De beste shows om te kijken tussen afleveringen van House of the Dragon

0
25
HBO

Als je een Game of Thrones-fan bent die gretig afstemt op de prequel-serie House of the Dragon, je hebt genoeg tijd om tussen de afleveringen door te doden. Maar je kunt de hele week je behoefte aan fantasie en historische drama's bevredigen met deze alternatieve streamingopties.

Inhoudsopgave

De Kroon
Galavant
De Grote
Zijn duistere materialen
Het laatste koninkrijk
De tovenaars
Regeer
Shadow and Bone
Het wiel of Time
The Witcher

GERELATEERD: De beste tv-programma's op Netflix in 2022

< h2 role="heading" aria-level="2">De Kroon

Video afspelen

Martin werd geïnspireerd door de echte geschiedenis bij het creëren van de wereld van Westeros, en er zijn tal van parallellen in shows die zijn gebaseerd op actuele historische figuren. De koninklijke familie afgebeeld in The Crown is minder gewelddadig en meedogenloos dan in House of the Dragon, maar hun familiale en politieke intriges zijn net zo ingewikkeld. Maker Peter Morgan beschrijft het leven en de historische invloed van de Britse koningin Elizabeth II gedurende haar hele regeerperiode, met weelderige productiewaarden en een steeds wisselende cast in seizoenen die tientallen jaren beslaan.

Seizoenen 1 -4 van The Crown streamen op Netflix ($ 9,99+ per maand).

Bekijk op Netflix

Galavant

Video afspelen

Hoe serieus shows als House of the Dragon zichzelf ook nemen, ze zijn misschien beter af met een heleboel grappen en liedjes. Dat krijg je in Galavant, een heerlijk dwaze muzikale komedie over het titelpersonage (Joshua Sasse), een ietwat maffe ridder op een missie om een ​​kwaadaardige koning uit te schakelen en een koninkrijk te redden. Met muziek van Disney-veteraan Alan Menken, zijn de nummers spot-on muzikale parodieën, terwijl het verhaal en de personages het epische fantasy-genre op slimme wijze vervalsen.

Seizoen 1-2 van Galavant wordt gestreamd op Hulu ($ 6,99+ per stuk) maand na een gratis proefperiode van 30 dagen).

Bekijk op Hulu

GERELATEERD: De 10 beste originele Hulu-tv-series in 2022

< h2 role="heading" aria-level="2">De Grote

Video afspelen

De personages in The Great zijn echte historische figuren, maar het verhaal vertoont slechts iets meer gelijkenis met de werkelijke geschiedenis dan House of the Dragon en Game of Thrones. Elle Fanning schittert als Catharina de Grote, in een zwaar gefictionaliseerde kijk op het leven en de heerschappij van de 18e-eeuwse Russische keizerin. Maker Tony McNamara gebruikt het leven van Catherine als startpunt voor een satirische kijk op de absurditeit van de monarchie, met hofintriges die wedijveren met de capriolen van de Targaryens, zij het veel grappiger.

Seizoenen 1 -2 van The Great wordt gestreamd op Hulu ($6,99+ per maand na een gratis proefperiode van 30 dagen).

Bekijk op Hulu

His Dark Materials

h2>

Video afspelen

Na een mislukte poging om de fantasieromans van auteur Philip Pullman aan te passen in de film The Golden Compass uit 2007, geeft His Dark Materials het verhaal meer ruimte om te ademen. Dat stelt maker Jack Thorne in staat om de fantasiewereld van Pullman volledig te verkennen, die is gebaseerd op een alternatieve versie van Engeland, voordat hij zich vertakt in parallelle dimensies. Pullman gebruikt magie om een ​​verhaal van complexe politieke dynamiek te vertellen, en de show verwerkt zijn sociale commentaar in een meeslepend avontuur over een jong meisje dat verstrikt raakt in een universum-omspannende samenzwering.

Seizoen 1-2 van His Dark Materialen worden gestreamd op HBO Max ($ 9,99+ per maand).

Bekijk op HBO Max

GERELATEERD: De 10 beste populaire reality-tv-programma's die je kunt bingewatchen

Het laatste koninkrijk

Video afspelen

De romans van Martin zijn geïnspireerd op de 15e-eeuwse Britse geschiedenis, en The Last Kingdom gaat verder terug en bewerkt de reeks historische romans van Bernard Cornwell die zich afspeelt in het negende-eeuwse Groot-Brittannië. Ze vertellen een uitgebreid verhaal over veldslagen tussen Saksen en Vikingen, woeste krijgers die elkaar afslachten op stukken vruchtbaar land. De karakters’ religieuze overtuigingen zijn niet ver verwijderd van de mystieke praktijken in Game of Thrones, en de plotselinge, gewelddadige veranderingen in de machtsdynamiek zijn ook bekend. De frequente bloedige gevechten zorgen ervoor dat geen enkel personage veilig is, en zelfs de meest vitale spelers treffen de dood snel.

Seizoenen 1-5 van The Last Kingdom worden gestreamd op Netflix ($ 9,99+ per maand).

Seizoenen 1-5 van The Last Kingdom worden gestreamd op Netflix ($ 9,99 + per maand). p> Bekijk op Netflix

The Magicians

Video afspelen

The Magicians neemt bekende elementen uit fantasieverhalen die vaak op kinderen zijn gericht en voegt een op volwassenen gericht randje toe. Het speelt zich af op een school voor magische gebruikers waar de studenten leren dat een mystiek rijk uit een reeks boeken zowel echt als zeer gevaarlijk is. Deze studenten van magie zijn veel minder gezond dan Harry Potter, en fans van Martin's edgy kijk op fantasiemateriaal zouden de even duistere draai van deze show aan andere fantasiestapels moeten waarderen, aangepast aan de romans van Lev Grossman.< /p>

Seizoenen 1-5 van The Magicians worden gestreamd op Netflix ($ 9,99+ per maand).

Bekijk op Netflix

GERELATEERD:Hoe je elke Harry Potter-film in 2022 kunt streamen

Reign

Video afspelen

< p>De intriges onder aristocratische families in House of the Dragon lijken vaak op een soap, en Reign gaat nog een stap verder en verandert het leven van Mary, Queen of Scots in een complete nachtelijke soap. Het is misschien niet historisch correct, maar het is een leuke combinatie van een stuk uit die tijd en een CW-tienersoap, met Adelaide Kane als Mary in de hoofdrol, te beginnen toen ze nog maar 15 jaar oud was. Achterhaalde tieners die op zoek zijn naar macht is een kenmerk van Martin's 8217;s werk, en Reign verwerkt dat in een show over sexy jonge mensen in prachtige kostuums.

Seizoenen 1-4 van Reign worden gratis gestreamd met advertenties op CW Seed.

Bekijk op CW Zaad

Shadow and Bone

Video afspelen

Verschillende soorten fantasiewerelden komen samen in Shadow and Bone, gebaseerd op de bestverkochte boekenreeks van Leigh Bardugo. Het is eigenlijk gebaseerd op twee verwante Bardugo-series die zich in dezelfde wereld afspelen, dus de tijd is verdeeld tussen het zwaard-en-tovenarijrijk van Ravka en de meer steampunk-achtige stedelijke omgeving van Kerch. Deze en andere regio's worden van elkaar gescheiden door een gevaarlijke magische barrière die bekend staat als de Fold. De meerdere locaties en verhaallijnen zullen Martin-fans aanspreken, terwijl de variatie in soorten fantasie de boel fris houdt.

Seizoen 1 van Shadow and Bone wordt gestreamd op Netflix ($ 9,99+ per maand).

Kijk op Netflix

GERELATEERD: De 10 beste sciencefictionfilms op HBO Max

The Wheel of Time

Video afspelen

Robert Jordan's fantasieserie The Wheel of Time is een saga van 14 boeken die wedijvert met Martin's werk, zowel in populariteit als in reikwijdte. De tv-serie begint vanaf het begin, met Rosamund Pike als een tovenares die op zoek is naar de reïncarnatie van een oude figuur die de wereld kan redden of beëindigen. Ze verzamelt vijf jonge mensen uit een klein dorp, allemaal met het potentieel om de machtige magiër te worden die bekend staat als de Dragon Reborn. De show legt de ingewikkelde wereldopbouw en uitgebreide verhalen van Jordan's boeken vast, verankerd door Pike als de wereldvermoeide magische priesteres.

Seizoen 1 van The Wheel of Time wordt gestreamd op Amazon Prime Video ($ 8,99+ per maand).

Bekijk op Amazon

The Witcher

Video afspelen

Henry Cavill speelt het titelpersonage in deze fantasieserie, gebaseerd op de romans van Andrzej Sapkowski, die eerder werden aangepast tot een zeer populaire videogamefranchise. Cavill's Geralt of Rivia is een soort monsterjager wiens lot verweven is met dat van een prinses en een tovenares. Cavill brengt zijn actieheldentalenten naar de rol, terwijl hij Geralt ook wat smeulende emotionele diepgang geeft. Hij broedt en vecht, soms tegelijk. De enorme wereld van The Witcher heeft naast de hoofdserie nog meer spin-off films en series voortgebracht, en er zullen er nog meer volgen.

Seizoenen 1-2 van The Witcher worden gestreamd op Netflix ($ 9,99+ per maand).

Watch on Netflix The Best Streaming Devices of 2022 Beste streamingapparaat in het algemeen Roku Streaming Stick 4K (2021) Amazon

$48,88
 

Beste budget-streamingapparaat Fire TV Stick Lite (2020) Amazon

$ 29,99
 

Beste Roku-streamingapparaat Roku Ultra (2020) Amazon

$86,89
 

Beste Fire TV-apparaat Fire TV Stick 4K (2021) Amazon

$ 49,99
 

Beste Google TV-apparaat Chromecast met Google TV (2020) Koop nu Beste Android TV-apparaat NVIDIA SHIELD Pro (2019) Amazon < p class="product-price">$ 199,99
 

Beste Apple TV-apparaat Apple TV 4K (2021) Amazon

$ 119,99
$179,00 Bespaar 33%

LEES VOLGENDE

  • › De klok aanpassen op het Android-vergrendelingsscherm
  • › Hoe (en waarom) gepersonaliseerde ruimtelijke audio op iPhone
  • › Vergeet de iPhone 14, iCloud-opslaglagen zijn al lang aan een update toe
  • › 5 redenen om het gastnetwerk op uw wifi-router in te schakelen
  • › Waarom een ​​slimme magnetron zinvoller is dan andere keukenapparatuur
  • › iOS 16.0.2 is uit, hier zijn de bugs die het verhelpt