De bästa programmen att se mellan avsnitten av House of the Dragon

0
21
HBO

Om du är ett Game of Thrones-fan tittar du ivrigt på prequel-serien House of the Dragon, du har gott om tid att döda mellan avsnitten. Men hela veckan kan du tillfredsställa ditt behov av fantasy och historiska dramer med dessa alternativa streamingalternativ.

Innehållsförteckning

Kronan
Galavant
Den store
hans mörka material
Det sista kungariket
Trollkarlarna
Reign
Skugga och ben
Hjulet of Time
The Witcher

RELATERAT: De bästa tv-programmen på Netflix 2022

< h2 role="heading" aria-level="2">Kronan

Spela upp video

Martin inspirerades av verklig historia när han skapade Westeros värld, och det finns gott om paralleller i shower baserade på faktiska historiska figurer. Den kungliga familjen som avbildas i The Crown är mindre våldsam och hänsynslös än någon annan i House of the Dragon, men deras familjära och politiska intriger är lika intrikat. Skaparen Peter Morgan skildrar livet och det historiska inflytandet från Storbritanniens drottning Elizabeth II under hela hennes regeringstid, med påkostade produktionsvärden och en ständigt föränderlig rollbesättning under säsonger som sträcker sig över decennier.

Säsonger 1 -4 av The Crown strömmar på Netflix (+9,99 USD per månad).

Titta på Netflix

Galavant

Spela upp video

Så seriöst som program som House of the Dragon tar sig själva, kan de bara ha det bättre med en massa skämt och låtar. Det är vad du får i Galavant, en förtjusande fånig musikalisk komedi om titelkaraktären (Joshua Sasse), en något bufflig riddare på jakt efter att ta ut en ond kung och rädda ett kungarike. Med musik av Disney-veteranen Alan Menken är låtarna perfekta musikaliska parodier, medan berättelsen och karaktärerna på ett skickligt sätt förfalskar den episka fantasygenren.

Säsong 1-2 av Galavant streamas på Hulu (+ $6,99 per månad efter en 30-dagars gratis provperiod).

Titta på Hulu

RELATERAT: De 10 bästa Hulu original-TV-serierna 2022

< h2 role="heading" aria-level="2">The Great

Spela upp video

Karaktärerna i The Great är riktiga historiska figurer, men berättelsen påminner bara lite mer om den faktiska historien än vad House of the Dragon och Game of Thrones gör. Elle Fanning spelar huvudrollen som Katarina den stora, i en starkt fiktionaliserad version av den ryska kejsarinnan på 1700-talets liv och regeringstid. Skaparen Tony McNamara använder Catherine’s liv som en startpunkt för en satirisk bild av monarkins absurditet, med hovintriger som konkurrerar med Targaryens upptåg, om än mycket roligare.

Säsong 1 -2 av The Great streamas på Hulu (+6,99 USD per månad efter en 30-dagars gratis provperiod).

Se på Hulu

His Dark Materials

h2>

Spela upp video

Efter ett misslyckat försök att anpassa författaren Philip Pullmans fantasyromaner i filmen The Golden Compass från 2007, ger His Dark Materials berättelsen mer utrymme att andas. Det gör det möjligt för skaparen Jack Thorne att till fullo utforska Pullmans fantasivärld, som är grundad i en alternativ version av England, innan den går ut i parallella dimensioner. Pullman använder magi för att berätta en historia om komplex politisk dynamik, och showen införlivar hans sociala kommentar i ett svepande äventyr om en ung flicka som fångas upp i en universumsövergripande konspiration.

Säsongerna 1-2 av His Dark Material streamas på HBO Max ($9,99+ per månad).

Titta på HBO Max

RELATERAT: De 10 bästa verklighets-TV-programmen du kan binge-watcha strong>

The Last Kingdom

Spela upp video

Martins romaner inspirerades av 1400-talets brittiska historia, och The Last Kingdom går längre tillbaka och anpassar Bernard Cornwells serie av historiska romaner som utspelar sig i 800-talets Storbritannien. De berättar en vidsträckt berättelse om strider mellan saxare och vikingar, hårda krigare som slaktar varandra över fläckar av bördig mark. Karaktärerna’ religiösa övertygelser är inte alltför långt borta från de mystiska metoderna i Game of Thrones, och de plötsliga, våldsamma förändringarna i maktdynamiken är också bekanta. De frekventa blodiga striderna innebär att ingen karaktär är säker, och döden kommer snabbt till även de mest vitala spelarna.

Säsongerna 1-5 av The Last Kingdom streamas på Netflix (+9,99 USD per månad).

p> Titta på Netflix

The Magicians

Spela upp video

Med hjälp av välbekanta element från fantasyberättelser som ofta är inriktade på barn och lägger till en vuxenorienterad kant, utspelar sig The Magicians på en skola för magiska användare där eleverna lär sig att en mystisk värld från en serie böcker är både verklig och mycket farlig. Dessa magistudenter är mycket mindre hälsosamma än Harry Potter, och fans av Martins edgy inställning till fantasymaterial borde uppskatta den här showens lika mörka spinn på andra fantasyhäften, anpassade efter romanerna av Lev Grossman.< /p>

Säsongerna 1-5 av The Magicians streamas på Netflix (+9,99 USD per månad).

Se på Netflix

RELATERAT:Så här streamar du alla Harry Potter-filmer 2022

Reign

Spela upp video

< p>Intrigen bland aristokratiska familjer i House of the Dragon påminner ofta om en såpopera, och Reign tar det ett steg längre och förvandlar Mary, Queen of Scots liv till en full-on nattlig tvål. Det kanske inte är historiskt korrekt, men det är en rolig kombination av tidstypisk verk och CW tonåringsåpa, med Adelaide Kane i huvudrollen som Mary, med början när hon bara är 15. Konsulterande tonåringar som planerar makt är ett kännetecken för Martin. 8217;s arbete, och Reign införlivar det i en show om sexiga ungdomar i underbara kostymer.

Säsonger 1-4 av Reign streamas gratis med annonser på CW Seed.

Se på CW Seed

Shadow and Bone

Spela upp video

Olika typer av fantasivärldar möts i Shadow and Bone, baserad på den bästsäljande bokserien av Leigh Bardugo. Den är faktiskt baserad på två relaterade Bardugo-serier som utspelar sig i samma värld, så tiden delas mellan Ravkas svärd- och trolldomsrike och den mer steampunkliknande urbana miljön Kerch. Dessa och andra regioner skiljer sig åt av en farlig magisk barriär som kallas Fold. De många platserna och berättelserna kommer att tilltala Martin-fans, medan variationen i typer av fantasi håller saker och ting fräscht.

Säsong 1 av Shadow and Bone streamas på Netflix (+9,99 USD per månad).

Titta på Netflix

RELATERAT: De 10 bästa Sci-Fi-filmerna på HBO Max

The Wheel of Time

Spela upp video

Robert Jordans fantasyserie The Wheel of Time är en saga på 14 böcker som konkurrerar med Martins verk, både i popularitet och omfattning. TV-serien börjar från början, med Rosamund Pike som en trollkvinna som söker efter reinkarnationen av en uråldrig figur som kan antingen rädda eller göra slut på världen. Hon samlar fem unga människor från en liten by, alla med potential att bli den kraftfulla magikern känd som Dragon Reborn. Showen fångar det intrikata världsbyggande och expansiva historieberättandet av Jordans böcker, förankrade av Pike som den världströtta magiska prästinnan.

Säsong 1 av The Wheel of Time streamas på Amazon Prime Video ($8,99+ per månad).

Titta på Amazon

The Witcher

Spela upp video

Henry Cavill spelar titelkaraktären i denna fantasyserie baserad på romanerna av Andrzej Sapkowski, som tidigare anpassats till en mycket populär tv-spelserie. Cavill’s Geralt of Rivia är en sorts monsterjägare vars öde är sammanflätat med en prinsessa och en trollkarl. Cavill tar med sig sina actionhjältetalanger till rollen, samtidigt som han ger Geralt lite pyrande känslomässigt djup. Han grubblar och bråkar, ibland samtidigt. The Witchers väldiga värld har gett upphov till ytterligare spin-off-filmer och serier vid sidan av huvudserien, med fler på gång.

Säsonger 1-2 av The Witcher streamas på Netflix (+9,99 USD per månad).

Watch on Netflix The Best Streaming Devices of 2022 Bästa strömningsenheten totalt sett Roku Streaming Stick 4K (2021) Amazon

48,88 $
 

Bästa Budget Streaming Device Fire TV Stick Lite (2020) Amazon

29,99 USD
 

Bästa Roku-strömningsenheten Roku Ultra (2020) Amazon

86,89 USD
 

Bästa Fire TV-enhet Fire TV Stick 4K (2021) Amazon

49,99 USD
 

Bästa Google TV-enhet Chromecast med Google TV (2020) Handla nu Bästa Android TV-enhet NVIDIA SHIELD Pro (2019) Amazon < p class="product-price">199,99 USD
 

Bästa Apple TV-enhet Apple TV 4K (2021) Amazon

119,99 USD
$179,00 Spara 33%

LÄS NÄSTA

  • › Så här anpassar du klockan på Android-låsskärmen
  • › Hur (och varför) man använder anpassat rumsligt ljud på iPhone
  • › Glöm iPhone 14, iCloud-lagringsnivåer är längesen för en uppdatering
  • › 5 skäl att aktivera gästnätverket på din Wi-Fi-router
  • › Varför en smart mikrovågsugn är mer vettig än andra köksapparater
  • › iOS 16.0.2 är ute, här är buggar som åtgärdas