Is het een goed idee om tape over je webcam te plakken?

0
38
Megan Glosson/How-To Geek

Als je door een kantoor of café loopt, zul je vaak zie hoe mensen allerlei voorwerpen gebruiken om hun webcam te verbergen. Soms is het plakband, post-it's, gevouwen visitekaartjes, stickers, hun duim of een marlijn. Ik smeer pindakaas over mijn webcam, maar dikke pindakaas. Het is veiliger dan soepel.

Geen van deze items werd bij aankoop bij de laptop geleverd en het is gemakkelijk om de spot te drijven met iets dat paranoïde is. Het idee dat iemand door jouw specifieke webcam wil kijken, lijkt een beetje narcistisch en op scherp, alsof we ons huis verlaten en tegen iemand in het bijzonder zeggen: “Alsjeblieft, geen camera's.”< /p>

Maar hoewel het absurd is dat mensen tape over hun webcams plakken, is het dubbel absurd dat het eigenlijk een goed idee is.

Webcamhacken bestaat echt

Bijna alles kan worden gehackt, en dat is niet alleen de titel van mijn aankomende pop-upboek voor kinderen. In de loop der jaren zijn er talloze verhalen verschenen over webcams die worden gekaapt door mensen die nietsvermoedende mensen willen bespioneren, vaak mensen die ze kennen. In 2009 ontdekte een student dat zijn door school verstrekte laptop hem in het geheim fotografeerde (zonder extra krediet!), en veel vrouwen hebben gezien dat hun webcams werden gehackt, waarbij de situatie vaak escaleerde in chantage.

Op federaal niveau (dit kan niet goed zijn), hebben geheime documenten aangetoond dat de NSA achterdeurtoegang krijgt tot webcamera's en het Britse bewakingsbureau GCHQ hetzelfde doet, waarbij alle spionage wordt gedaan zonder de hoffelijkheid van het webcam-indicatielampje wordt geactiveerd. Dat is zo onbeleefd.

Zelfs zonder de talloze gruwelijke verhalen, is het idee van een webcam op je laptop in het begin een beetje raar. Er is in wezen altijd een camera op je gezicht gericht. Niet je scheenbeen, niet je elleboog, niet je tenen, je gezicht. En we hebben het gekocht. We gingen allemaal naar een winkel en zeiden eigenlijk: “Eén camera is altijd op mijn gezicht gericht, alsjeblieft.”

CloudValley Webcam Cover Slide

Wees paranoïde in stijl.

Amazon

$6,99
 

Toegegeven, ik ben me er terdege van bewust dat niemand geïnteresseerd is om naar mij te kijken. Dat bleek op de middelbare school. Deze zogenaamde dreiging is veel erger voor vrouwen en mensen met kinderen, en ik ben ook niet de laatste keer dat ik het controleerde. Het is nog steeds vrij zeldzaam dat een webcam wordt gehackt, en ik voel me altijd een beetje dom als ik iets over mijn webcam drapeer alsof het een papegaai is voor het slapengaan.

Misschien is het meer het principe. Jarenlang had ik een laptop zonder webcam en vond het leuk om tijdens werkvergaderingen te doen alsof mijn verbinding slecht was, en ik ga vaak naar een echte menselijke kassier in een supermarkt in plaats van een van die zelf- kassa's die uw afbeelding griezelig aan u weergeeft. De uitdrukking op mijn gezicht als ik om één uur 's nachts Bagel Bites koop, is een stukje informatie dat ik niet nodig had.

Wat u kunt doen

Hoewel we allemaal weten dat er overal camera's zijn, lijkt het enigszins natuurlijk om te doen wat we kunnen om te voorkomen dat enkelen van hen naar ons kijken. Zelfs Mark Zuckerberg, de man met meer informatie over mensen dan de Library of Congress, plakt tape over zijn webcam.

Gelukkig kun je, samen met items zoals kauwgom en dekens, kleine webcam-blokkerende clips kopen die je de mogelijkheid geven of je in de stemming bent om bespied te worden. Meer laptops zouden gewoon ingebouwd moeten zijn. Je webcam kan ook worden uitgeschakeld, en het is vaak het beste om een ​​antivirusprogramma als back-up te hebben. En als je kunt, probeer er dan gewoon heel saai voor te zijn.

Voel je vrij om je dom te voelen wanneer je je webcam blokkeert, maar wees dom en veilig. Als je webcam is bedekt met een plaat van osmium gewikkeld in verduisterende gordijnen en verzegeld met een van die bandenklemmen, zal ik niet oordelen.

Wees niet verbaasd als op een dag hackers vind een manier om het er ook af te porren.

 

LEES VOLGENDE

  • › Hoe de Linux-boots in de BIOS-fout te repareren
  • › iOS 16.0.2 is uit, hier zijn de bugs die het verhelpt
  • › Het slimme display waar we van houden is tot en met zondag 45% korting
  • › De beste iPhone 14 Pro Max-hoesjes van 2022
  • › Netflix deblokkeren
  • › De klok aanpassen op het Android-vergrendelingsscherm