Ska du dammsuga krossat glas?

0
23
showcake/Shutterstock.com

Oavsett om ett vinglas välte eller en såsflaska gled ur handen, händer det krossat glas. När det gör det är det av yttersta vikt att du får upp allt. Ingen vill ju ha en blödande stortå. Men ska du sträcka dig efter din dammsugare för att göra det?

När det kommer till hur man gör sig av med krossat glas, kanske din dammsugare är svaret eller inte. Allt handlar om vilken typ av apparat du har.

När det kommer till hushållsdammsugare har de flesta flexibla slangar, och tyvärr kan de inte användas på krossat glas. När du börjar rensa upp trasigt glas med hjälp av slangen kan de taggiga skärvorna skada själva slangen såväl som insidan av maskinen. Även det minsta snittet i en vakuumslangar kan få den att tappa sug.

BLACK+DECKER dustbuster sladdlös handdammsugare

En handdammsugare är din bästa insats för glas.

Amazon

39,99 USD
47,99 USD Spara 17 %

Om du har ett vakuum med en vispborste inbyggd i basen har du också tur. Dessa borstar är utformade för att lossa smuts som fastnat i mattsträngar. När ditt krossade glas ligger på mattan kan samma borstar faktiskt trycka in glaset i materialet.

Vilka dammsugare kan du använda för att plocka upp krossat glas? Handhållna dammsugare är bra alternativ. Det finns inga borstar eller slangar, och behållarna är ofta gjorda av slitstark plast som inte riskerar att skadas. Dammsug helt enkelt upp de mindre bitarna och dumpa omedelbart behållaren.

Om du råkar ha en våt/torr butiksdammsugare kan du också få upp glaset. Du bör kontrollera tillverkarens bruksanvisning innan du försöker använda den på detta sätt, men det är möjligt.

Har du ingen handhållen eller våt/torr dammsugare? Oroa dig inte. Det finns ett praktiskt knep som säkerställer att du får upp varje glasbit, och allt du behöver är en luddrulle.