Du kan fortfarande inte lita på Amazon-recensioner och här är varför

0
26
Sergei Elagin/Shutterstock.com

Nu för tiden köper vi alla massor av grejer online, och en stor majoritet av det kommer troligen från Amazon. Med online shopping är betyg och recensioner en av de viktigaste faktorerna för många användare. Ändå är det viktigt att komma ihåg att inte allt är som det verkar när du surfar på Amazons marknadsplats.

Amazon-recensioner är en av dess bästa tillgångar och största problem. Recensioner kan vara väldigt användbara om du försöker hitta ett bra erbjudande eller få den bästa produkten för pengarna. Men du kan inte alltid lita på dem. Falska eller vilseledande recensioner är inte en ny fråga för webbplatsen, och här är anledningen till att du fortfarande inte kan lita på Amazon-recensioner.

Innehållsförteckning

“In Exchange”-recensioner
Recensionssammanslagning
Hur beräknas Amazons stjärnor?
Hur upptäcker man falska recensioner på Amazon

“I Exchange” Recensioner

Aukey erbjuds 100 $ presentkort i utbyte mot “en ärlig recension.” Aukey/Twitter

Om du handlar på Amazon finns det en god chans att du hittar några falska recensioner någonstans. Dessa finns i många former, oavsett om det är betalda recensioner, Facebook-grupper som översvämmer en produkt med höga betyg för att få högre resultat, eller till och med de “I Exchange” recensioner som vi alla är ganska bekanta med.

Och om du inte vet vad vi menar med det, sök efter något och titta på en produkt som inte är av märket. Många artiklar, särskilt inom det tekniska området, har recensioner som, “Jag fick rabatt på den här produkten i utbyte mot en ärlig recension,” eller något liknande.

RELATERAT[Uppdatering: TaoTronics och VAVA] RAVPower försvinner från Amazon efter att ha köpt positiv …

2021 tog Amazon bort hela varumärken, inklusive Aukey, RAVPower, Mpow och flera andra, på grund av denna överträdelse. Företaget tog bort miljontals av dessa “i utbyte” recensioner också, lägg sedan ut ett uttalande om hur Amazon skapar en pålitlig recensionsupplevelse.

Problemet försvann dock inte. Istället finns det Facebook-grupper dedikerade till samma typ av praktik. Istället för att nämna det i recensionen får medlemmar i en klubb eller grupp rabatter eller kampanjkoder och måste sedan lämna recensioner om en produkt.

Och även om Amazon har tagit flera steg i rätt riktning, och saker och ting fortsätter att förbättras, räcker det inte. Idag ser vi fortfarande alla möjliga skumma eller opålitliga recensioner och situationer som är svåra att ignorera, vilket gör det till en utmaning att hitta ärliga recensioner.

Recensionssammanfogning

h2>

Khomulo Anna/Shutterstock. com

Ett annat vanligt problem med Amazon-recensioner som vi har sett mer av på sistone är recensionssammanslagningar. Och även om detta kan hända av en slump, slår många varumärken samman gamla produkter med bra recensioner (eller recensioner) till en ny produkt som inte är meningsfull.

Varför skulle ett företag slå samman recensioner? Tja, en annan produkt kan rankas högre i Amazons sökresultat, se mer tilltalande ut och ha ett utmärkt betyg på fyra eller fem stjärnor på utsidan. Då kommer en intet ont anande köpare att se dess höga betyg och flera hundra recensioner och köpa den utan att forska vidare. Det är dåligt för konsumenterna.

RELATERADEDet absolut konstigaste skräpet du kan köpa på Amazon

Ett utmärkt exempel är den här fiffiga lilla säkerhetskameran utan namn som är inskruvad med glödlampor. Den är enkel att installera, ger dig en säkerhetskamera var som helst med ett ljusuttag, och den ser ut att ha över 200 recensioner som ger den ett betyg på 4-5 stjärnor.

Men titta lite närmare, och du kommer att märka att alla dessa recensioner är för en kanna för dricksvatten, te eller juice. Recensionerna har ingenting att göra med en säkerhetskamera, varav många är från långt tillbaka i tiden 2018. Förvirrad? Jag med. Ingen av recensionerna är från innevarande år (2022, i skrivande stund), och inte en enda recension är för kameran.

Tyvärr har vi till och med sett “Amazon’s Choice” märke på hörlurar, USB-enheter och andra produkter med falska “sammanslagna” recensioner. En produkt har över 30 000 recensioner, ett högt betyg och dök upp på första sidan med sökresultat. Tyvärr gällde många av recensionerna en helt orelaterade produkt.

Misvisande mycket?

Hur beräknas Amazons stjärnor?< /h2>

Amazon (redigerad)

Så, hur beräknas Amazons recensioner och stjärnbetyg ändå? Tja, det är ett annat problem som potentiellt kan påverka ditt köpbeslut. Enligt företaget beräknar “Amazon en produkts stjärnbetyg med hjälp av maskininlärda modeller istället för ett enkelt medelvärde.”

Detta kan vara bra och dåligt, men vi& #8217;är inte säker utan att veta mer detaljer. Hur som helst, Amazon tar inte bara ett genomsnitt av alla stjärnor och ger dig en stabil siffra. Istället använder den recensionens ålder, köparstatus och flera andra faktorer. Sedan kommer en maskininlärningsalgoritm med det stjärnbetyg som vi alla ser på sajten.

Hur man upptäcker falska recensioner på Amazon

Jesse33/Shutterstock.com

Ett annat potentiellt problem är alla dessa “Verifierade köp” recensioner du ser på Amazon där företaget verifierade att recensenten faktiskt köpte den artikeln. Bara för att köpet är “verifierat” betyder inte att recensionen inte är falsk eller betald eller att den ens köptes på Amazon. Systemet behöver helt enkelt bilder för att verifiera att granskaren har sagt produkten. Det ger bara andra kunder en falsk känsla av säkerhet.

Så, hur kan du upptäcka när roliga affärer händer? Här är några saker att titta efter när du tittar på produkter på marknaden.

  • För många 5-stjärniga recensioner med bara ett eller två ord i recensionen.
  • Brist på detaljer med generisk “Bra produkt,” “Bra föremål,” eller “Utmärkt” som recensionstitel.
  • Se upp för recensionssammanslagningar där produkten inte matchar recensionerna.
  • “Kunder köpte också” avsnittet innehåller icke-relaterade produkter. (ett tecken på sammanslagning)
  • Dålig grammatik med robotisk (bot-liknande) stavning och formulering.
  • Flera liknande recensioner under en kort period, med stora klyftor mellan alla andra.< /li>
  • Alla recensioner som nämner “i utbyte mot en ärlig recension” skriv kommentarer.

RELATERATDe 6 bästa Amazon Prime-alternativen 2022

Som du kan se, det finns fortfarande flera olika problem angående Amazon recensioner. Kom dock ihåg att många av dessa element också finns i bra, ärliga, legitima recensioner.

Dessutom, misskreditera inte ett objekt omedelbart om du ser en konstig recension eftersom det kan vara en riktig recension eller till och med en “falsk positiv” recension från hackare och spambots. Amazonas marknadsplats är en knepig affär med mycket konkurrens, och vissa människor kommer att gå till vansinniga ansträngningar för att slå konkurrenterna. Detta kan inkludera att köpa dåliga recensioner för att få konkurrentens produkt att se misstänkt ut.

Sammanfattningsvis är detta inte ett nytt problem, och det är inte begränsat till Amazon, som Walmart , eBay och andra är i en liknande båt. Amazon arbetar också outtröttligt för att förhindra dessa recensioner, vilket är ett tufft jobb. Tänk bara på alla artiklar på Amazon och miljontals riktiga (och falska) kunder. Det finns en anledning till att företaget tar bort hundratals miljoner recensioner så fort det kan.

Det ändrar inte det faktum att det fortfarande är svårt att lita på Amazon-recensioner. Vad härnäst? Vi får vänta och se vad Amazon kommer med härnäst. För närvarande kan du titta på verktyg som Fakespot, som använder AI för att upptäcka falska recensioner, bedrägerier och andra bots. Eller använd ReviewMeta för att utvärdera Amazon-recensioner medan du handlar.