Een enkele haltertraining doen?

0
27
Karla Tafra

Dus je hebt maar één dumbbell? Geweldig, je hebt genoeg om je training te verpletteren. Zelfs slechts één dumbbell kan net genoeg uitdaging toevoegen aan je gebruikelijke oefeningen, zodat je hem de volgende dag kunt voelen.

Het belangrijkste van dumbbells is weten hoe je ze op de juiste manier moet vasthouden om te voorkomen dat je jezelf verwondt of je rug overbelast. En aangezien de meeste dumbbells er hetzelfde uitzien, kun je dezelfde techniek toepassen op elk type dat je in je sportschool of online kunt vinden.

Inhoudsopgave

Dumbbell Squats
Dumbbell One-Legged Romanian Deadlift
Dumbbell Snatch
Dumbbell Back Pulls
Dumbbell Plank Pulls
Dumbbell Triceps
Dumbbell Russian Twist

Dumbbell Squats

GERELATEERD6 Squatvariaties om je benen te transformeren Pak een dumbbell met beide handen vast en breng hem voor je borst. Adem diep in en laat langzaam je heupen naar beneden en naar achteren zakken, alsof je op een denkbeeldige stoel achter je probeert te zitten. Houd je ruggengraat recht, de kern aangespannen en je borst omhoog, maar til je navel op en stop je heupen zodat je geen te grote kromming in je onderrug maakt.

Zodra je& #8217;heb je maximale diepte bereikt (streef naar zo dicht mogelijk parallel aan de vloer), begin uit te ademen en je benen te strekken. Duw de grond weg van je door je benen en houd je ruggengraat recht. Knijp aan het einde van je uitademing in je bilspieren. Herhaal 12-15 keer.

15 lb Dumbbell

Eén grote dumbbell om je workouts uit te dagen.

Amazon

$13,74
$27,69 Bespaar 50%

< h2 role="heading" aria-level="2">Dumbbell eenbenige Roemeense deadlift

GERELATEERDWat is het verschil tussen dumbbells en kettlebells? Begin in een staande positie en breng je voeten in een heupbrede stand en houd ze parallel. Neem een ​​dumbbell in je rechterhand en til je rechterbeen naar achteren. Plaats uw linkerhand op uw linkerheup, adem in en begin voorzichtig over uw linkerbeen te buigen, waarbij u uw rechterhand naar beneden brengt, de halter dicht bij de grond.

Adem uit en gebruik de kracht van je linkerbeen om je lichaam weer rechtop te zetten. Houd je kern tijdens de hele oefening betrokken terwijl je balans wordt uitgedaagd en behoud een rechte rug. Herhaal 12-15 keer en doe hetzelfde over je rechterbeen. Probeer je hamstrings aan te spannen en voel ze strekken en samentrekken, waarbij je vermijdt dat de beweging alleen vanuit je onderrug komt.

Neopreen dumbbells

Set van twee lichte dumbbells.

Amazon

$24.99
 

Dumbbell Snatch

< p>GERELATEERDDe beste haltersets Kom in een staande positie en scheid je houding iets verder dan de heupafstand. Plaats de dumbbell op de grond tussen je benen en hurk neer. Pak de dumbbell met je linkerhand en op je uitademing, til de dumbbell op, en in één volledige beweging, strek je lichaam en breng de dumbbell over je hoofd.

Kom langzaam terug naar je squat en til explosief op. Span je bilspieren helemaal aan en houd je core actief. Herhaal 10-12 keer en doe hetzelfde met je rechterhand.

Verstelbare dumbbells

h3>

Heeft u geen ruimte voor een volledig gewichtrek? Deze verstelbare dumbbells zijn er om je te helpen!

Amazon

$429.00 < br/>$549,00 Bespaar 22%

Beste koop

$429.99
 

Target

$429,99
 

Halter trekt terug

GERELATEERDDe beste halterrekken Pak een halter met uw rechterhand en leun over een bank, stoel of een ander stevig oppervlak. Strek je rug en laat je rechterarm volledig naar de grond reiken, waarbij je je rugspieren isoleert. Adem in en buig je rechterelleboog, waarbij je de halter dicht bij je lichaam optilt. Adem uit en ontspan, strek je arm helemaal naar de grond. Adem in en knijp, adem uit en strek uit.

Houd je elleboog dicht bij je lichaam terwijl je optilt en je kern volledig inschakelt. Herhaal 12-15 keer en doe hetzelfde aan de andere kant.

Haltergewichtrek< /h3>

Stapel je dumbbells netjes op elkaar.

Amazon

$ 36,99
 

Doel

$ 36,99
 

Halterplank trekt

GERELATEERDHoe u uw zweterige halters schoonmaakt Begin in een plankpositie met een halter recht onder uw borst. Adem in en schuif de dumbbell met je linkerhand naar links. Til je rechterhand op en reik naar de halter om deze naar rechts te schuiven. Herhaal deze beweging 10-12 keer en voel je buikspieren en schuine standen branden elke keer dat je voorover reikt.

Als je deze oefening naar een hoger niveau wilt tillen, in plaats van de halter te schuiven, til hem dan op en draag hem het aan de kant. Het optillen van de zware dumbbell van de vloer vereist kracht en stabiliteit van de kern en het zal echt een uitdaging zijn voor je training.

Schoonmaker voor fitnessapparatuur

Reinigt al je fitnessapparatuur van zweet en ziektekiemen!

Amazon

$12,49
 

Dumbbell Triceps

GERELATEERD8 beste oefeningen om je rugspieren te verstevigen Kom in een staande positie, pak de dumbbell met beide handen vast en breng hem over je hoofd zodat hij over de ruimte tussen je schouderbladen hangt. Adem in en op je uitademing, strek je armen boven je hoofd uit, strek je triceps uit. Adem in en breng de dumbbell terug naar de startpositie.

Houd je ellebogen zo parallel als je kunt en span je kernspieren aan, zodat je de triceps echt isoleert. Als je het gevoel hebt dat je rug het overneemt en je vorm wordt aangetast, ga dan zitten. Herhaal 12-15 keer.

BalanceFrom Puzzle-oefenmat met in elkaar grijpende EVA-schuimtegels

Bescherm uw vloer en demp uw voeten met deze eenvoudig aan te passen en schoon te maken tegels.

Amazon

$24.99
 

Dumbbell Russian Twist

GERELATEERD4 Pilates-oefencombinaties voor zichtbare buikspieren Ga op de grond zitten en breng uw benen bij elkaar, waarbij u de knieën buigt. Pak de dumbbell met beide handen vast en breng hem voor je borst. Leun je lichaam iets naar achteren om je kern te activeren en begin de halter van je linker- naar de rechterheup te draaien, terwijl je je buikspieren en schuine standen in vuur en vlam voelt.

Je kunt je voeten op de grond laten staan ​​of naar de volgende niveau en til je benen op. Als je dat doet, knijp dan je benen samen zodat ze aanvoelen als één grote ledemaat en isoleer je kern zoveel mogelijk om de vruchten te plukken. Ga voor 20-30 wendingen.

Microvezel handdoek

Houdt je zweet weg.

Amazon

$11,99
 

Als je meer een kettlebell-persoon bent dan een dumbbell, probeer dan deze workout!