Ryska åkare kan välkomnas tillbaka till världscupen

0
25

Ryska och belarusiska längdskidåkare kan få tävla i vinterns världscup, säger internationella skidförbundet Fis generalsekreterare Michel Vion enligt tyska Bild. – Det kommer att ta veckor eller månader. Men tanken på att öppna dörren för Ryssland och Belarus börjar dyka upp. Vi pratar inte om att hålla tävlingar i Ryssland utan om deltagande i Fis-tävlingar och i världscupen. Vion säger att Fis kommer att följa rekommendationer från Internationella olympiska kommittén (IOK), som tidigare öppnat för att tillåta idrottare från Ryssland och Belarus under neutral flagg igen. Det svenska skidförbundets ordförande Karin Mattsson är helt oenig med förslaget och säger till Expressen att de från förbundshåll kommer att kontakta Vion. – Vår utgångspunkt är att detta är otänkbart. Det är en obegriplig ståndpunkt att ha just nu och vi förstår inte varför han säger så.