Heeft u peddels nodig op uw gamecontrollers?

0
79
Syafiq Adnan/Shutterstock.com

Paddles aan de achterkant worden steeds vaker gebruikt op gamecontrollers, maar ze zijn niet inbegrepen bij de controller die bij je Xbox of PlayStation wordt geleverd. Dus wat is het probleem met paddles en is het de moeite waard om in een nieuwe controller te investeren om er toegang toe te krijgen?

Waarom zou je je druk maken over de achterkant Paddles?

Paddles aan de achterkant bevinden zich (niet verwonderlijk) aan de achterkant van de controller en worden bediend met de vingers die je normaal gesproken niet gebruikt terwijl je een gamecontroller vasthoudt. In plaats van simpelweg de controller vast te pakken, kun je je wijsvinger of pink gebruiken om een ​​paddle te raken, die kan worden toegewezen aan een andere knop op de controller.

Deze paddles zijn meestal gemakkelijk on-the-fly opnieuw toe te wijzen, wat betekent dat je snel kunt veranderen met welke invoer ze overeenkomen, afhankelijk van de game die je speelt. Sommige controllers hebben profielen waarmee u uw instellingen kunt opslaan. Het kan zijn dat controllers aan elke kant een enkele paddle hebben, terwijl andere er meer dan één hebben.

Xbox

Deze paddles zijn ideaal voor het in kaart brengen van gezichtsknoppen in first-person shooters, maar hebben allerlei soorten bruikbaarheid. Een goed voorbeeld is het toewijzen van jump of duck (slide) in een snelle titel als Apex Legends. Dit betekent dat je een duim op elke analoge stick kunt houden terwijl je nog steeds toegang hebt tot de knoppen voor springen, melee, herladen of eend waarvoor je normaal gesproken je rechterduim moet bewegen.

GERELATEERDTips om je beweging in pc-FPS-games te verbeteren

Dit kan je een voorsprong geven in competitieve multiplayer, met name in twitch-shooters met glijden, springen en rennen tegen de muur. Paddles kunnen ook handig zijn in andere games om comfort- of toegankelijkheidsredenen. Er zijn geen harde regels om te volgen en daarom zijn deze ingangen gemakkelijk herprogrammeerbaar.

In pc-games kunnen paddles worden gebruikt als extra ingangen om het totale aantal beschikbare knoppen te vergroten, maar dit is afhankelijk van de controller.

Sommige controllers met achterpaddles

Je kunt controllers met paddles vinden op zowat elk groot platform. Misschien wel het meest bekende voorbeeld is de Xbox Elite Series 2, die werkt met zowel Xbox One- als Xbox Series-consoles en ook met computers met Windows, macOS en Linux.

Xbox Elite Series 2-controller

De ultieme Xbox-controller heeft duimsticks met instelbare spanning, extra paddles aan de achterkant, aanpasbare knoptoewijzing, vervangbare componenten en een (oplaadbare) batterijduur van 40 uur.

Amazon

$ 154,99
$ 179,99 Bespaar 14%

Beste koop

$ 179,99
 

Doel

$ 179,99
 

Sony produceerde de DualShock 4 Back Button Controller Attachment voor PlayStation 4, maar een dergelijke bijlage bestaat niet voor PlayStation 5. In plaats daarvan moeten PS5-bezitters een controller zoals de SCUF Reflex Pro of een vergelijkbare externe controller gebruiken als ze gebruik willen maken van paddles .

We hebben het gehad over hoe de Hori Split Pro het spelen van draagbare Nintendo Switch comfortabeler maakt, maar de Joy-Con-vervanging (die geen rumble-, gyro- en draadloze functies heeft) heeft ook twee gebruikers- programmeerbare knoppen aan de achterkant die veel op paddles lijken. Er is ook de PowerA Fusion Pro voor degenen die iets willen om in een dock te spelen.

HORI Split Pad Pro

Hori Nintendo Switch Split Pad Pro (zwart) Ergonomische controller voor handheld-modus – officieel gelicentieerd door Nintendo – Nintendo Switch (vernieuwd)

Vervang je Joy-Con door de HORI Split Pad Pro en geniet van een meer comfortabele en ergonomische Nintendo Switch-handheld-ervaring. Ideaal voor degenen die de Joy-Con ongemakkelijk, onnauwkeurig of onpraktisch vinden voor lange speelsessies.

Amazon

$39.09
 

Leuk maar niet essentieel

Paddles zijn een leuke toevoeging, maar ze zijn niet essentieel voor de meeste games. Ze schitteren in competitieve multiplayer-titels, met name cross-play-titels zoals Halo: Infinite, waar je misschien tegen pc-gebruikers speelt met een muis en toetsenbord.

Als je voornamelijk singleplayer-titels speelt of geen last hebt van je duimpositie, hoef je je waarschijnlijk geen zorgen te maken over paddles.

Op zoek naar een controller die " s perfect voor retro-gaming op je pc of Raspberry Pi? Bekijk onze selectie voor de beste retro-controllers.

The Best Retro Controllers for PC and Raspberry Pi of 2022 Beste retro-controller in het algemeen 8Bitdo Pro 2 Amazon

$ 49,99
 

Beste budget retro-controller 8Bitdo Sn30 2.4G draadloze gamepad voor originele SNES Amazon

$ 29,99
 

Beste bedrade retrocontroller Retro-Bit officiële Sega Saturn USB-controllerpad (model 2) Amazon < p class="product-price">$ 19,99
 

Beste NES-achtige controller 8Bitdo N30 Bluetooth-gamepad Amazon

$ 42,99
 

8Bitdo draadloze USB-adapter 1 Amazon

$ 20,99
$24.99 Bespaar 16%

Beste SNES-achtige controller 8Bitdo Sn30 Pro Bluetooth-gamepad Amazon Beste Megadrive/Genesis-controller Retro-Bit officiële Sega Saturn 2,4 GHz draadloze controller Amazon LEES VOLGENDE

  • › Het slimme display waar we van houden is tot en met zondag 45% korting
  • › Netflix deblokkeren
  • › Hoe de Linux-boots in de BIOS-fout te repareren
  • › De klok aanpassen op het Android-vergrendelingsscherm
  • › De beste iPhone 14 Pro Max-hoesjes van 2022
  • › iOS 16.0.2 is uit, hier zijn de bugs die het verhelpt