Danmark vill införa avgift på 13 kronor för grönare flyg

0
34

Danska flygpassagerare ska betala 13 kronor i avgift från och med 2025, oavsett vart resan går. Detta enligt ett föreslag från landets regering, rapporterar DR Nyheder. Åtgärden är tänkt att ge intäkter på 1,8 miljarder kronor, som ska gå till utveckling av hållbar teknik. Målet är att alla danska inrikesflyg ska vara klimatneutrala till 2030. Regeringens planer får dock ett ljumt mottagande av flera stödpartier, som anser att flygavgiften borde vara högre. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp. Omni Ekonomi hjälper dig att navigera i den just nu turbulenta ekonomiska verkligheten – med nyheter, analyser och handfasta råd kring din privatekonomi. Just nu får du testa Omni Ekonomi i tre månader för 99 kronor. Erbjudandet gäller även dig som har testat Omni Ekonomi tidigare.