Varför målar folk träden lila?

0
33
Wileydoc/Shutterstock.com

Oavsett om du har campat, vandrat eller bara kört bland skogsvägar, kanske du har lagt märke till lila färg på träd. En tjock provbit kan ses målad längs barken, men varför?

Ett lilamålat träd är en skylt som varnar människor mot intrång i fastigheten. Ja, det är legitimt.

Nu undrar du kanske varför du inte bara kan sätta upp en skylt. Du kan. När det kommer till livslängd kan skyltar blåsas av träd (eller staketstolpar som också ofta målas lila), blekas av solen med tiden och utsätts för slitage som kan göra det mindre effektivt. En gigantisk strimma av lila? Det är minnesvärt.

RUST-OLEUM Specialty Purple Hunting Spray Paint

Det finns till och med specialfärg för ändamålet.

Amazon

13,45 USD
 

Varför lila? För det första är det en slående och djärv färg, men för det andra är det inte vanligt utomhus som grönt och gult. Om du ser lila längs ett staket eller en trädgräns, kommer du sannolikt att märka det.

Färgen som markör för fastighetsgränser uppmärksammades först i Arkansas 1989, men sedan dess har den spridda till över ett dussin stater inklusive Texas, Georgia och Illinois. bara för att nämna några. Ja, i stater där lila färg är erkänd som en egenskapsmarkör, anses det vara intrång om du går utanför den.

Nästa gång du är ute på en vandring eller kör längs en landsväg, vara på utkik efter lila staket eller träd. Du vet nu exakt varför de är där.