Is Pumpkin Spice eigenlijk gemaakt van pompoen?

0
24
Elena Veselova/Shutterstock.com

De eerste herfstdag is aangebroken en mensen zijn net zo geobsedeerd door alles wat met pompoen te maken heeft als ooit tevoren. Als je een van die liefhebbers van pittige en zoete smaken bent, vraag je je misschien af ​​of pompoenkruid echt van pompoen wordt gemaakt, en het antwoord zal je misschien verbazen.

Het blijkt dat er’ Het is eigenlijk geen pompoen in pompoenkruid, maar het heeft wel een connectie met de geliefde herfstpompoen.

Dus wat is pompoenkruid? Om het in te korten, het is een kruidenmix gemaakt van kaneel, nootmuskaat, gember en piment, in het algemeen althans. Het kruidenmengsel is de exacte samensmelting van smaken die vaak worden gebruikt bij het op smaak brengen van een pompoentaart. Dat is hoe een schijnbaar niet-verwante groep kruiden de connectie met pompoen kreeg zonder, weet je, pompoen erin.

Simpel Sage Market Pumpkin Spice Season-sweatshirt

Ja, er is zelfs Pumpkin Spice-merchandise.

Amazon

$38,99
 

Ondanks de schijnbaar snelle opkomst in de afgelopen jaren dankzij items als Starbucks’ Pumpkin Spice Latte, de smaak is eigenlijk best oud. Volgens Food and Wine is het ontstaan ​​in een kookboek uit 1798. Daarna vond het zijn weg naar de winkels dankzij merken als Thompson & Taylor Co evenals McCormick & Bedrijf. McCormick is eigenlijk het merk dat de smaak Pumpkin Pie Spice noemde, een alles-in-één-melange om in je taarten te dumpen.

Nu is Pumpkin Spice geëvolueerd en kun je alles vinden, van Pumpkin Spice Oreos tot pompoen kruid donuts. Als je een fan bent van het geliefde kruid, zit er misschien geen pompoen in de blend, maar dat maakt het niet minder lekker.