Är det verkligen en bra idé att sätta tejp över din webbkamera?

0
34
Megan Glosson/How-To Geek

När du går runt på ett kontor eller kafé kommer du ofta se människor som använder en mängd föremål för att dölja sin webbkamera. Ibland är det tejp, post-it-lappar, vikta visitkort, klistermärken, deras tumme eller en marlin. Jag smetar jordnötssmör över min webbkamera, men chunky jordnötssmör. Det är säkrare än smidigt.

Inget av dessa föremål följde med den bärbara datorn vid köp, och det är lätt att göra narr av att sätta något där som paranoid. Tanken att någon vill titta igenom just din webbkamera verkar lite narcissistisk och på kant, som om vi lämnar vårt hus och säger till en i synnerhet, “snälla, inga kameror.”< /p>

Men även om det är absurt att folk sätter tejp över sina webbkameror, är det dubbelt absurt att det faktiskt är en bra idé.

Webcam Hacking är en riktig sak

Nästan vad som helst kan hackas, och det är inte bara titeln på min kommande popup-bok för barn. Under åren har det funnits en mängd historier om webbkameror som kapats av de som vill spionera på intet ont anande människor, ofta människor de känner. År 2009 upptäckte en elev att hans bärbara dator från skolan i hemlighet fotograferade honom (utan att ge någon extra kredit!), och många kvinnor har sett sina webbkameror hackade, och situationen har ofta eskalerat till utpressning.

På federal nivå (detta kan inte vara bra) har hemliga dokument visat att NSA får bakdörrsåtkomst till webbkameror och Storbritanniens övervakningsbyrå GCHQ gör detsamma, all spioneri utförs utan artighet av webbkamerans indikatorlampa aktiveras. Det är så oförskämt.

Även utan de otaliga skrämmande historierna är idén med en webbkamera på din bärbara dator lite konstig till att börja med. Det finns i princip en kamera riktad mot ditt ansikte hela tiden. Inte ditt smalben, inte din armbåge, inte dina tår–ditt ansikte. Och vi köpte den. Vi gick alla till en butik och sa i princip: “En kamera pekade alltid mot mitt ansikte, tack.”

CloudValley Webcam Cover Slide

Var paranoid med stil.

Amazon

6,99 USD
 

Visst, jag är väl medveten om att ingen är intresserad av att titta på mig. Det märktes på gymnasiet. Detta så kallade hot är mycket värre för kvinnor och personer med barn, och jag är inte heller sista gången jag kollade. Det är fortfarande ganska sällsynt att en webbkamera hackas, och jag känner mig alltid lite dum när jag draper något över min webbkamera som om det är en papegoja vid läggdags.

Kanske är det mer principen. I flera år ägde jag en bärbar dator som inte hade någon webbkamera och tyckte om att på arbetsmöten låtsas att min anslutning var dålig, och jag går ofta till en riktig mänsklig kassörska i en livsmedelsbutik istället för att använda en av dessa själv- kassar som läskigt visar din bild tillbaka till dig. Uttrycket i ansiktet när jag köper Bagel Bites klockan ett på morgonen är en information som jag inte behövde.

Vad du kan göra

Medan vi alla vet att det finns kameror överallt, verkar det lite naturligt att göra vad vi kan för att förhindra att några av dem tittar på oss. Till och med Mark Zuckerberg—killen med mer information om människor än Library of Congress—bander över sin webbkamera.

Lyckligtvis kan du, tillsammans med föremål som tuggummi och filtar, köpa små webbkamera-blockerande klipp som ger dig möjligheten att välja om du är på humör för att bli spionerad på. Fler bärbara datorer borde bara komma med dem inbyggda. Din webbkamera kan också inaktiveras, och det är ofta bäst att ha ett antivirusprogram som backup. Och om du kan, försök bara att vara riktigt tråkig framför den.

Känn dig fri att vara dum när du blockerar din webbkamera, men var dum och säker. Om din webbkamera är täckt med en platta av osmium insvept i mörkläggningsgardiner och förseglad med en av dessa däckklämmor, kommer jag inte att döma.

Bli bara inte förvånad om en dag hackare hitta ett sätt att också peta bort det.

 

LÄS NÄSTA

  • › Så här åtgärdar du Linux-stövlarna i BIOS-felet
  • › iOS 16.0.2 är ute, här är buggar som åtgärdas
  • › Den smarta displayen vi älskar har 45 % rabatt till och med söndag
  • › De bästa iPhone 14 Pro Max-skalen från 2022
  • › Hur man avblockerar Netflix
  • › Så här anpassar du klockan på Android-låsskärmen