Hoe ongelezen berichten op Instagram

0
536

Een van de meest gestelde vragen van Instagram-gebruikers is hoe ze hun directe berichten als ongelezen kunnen markeren. De functie voor ongelezen berichten is beschikbaar op Facebook Messenger, dus waarom niet op Instagram?

Er zijn verschillende redenen waarom je het zou willen doen. Misschien was je aan het snuffelen op het sociale media-account van je vriend en las je per ongeluk zijn nieuwe berichten, of wil je jezelf eraan herinneren om een ​​bepaald bericht later te lezen. Wat de reden ook is, u moet weten dat het markeren van de Instagram-DM's als ongelezen niet zo eenvoudig is.

Inhoudsopgave

  Wie kan berichten op Instagram ongelezen ?

  Tot voor kort was er geen manier voor Instagram-gebruikers om ongelezen berichten te plaatsen. Zelfs nu is die functie gereserveerd voor bedrijven en makersaccounts. De optie “Markeren als ongelezen” is nog niet beschikbaar voor privé-accounts of desktop-Instagram-gebruikers.

  Je moet weten dat wanneer je een Instagram-bericht als ongelezen markeert, dit niet betekent dat de afzender niet weet dat je het hebt gelezen. Het wordt nog steeds gemarkeerd als “Gezien” voor hen. Helaas kunt u niet verbergen dat u het bericht heeft gezien. Het bericht markeren als ongelezen werkt alleen aan de kant van de ontvanger. Maar er zijn nog meer manieren waarop u kunt voorkomen dat de afzender weet dat u hun bericht heeft gezien. Daarover meer aan het einde van dit artikel. Laten we eerst eens kijken hoe je ongelezen berichten op Instagram kunt plaatsen, zowel op professionele als op privé-accounts.

  Instagram-berichten markeren als ongelezen op een professioneel account

  Het proces om DM's als ongelezen te markeren op professionele Instagram-accounts is eenvoudig. Maar degenen die nieuw zijn in het adverteren van hun bedrijf via de Instagram-app, weten misschien niet hoe ze dit moeten doen. Wanneer u uw inbox opent, ziet u drie tabbladen: Primair, Algemeen en Verzoeken. Deze tabbladen zijn er om u te helpen bij het sorteren van uw berichten.

  Het primaire tabblad bevat sms-berichten van mensen die u als belangrijk hebt gemarkeerd. Dat betekent dat Instagram je op de hoogte stelt wanneer je een bericht in de primaire inbox ontvangt, en dat je het meteen kunt lezen. De berichten op het tabblad Algemeen zijn gereserveerd voor alle andere afzenders en u ontvangt geen meldingen voor deze berichten. U kunt ervoor kiezen om ze te zien en erop te reageren wanneer u tijd heeft. Berichtverzoeken zijn DM's die worden verzonden door mensen met wie u normaal gesproken geen contact hebt.

  Nu je weet hoe je door je Instagram-inbox moet navigeren en bekend bent met alle tabbladen, kun je kiezen hoe je prioriteit geeft aan de DM's en welke je als ongelezen wilt markeren om er later op te reageren. Volg deze stappen om het op een professioneel account te doen.

  1. Instagram openen.

  2. Ga naar Postvak IN.

  3. Tik op drie stippen in de rechterbovenhoek van het scherm.

  < /figuur>

  4. Tik op het selectiepictogram.

  5. Tik op het gesprek dat u als ongelezen wilt markeren om het te selecteren.

  6. Tik op Meer onderaan het scherm.

  7. Tik op Markeren als ongelezen.

  Zo makkelijk is het om je berichten op een zakelijk Instagram-account ongelezen te krijgen. U kunt ook:

  1. Open je inbox.

  2. Zoek de chat die u als ongelezen wilt markeren.

  3. Tik en houd het gesprek een paar seconden vast en de optie Markeren als ongelezen verschijnt naast andere opties. Tik er gewoon op.

  Er verschijnt een blauwe stip naast het gesprek dat je zojuist als ongelezen hebt gemarkeerd.

  In uw melding heeft u een rood nummer dat het aantal ongelezen berichten aangeeft dat u heeft. De gemarkeerde wordt eraan toegevoegd.

  Instagram-berichten markeren als ongelezen op persoonlijke account

  Persoonlijke accounts hebben eenvoudigweg niet de mogelijkheid om Instagram-berichten als ongelezen te markeren. Dit kan in de toekomst veranderen, maar voorlopig zwijgen Instagram-ontwikkelaars hierover. Er zijn een aantal manieren om dit ongemak te omzeilen en we zullen ze hier onderzoeken.

  Aangezien professionele accounts de mogelijkheid hebben om berichten als ongelezen te markeren, waarom verander je dan niet gewoon het type account? Dit heeft niet echt invloed op je Instagram-pagina, behalve dat je een aantal extra functies hebt. Je vrienden en volgers blijven hetzelfde en ze kunnen met je blijven chatten, reageren en je berichten leuk vinden.

  De enige wijziging die er toe doet, is uw privacy. Met een professioneel account kun je je profiel niet volledig privé maken. Dit komt omdat makers en bedrijven willen dat hun publiek hen bereikt, en het heeft geen zin om zich te verstoppen.

  Zo kun je snel het type Instagram-account wijzigen:

  1. Tik op je profielfoto in de rechterbenedenhoek van het scherm.

  < /figuur>

  2. Tik op het hamburgerpictogram, de drie horizontale lijnen in de rechterhoek bovenaan het scherm.

  3. Tik op Instellingen.

  < /figuur>

  4. Navigeer naar het account en tik erop.

  5. Scrol helemaal naar beneden en zoek de optie Overschakelen naar professioneel account en tik erop.

  < /figuur>

  6. Tik meerdere keren op de knop Doorgaan totdat u het categoriegedeelte bereikt.

  7. Selecteer wat jou het beste omschrijft. Je kunt hier kiezen waar je zin in hebt en je kunt kiezen of je het op je profiel wilt weergeven of niet. Tik op Gereed en wacht enkele seconden totdat Instagram de accounttypewisseling heeft verwerkt.

  < /figuur>

  8. Nu kun je kiezen of je een Creator- of een Business-profiel wilt. Als u klaar bent, drukt u op Volgende.

  9. U kunt ervoor kiezen om direct uw professionele account in te stellen of deze stap over te slaan.

  < /figuur>

  Je hebt met succes het professionele Instagram-profiel ingesteld en nu kun je genieten van alle voordelen die ermee gepaard gaan, inclusief het markeren van de berichten als ongelezen. Volg de stappen uit de vorige sectie om ongelezen Instagram-direct messages te volgen.

  Helaas is er geen andere manier om uw berichten als ongelezen te markeren met persoonlijke profielen. Maar als je doel niet echt is om het bericht te markeren, maar om te voorkomen dat een gebruiker weet dat je het hebt gelezen, kun je iets doen, blijf gewoon lezen.

  Instagram-berichten ongelezen zonder dat de ontvanger weet dat je ze hebt gezien

  Als u uw persoonlijke profiel wilt behouden en nooit wilt overschakelen naar het professionele profiel, kunt u ervoor kiezen om sommige gebruikers in de beperkingsmodus te plaatsen. Zo voorkom je dat ze je berichten zien en er interactie mee hebben. De goede kant hiervan is dat je Instagram-berichten kunt lezen die ze je hebben gestuurd, zonder dat ze het ooit weten. Dit maakt de ontvangen Instagram DM echter niet ongelezen.

  Zo kun je iedereen in de beperkingsmodus zetten:

  1. Zoek de gebruiker die u wilt beperken. Je kunt ernaar zoeken op Instagram of onder je volgers.

  2. Zodra je de persoon hebt gevonden, tik je erop om zijn profiel in te voeren. Tik daar op de drie stippen in de rechterbovenhoek van uw scherm.

  3. Er verschijnt een pop-upvenster op uw scherm waarin u wordt gevraagd de actie te kiezen. Tik op Beperken

  En zomaar, je hebt deze gebruiker beperkt en kan zijn Instagram-DM lezen zonder dat ze het merken. Houd er rekening mee dat alle berichten die u van de beperkte gebruiker ontvangt, worden weergegeven op het tabblad Algemeen inbox. Dat betekent ook dat u geen melding ontvangt wanneer deze gebruiker u een bericht stuurt. Je kunt gebruikers beperken via de officiële app of via een desktopversie van Instagram. Vrij nette functie.