Hyrorna kan höjas med tio procent: ”Hittepå-siffra”

0
66

Fastighetsägarna vill höja hyrorna med tio procent i de kommande förhandlingarna. Det sa Rickard Ljunggren, vd för regionföreningen Fastighetsägarna GFR, när han gästade SVT:s Aktuellt på torsdagen. Bakgrunden är de ökande kostnaderna och höjda räntor. – Tittar vi bara på innevarande år så handlar det kanske egentligen om att man skulle behöva en hyreshöjning på 20 till 25 procent bara för att täcka de kostnadsökningar som är just nu, sa Ljungren. Hyresgästföreningens förbundschefen Erik Elmgren var skarpt kritisk och kallade tio procent för en ”hittepå-siffra”. Han anser att fastighetsägarna borde ta en del av den ekonomiska smällen. – Blir det så att det kommer tioprocentiga hyreskrav kommer vi gå till staten och kräva kompensation för det. Det kommer vi aldrig acceptera, sa Elmgren.