ProtonVPN drar indiska servrar efter regeringens tillslag, erbjuder virtuella IP-adresser

0
23
karen roach/Shutterstock.com

ProtonVPN meddelade att de har dragit ut alla sina VPN-servrar från Indien, med hänvisning till regeringens nära förestående införande av strikta censurregler som syftar till att avslöja vem som ligger bakom VPN-konton. Indiska kunder kommer dock fortfarande att kunna använda indiska IP-adresser via virtuella servrar baserade i Singapore från ProtonVPN.

RELATEDHär är hur Indien slår ner på VPN:er

Reglerna, sammansatta av Indiens Computer Emergency Response Team (CERT-In) i ett försök att bekämpa cyberbrottslighet, kommer att tvinga VPN:er— andra datortjänsteleverantörer för att implementera vet din-kund-protokoll. Detta inkluderar att registrera varje användares fullständiga namn, adress och telefonnummer, samt kundaktivitet när de använder nätverket.

Detta går rakt emot vad VPN ska göra, så det är inte konstigt att ProtonVPN bland annat lämnar Indien. Det enda sättet att undvika restriktionerna är att överge all närvaro i Indien, vilket inkluderar servrar. Som sagt, användare kan fortfarande logga in och använda tjänsten från Indien, de kommer bara inte att kunna använda servrar baserade i landet.

ProtonVPN verkar dock ha för avsikt att se till att deras kunder fortfarande anonymt kan använda internet med indiska IP-adresser. För att göra det kommer den att “ersätta” dess övergivna indiska servrar med indiska IP-adresser på virtuella servrar i Singapore som använder vad den kallar “smart routing.” ProtonVPN-användare kommer fortfarande att kunna förfalska indiska IP-adresser, de kommer bara att göra det genom Singapore istället för någonstans på subkontinenten.

ProtonVPN’s beslut att ge upp sina indiska servrar är det senaste i en flykt av VPN-leverantörer. ExpressVPN, Surfshark och NordVPN, för att bara nämna tre, höjde pinnarna när det nya VPN-nedslaget tillkännagavs i juni.

The Best VPN Services of 2022 Best Overall VPN ExpressVPN Shop Now Bästa budget-VPN SurfShark Handla nu Bästa gratis VPN Windscribe Handla nu Bästa VPN för iPhone ProtonVPN Handla nu Bästa VPN för Android Hide. mig Handla nu Bästa VPN för strömmande ExpressVPN Handla nu Bästa VPN för spel Privat Internetåtkomst Handla nu Bästa VPN för Torrenting NordVPN Handla nu Bästa VPN för Windows CyberGhost Handla nu Bästa VPN för Kina VyprVPN Handla nu Bästa VPN för sekretess Mullvad VPN Handla nu LÄS NÄSTA

  • › 5 skäl att aktivera gästnätverket på din Wi-Fi-router
  • › Hur (och varför) man använder anpassat rumsligt ljud på iPhone
  • › Varför en smart mikrovågsugn är mer vettig än andra köksapparater
  • › Glöm iPhone 14, iCloud-lagringsnivåer är längesen för en uppdatering
  • › Så här anpassar du klockan på Android-låsskärmen
  • › iOS 16.0.2 är ute, här är buggar som åtgärdas