Behöver du paddlar på dina spelkontroller?

0
54
Syafiq Adnan/Shutterstock.com

Bakre paddlar är ett allt vanligare inslag på spelkontroller, men de ingår inte i handkontrollen som följer med din Xbox eller PlayStation. Så vad är den stora grejen med paddlar, och är det värt att investera i en ny kontroller för att få tillgång till dem?

Varför bry sig med Rear Paddlar?

Bakre paddlar finns (inte överraskande) på baksidan av handkontrollen och manövreras med fingrarna som du vanligtvis inte använder när du håller i en spelkontroll. Istället för att bara ta tag i kontrollen kan du använda ditt pekfinger eller pinkfinger för att slå en paddel, som kan mappas till en annan knapp på kontrollen.

Dessa paddlar är vanligtvis lätta att mappa om i farten, vilket innebär att du snabbt kan ändra vilken ingång de motsvarar beroende på vilket spel du spelar. Vissa kontroller har profiler som gör att du kan spara dina inställningar. Du kanske hittar kontroller har en enda paddel på varje sida, medan andra har mer än en.

Xbox

Dessa paddlar är idealiska för att kartlägga ansiktsknappar i förstapersonsskjutare, men har alla möjliga nytta. Ett bra exempel är att kartlägga hopp eller ducka (slide) i en fartfylld titel som Apex Legends. Det betyder att du kan hålla tummen på varje analog sticka samtidigt som du fortfarande kan komma åt knappar för hopp, närstrid, omladdning eller anka som normalt kräver att du flyttar höger tumme.

RELATERADETips för att förbättra din rörelse i PC FPS-spel

Detta kan ge dig fördelen i konkurrenskraftig multiplayer, särskilt i twitch shooters som har glidning, hoppning och wall-running. Paddlar kan också vara användbara i andra spel av komfort- eller tillgänglighetsskäl. Det finns inga hårda regler att följa varför dessa ingångar är lätta att programmera om.

I PC-spel kan paddlar användas som extra ingångar för att öka det totala antalet tillgängliga knappar, men detta beror på kontrollern.

Vissa kontroller med bakre paddlar

Du kan hitta kontroller som har paddlar på nästan alla större plattformar. Det kanske mest kända exemplet är Xbox Elite Series 2, som fungerar med både Xbox One och Xbox Series-konsoler och även datorer som kör Windows, macOS och Linux.

Xbox Elite Series 2 Controller

Den ultimata Xbox-kontrollern har justerbara tumstickor, extra bakre paddlar, anpassningsbar knappmappning, utbytbara komponenter och 40 timmars (uppladdningsbar) batteritid.

Amazon

154,99 $
179,99 USD Spara 14 %

Bästa köp

179,99 USD
 

Mål

179,99 USD
 

Sony producerade DualShock 4 Back Button Controller Attachment för PlayStation 4, men ingen sådan bilaga finns för PlayStation 5. PS5-ägare måste istället använda en kontroller som SCUF Reflex Pro eller liknande tredjepartskontroller om de vill använda paddlar .

Vi har pratat om hur Hori Split Pro gör den bärbara Nintendo Switch-spelningen mer bekväm, men Joy-Con-ersättningen (som saknar rumble, gyro och trådlösa funktioner) har också två användar- programmerbara knappar på baksidan som fungerar mycket som paddlar. Det finns också PowerA Fusion Pro för dem som vill ha något för dockat spel.

HORI Split Pad Pro

Hori Nintendo Switch Split Pad Pro (svart) ergonomisk kontroll för handhållet läge – officiellt licensierad av Nintendo – Nintendo Switch (förnyad)

Byt ut din Joy-Con mot HORI Split Pad Pro och njut av en bekvämare och mer ergonomisk handhållen Nintendo Switch-upplevelse. Idealisk för dem som tycker att Joy-Con är obekväm, oprecis eller opraktisk för långa spelsessioner.

Amazon

39,09 $
 

Trevligt men inte nödvändigt

Paddlar är ett trevligt tillägg, men de är inte nödvändiga för de flesta spel. De lyser i konkurrenskraftiga multiplayer-titlar, särskilt cross-play-titlar som Halo: Infinite där du kanske spelar mot PC-användare med mus och tangentbord.

Om du mest spelar enspelartitlar eller inte känner dig besvärad av din tumposition behöver du förmodligen inte oroa dig för paddlar.

Letar du efter en kontroller som’ är perfekt för retrospel på din PC eller Raspberry Pi? Kolla in våra val för bästa retrokontroller.

The Best Retro Controllers for PC and Raspberry Pi of 2022 Bästa retrokontroller totalt 8Bitdo Pro 2 Amazon

49,99 $
 

Bästa Budget Retro Controller 8Bitdo Sn30 2.4G trådlös Gamepad för Original SNES Amazon

$29.99
 

Bästa trådbundna retrokontroller Retro-Bit Officiell Sega Saturn USB Controller Pad (modell 2) Amazon < p class="product-price">19,99 USD
 

Bästa NES-styrenhet 8Bitdo N30 Bluetooth Gamepad Amazon

42,99 $
 

8Bitdo trådlös USB-adapter 1 Amazon

20,99 USD
$24,99 Spara 16%

Bästa SNES-styrenhet 8Bitdo Sn30 Pro Bluetooth-spelplatta Amazon Bästa Megadrive/Genesis Controller Retro-Bit Official Sega Saturn 2,4 GHz Wireless Controller Amazon LÄS NÄSTA

  • › Så här anpassar du klockan på Android-låsskärmen
  • › Hur man avblockerar Netflix
  • › Den smarta displayen vi älskar har 45 % rabatt till och med söndag
  • › iOS 16.0.2 är ute, här är buggar som åtgärdas
  • › De bästa iPhone 14 Pro Max-skalen från 2022
  • › Så här åtgärdar du Linux-startarna i BIOS-felet