Home Svenska Gör dessa 6 stretchövningar innan en lång flygning

Gör dessa 6 stretchövningar innan en lång flygning

0
Karla Tafra

Långa flygresor kan ofta ta hårt på din kropp när du sitter och försöker sova i en mestadels obekväm ställning i timmar i sträck. Att stretcha innan din flygning kan hjälpa till att förbättra din blodcirkulation, stimulera lymfsystemet och smörja dina leder så att du inte blir för stel när du landar.

Du kan också försöka stretcha lite under din flygning om det inte finns någon turbulens som kräver att du stannar med säkerhetsbältet på hela tiden och känner blodet rusa genom dina lemmar.

Innehållsförteckning

Runner's Lunge and Twist
Side Lunge and Twist
Downward Facing Dog and Twist
Malasana Squat and Twist
Standing Side Body Stretch
Rulla upp och ner

Runner’s Lunge and Twist

< strong class='relatedtext'>RELATERAT6 enkla verktyg som gör stretching lättare Börja med att sitta på huk och lämna höger fot mellan handflatorna samtidigt som du sträcker på vänster rygg. Känn sträckningen hela vägen från höften genom hälen och kom högt upp på din bakre fot. Öppna bröstet och titta framåt, förläng din ryggrad och aktivera din rygg quadriceps.

Lämna vänster handflata på golvet och lyft höger arm rakt upp, vrid åt höger och öppna hela kroppen åt sidan. Känn sträckningen genom dina armar som om du vill röra vid taket och andas så djupt du kan. Efter tre långa in- och utandningar för din högra handflata tillbaka och byt ben.

Stretching rem

Hjälper dig att komma in på djupet.

Amazon

6,55 USD
$15,95 Spara 59%

Side Lunge and Twist

RELATERAT5 sätt du sträcker på fel på (och riskerar att skada dig) Kom till en stående bred ställning, häng i höfterna och vik överkroppen framåt mot golvet. Böj ditt vänstra knä och lämna din högra handflata på golvet när du lyfter din vänstra arm rakt upp. Vrid åt vänster och känn ditt högra ben förlängt när du böjer dig djupare in i ditt vänstra ben.

Försök att förlänga ryggraden lite mer för varje inandning och försök att komma djupare in i vridningen med varje utandning. Efter din tredje utandning, ta ner vänster hand och gå över till höger ben, böj höger knä. Sträck ditt vänstra ben och vrid åt höger. Stanna i tre långa andningscykler och för sedan ner högerhanden igen.

Kom till mitten och stanna en stund för att återställa, ta tag i armbågarna och slappna av i bålen över benen. Andas djupt och långsamt.

Flygkudde

Stöder din nacke medan du flyger.

Amazon

39,97 USD
59,97 USD Spara 33 %

< h2 role="heading" aria-level="2">nedåtvänd hund och vridning

RELATERATÄr stretching verkligen bra för dig? För dina händer och fötter på golvet och lyft upp dina höfter, gör en inverterad V-form med din kropp. Böj knäna om du behöver och känn hur ryggraden töjs genom att trycka bort marken från dig. Sträck ut benen och känn att dina hälar vill röra vid golvet, sträcker ut dina hälsenor och vader.

På nästa inandning, ta tag i din högra vad eller fotled med vänster hand och titta under din högra armhåla. Detta är lite utmanande eftersom din balans är avstängd, så aktivera dina kärnmuskler och se till att båda benen är starka och engagerade. Stanna i tre långa in- och utandningar innan du upprepar allt på andra sidan.

När du har vridit dig på båda sidor, gå tillbaka till startpositionen och böj benen omväxlande som om du försöker gå utan att röra på fötterna. Detta kommer att återställa dina höfter och skicka det nyvridna blodet som rusar från din ryggrad in i dina ben.

MZOO Sleep Mask

Blockera alla lampor och sova som en kung.

Amazon

19,99 USD
29,99 USD Spara 33 %

Malasana Squat and Twist

RELATERAT stark >6 stretchtips för nybörjare Börja i knäböj och vidga din ställning så mycket som möjligt, öppna dina höfter och sträck ut nedre delen av ryggen. Samla händerna och öppna armbågarna för att ytterligare intensifiera höftöppningen och räta ut din ryggrad.

Härifrån placerar du din högra handflata diagonalt framåt från din högra fot och lämnar armbågen ansluten till ditt högra ben. Öppna din vänstra sidokropp genom att lyfta upp din vänstra arm och titta upp. Försök att hålla din vänstra höft så öppen som möjligt. Stanna i tre långa in- och utandningar och upprepa på andra sidan.

När du har slutfört båda vändningarna, kom tillbaka till startpositionen och sträck på nedre delen av ryggen genom att sänka dina sätesmuskler så lågt du kan. Glöm inte att andas.

Bärbart fotstöd

Hjälper till att minska svullnad.

Amazon

12,95 USD
19,99 $ Spara 35%

Standande sidokroppssträckning

RELATERATDe bästa stretchmaskinerna för flexibilitetsträning Börja i stående position och lyft upp armarna över huvudet. Spänn ihop handflatorna och sträck upp dig, som om du försöker röra vid taket. Slappna av i axlarna och skicka bort dem från öronen. Ta tag i din vänstra handled med din högra hand och sträck din vänstra arm, lutande åt vänster och öppna din högra sidokropp. Du bör känna en sträckning hela vägen från foten över höften och snedställning genom armar och fingertoppar.

Ta djupa andetag och gå så långt som din kropp tillåter dig. Efter tre långa in- och utandningar, gå tillbaka till mitten och sträck ut den vänstra kroppen. Upprepa hela övningen en eller två gånger för full effekt.

Lights för kvinnor

< p class="product-features">Bekväma leggings för flygning.

Amazon

25,99 USD
29,99 $ Spara 13%

Rulla upp och ner

Och sist men inte minst, börja i stående position med fötterna kl. ett höftbrett avstånd. Andas in, titta upp och börja rulla ner på din utandning. Artikulera din ryggrad och gå så långsamt du kan, kontrollera varje kota när den rullar nedåt. När du har kommit till ditt framåtvikningsdjup, slappna av i överkroppen och låt gravitationen ta över. RELATERADEHur använder man en stretchrem?

Ta tag i armbågarna och sväng försiktigt kroppen åt vänster och höger, lossa upp höfterna och sträck ut korsryggen också som dina hamstrings. Dina ben behöver inte vara helt raka om det känns för intensivt så böj dem så mycket du vill.

Stanna i tre långa in- och utandningar och sedan lika långsamt, rulla tillbaka till stående, stapla varje kota ovanpå varandra. Upprepa en eller två gånger för full effekt.

Gel sittdyna

Hjälper till att minska ryggsmärtor när du flyger eller sitter ner under långa perioder.

Amazon

35,99 USD
39,99 USD Spara 10 %< /p>

Prova dessa sträckor nästa gång innan du går ombord på ditt plan och glöm inte att sträcka på dig när du landar! Det är lika viktigt.