Moet je gebroken glas stofzuigen?

0
145
showcake/Shutterstock.com

Of er nu een wijnglas is omgestoten of een sausfles uit uw hand is geglipt, er kan altijd glas breken. Als dat zo is, is het van het grootste belang dat je alles oppakt. Niemand wil tenslotte een bloedende grote teen. Maar moet je naar je stofzuiger grijpen om het te doen?

Als het gaat om het weggooien van gebroken glas, is je stofzuiger misschien wel of niet het antwoord. Het draait allemaal om het type apparaat dat je hebt.

Als het gaat om huishoudelijke stofzuigers, hebben de meeste flexibele slangen, en helaas kunnen die niet worden gebruikt op gebroken glas. Wanneer u gebroken glas begint op te ruimen met behulp van de slang, kunnen die gekartelde scherven de slang zelf en het interieur van de machine beschadigen. Zelfs de kleinste snee in de slangen van een stofzuiger kan ervoor zorgen dat hij zuigkracht verliest.

BLACK+DECKER dustbuster draadloze handstofzuiger

Een handstofzuiger is de beste keuze voor glas.

Amazon

$39.99
$47.99 Bespaar 17%

Als je een stofzuiger hebt met een klopperborstel ingebouwd in de basis, heb je ook pech. Die borstels zijn ontworpen om vuil dat in tapijtstrengen zit los te maken. Als je gebroken glas op het tapijt ligt, kunnen diezelfde borstels het glas zelfs in het materiaal duwen.

Welke stofzuigers kun je gebruiken om gebroken glas op te zuigen? Handstofzuigers zijn geweldige opties. Er zijn geen borstels of slangen en de containers zijn vaak gemaakt van duurzaam plastic dat geen risico loopt op beschadiging. Zuig gewoon de kleinere stukken op en gooi onmiddellijk de bus weg.

Als je toevallig een nat/droog-stofzuiger hebt, kun je ook het glas oppakken. U moet de handleiding van uw fabrikant raadplegen voordat u deze op deze manier probeert te gebruiken, maar het is mogelijk.

Hebt u geen handstofzuiger of nat/droogzuiger? Maak je geen zorgen. Er is een handige truc die ervoor zorgt dat je elk stuk glas opstaat, en je hebt alleen een pluizenroller nodig.