Home Svenska Mellanårsvalet i USA kan avgöra stödet till Ukraina

Mellanårsvalet i USA kan avgöra stödet till Ukraina

0

Det amerikanska stödet till Ukraina kan komma att påverkas av utgången i mellanårsvalet i november i år. Särskilt om det blir så att Republikanerna får majoritet i representanthuset, skriver Politico. Enligt sajten pågår en strid inom partiet, där två falanger har olika syn på hur den federala kassan ska spenderas. Politiker på den mer konservativa sidan har tidigare till exempel argumenterat för att biståndspengar används på bekostnad av inhemska frågor samtidigt som inflationen skenar. En anonym republikan som i maj röstade emot ett massivt amerikanskt stödpaket berättar att det då fanns partikollegor som berättade att de inte tänker rösta för liknande stöd i fortsättningen.