik het niet leuk vind dat u zich, net als veel andere VPN's, niet anoniem kunt aanmelden. Hoewel er een risico is, denk ik niet dat het veel erger is dan bij de meeste andere VPN's.

GERELATEERD: Aanmelden voor een VPN anoniem

PureVPN-beveiliging

PureVPN vinkt ook alle juiste vakjes aan als het gaat om beveiliging, hoewel het een grote fan is van het maken van overdreven beweringen op zijn website. Hoewel VPN's van pas kunnen komen bij het voorkomen van infectie door malware, betekent dit niet dat u zich er geen zorgen over hoeft te maken; hetzelfde geldt voor DDoS-aanvallen. Het is oneerlijk van PureVPN om te beweren dat het in deze gevallen helpt.

In de praktijk klaart PureVPN de klus, niet meer en niet minder. Elke verbinding die ik maakte, heb ik getest met IPleak.net en het kwam goed uit. Een ding dat ik echter niet leuk vind, is hoe PureVPN standaard IKEv2 is, wat op zich geen slecht VPN-protocol is, maar ook niet het beste. Het is bekend dat het af en toe problemen veroorzaakt, hoewel het op papier behoorlijk snel is. Dit brengt ons netjes bij ons laatste gedeelte, waar we de snelheden van PureVPN testen.

Is PureVPN Fast?

Snelheid is een belangrijk onderdeel van elke VPN; Immers, als een VPN je erg genoeg vertraagt, kun je het internet niet gebruiken. In dit opzicht is PureVPN niet geweldig, zelfs niet bij gebruik van het minder veilige maar zogenaamd snelle IKEv2-protocol. Ik voerde twee sets tests uit vanuit Cyprus met speedtest.net, waarbij ik verbinding maakte met vier servers verspreid over de hele wereld. Een reeks tests heb ik aan het begin van de middag mijn tijd uitgevoerd (twee uur voor Londen), een andere vroeg in de ochtend.

GERELATEERD: Hoe u uw VPN-snelheid kunt testen ( en hoe u een VPN kunt versnellen)

De resultaten waren teleurstellend. De middagtests waren slecht, echt slecht. Een VPN-verbinding slechts een paar kilometer verder van mij verwijderde mijn snelheid tot slechts een kwart, terwijl een verbinding met het VK (3.000 km of 2.000 mijl verderop) het tot slechts 10 procent bracht. Bekijk de onderstaande tabel om de resultaten te zien.

Locatie Ping Download (Mbps) Upload (Mbps) Cyprus (onbeveiligd) 20 83 40 Cyprus 60 20 11 Verenigd Koninkrijk 169 7 7 NYC 267 28 5 Japan 599 5 4

De ping was ook erg slecht, zoals je kunt zien. De ochtendtesten waren echter een stuk beter; de Cypriotische server verloor slechts ongeveer een kwart van zijn snelheid "niet geweldig, niet verschrikkelijk" en de Britse verbinding slechts ongeveer de helft. Dit resultaat, en dat van de Amerikaanse server in de middaglezingen, geeft me de indruk dat PureVPN middelmatige servers gebruikt of de belasting niet goed verdeelt; misschien zelfs een beetje van beide.

Dit wordt ook bevestigd door de verschrikkelijke ping op elke verbinding, ongeacht het tijdstip van de dag. Hoewel ik om de een of andere reden niet de beste latentie heb op mijn eigen verbinding, is het verlies van PureVPN hier onvergeeflijk. ExpressVPN gebruikt bijvoorbeeld TrustedServer-technologie om goede snelheden voor klanten te garanderen. We zien niet in waarom anderen iets soortgelijks niet kunnen doen.

Moet je je abonneren op PureVPN?

PureVPN is verre van een slechte VPN, maar het is ook geen erg goede. Voor ongeveer $ 50 voor de eerste twee jaar is het een prima deal, maar het is misschien de lage snelheden of de buggy-interface niet waard, vooral omdat je het beter kunt doen voor ongeveer hetzelfde geld. Surfshark heeft bijvoorbeeld vrijwel hetzelfde prijsschema en hoewel ik geen grote fan van de service ben, zou ik het waarschijnlijk aanbevelen voordat ik PureVPN zou gebruiken.

Als alternatief kun je voor een paar dollar meer Mullvad krijgen, dat niet zo goed is in streamen, maar op alle andere manieren beter. Je kunt ook het dubbele geld uitgeven en je aanmelden voor ExpressVPN, dat een stuk sneller is en het beter doet bij Netflix. Hoe dan ook, u krijgt een betere VPN voor uw geld.

Beoordeling:
5/10
Prijs:
Vanaf $1,99/maand
PureVPN

Dit is wat we leuk vinden

 • Goedkoop
 • Veel servers
 • Enig succes met Netflix

En wat we niet doen

 • Buggy
 • Traag
 • Interface heeft werk nodig

LEES VOLGENDE

 • › Netflix deblokkeren
 • › iOS 16.0.2 is uit, hier zijn de bugs die het verhelpt
 • › Het slimme display waar we van houden is tot en met zondag 45% korting
 • › Hoe de Linux-boots in de BIOS-fout te repareren
 • › De beste iPhone 14 Pro Max-hoesjes van 2022
 • › De klok aanpassen op het Android-vergrendelingsscherm