ProtonVPN trekt Indiase servers terug na niet-optreden, biedt virtuele IP's

0
22
karen roach/Shutterstock.com

ProtonVPN heeft aangekondigd dat het al zijn VPN-servers uit India heeft gehaald, daarbij verwijzend naar de op handen zijnde invoering van strikte censuurregels om te onthullen wie er achter VPN-accounts zit. Indiase klanten kunnen echter nog steeds Indiase IP-adressen gebruiken via virtuele servers in Singapore die worden geleverd door ProtonVPN.

GERELATEERDHier leest u hoe India VPN's aanpakt

De regels, opgesteld door India's Computer Emergency Response Team (CERT-In) in een poging om cybercriminaliteit te bestrijden, zullen VPN's dwingen om andere computerserviceproviders om know-your-customer-protocollen te implementeren. Dit omvat het registreren van de volledige naam, het adres en het telefoonnummer van elke gebruiker, evenals de klantactiviteit tijdens het gebruik van het netwerk.

Dit staat haaks op wat VPN's zouden moeten doen, dus het is dan ook geen wonder dat onder andere ProtonVPN India verlaat. De enige manier om de beperkingen te vermijden, is door elke aanwezigheid in India, inclusief servers, op te geven. Dat gezegd hebbende, gebruikers kunnen zich nog steeds aanmelden en de service uit India gebruiken, ze kunnen alleen geen servers in het land gebruiken.

ProtonVPN lijkt echter van plan te zijn ervoor te zorgen dat hun klanten nog steeds anoniem internet kunnen gebruiken met Indiase IP-adressen. Om dit te doen, zal het “vervangen” zijn verlaten Indiase servers met Indiase IP's op virtuele servers in Singapore met behulp van wat het 'slimme routering' noemt. ProtonVPN-gebruikers kunnen nog steeds Indiase IP's vervalsen, ze doen dit alleen via Singapore in plaats van ergens op het subcontinent.

De beslissing van ProtonVPN om zijn Indiase servers op te geven is de laatste in een exodus van VPN-providers. ExpressVPN, Surfshark en NordVPN, om er maar drie te noemen, gingen terug toen het nieuwe harde optreden tegen VPN in juni werd aangekondigd.

The Best VPN Services of 2022 Best Overall VPN ExpressVPN Shop Now Beste goedkope VPN SurfShark Nu winkelen Beste gratis VPN Windscribe Nu winkelen Beste VPN voor iPhone ProtonVPN Nu winkelen Beste VPN voor Android Verbergen. me Nu winkelen Beste VPN voor streaming ExpressVPN Nu winkelen Beste VPN voor gaming Privé-internettoegang Koop nu Beste VPN voor torrenting NordVPN Koop nu Beste VPN voor Windows CyberGhost Nu winkelen Beste VPN voor China VyprVPN Nu winkelen Beste VPN voor privacy Mullvad VPN Nu winkelen LEES VOLGENDE

  • › De klok aanpassen op het Android-vergrendelingsscherm
  • › 5 redenen om het gastnetwerk op uw wifi-router in te schakelen
  • › iOS 16.0.2 is uit, hier zijn de bugs die het verhelpt
  • › Vergeet de iPhone 14, iCloud-opslaglagen zijn al lang aan een update toe
  • › Hoe (en waarom) gepersonaliseerde ruimtelijke audio op iPhone
  • › Waarom een ​​slimme magnetron zinvoller is dan andere keukenapparatuur