De 5 största Android-myterna

0
48
Joe Fedewa/How-To Geek

Android-operativsystemet har funnits länge, och det har använts av miljoner och åter miljoner människor. Naturligtvis har en hel del myter dykt upp genom åren. Är någon av dessa vanliga myter verkligen sanna?

Vad gör en myt till en myt? En myt är vanligtvis en berättelse eller tro som har funnits länge. Det upprepas om och om igen tills folk antar att det är sant. Många myter har följt Androids explosion i popularitet. Låt oss avslöja några av dem.

Android-telefoner är billiga

Joe Fedewa/How-To Geek

En av de vanligaste myterna om Android är att det är billigt. Detta sägs ofta som en förolämpning mot Android-användare, särskilt från de som använder iPhones. Det handlar inte bara om pris; det är också en chans till kvaliteten på enheterna.

Sanningen är att vissa Android-telefoner verkligen är billiga, men många av dem är det inte. Android är ett gigantiskt ekosystem av enheter från många olika företag. Det betyder att det finns en Android-enhet till nästan alla prisklasser och kvalitetsnivåer.

Du kan inte göra ett generellt uttalande som “Android-telefoner är billiga.” Om du jämför en iPhone och en Android-enhet med jämförbara funktioner är priset väldigt lika. Vissa Android-telefoner är billiga; vissa är mycket premium och dyra. Det finns ett brett utbud av alternativ.

RELATERAT: Nej, iPhones är inte dyrare än Android-telefoner

< h2 role="heading" aria-level="2">Android är fullt av virus

En annan supervanlig myt är att Android-enheter plågas av virus och skadlig programvara. I verkligheten är Android väldigt lik Windows i den här situationen.

Det finns fler virus och skadlig programvara för Windows jämfört med macOS på grund av hur många som använder det. På samma sätt riktas fler virus och skadlig kod mot Android på grund av hur populärt det är.

Men precis som med Windows är det verkligen inte ett stort problem om du använder Android på ett smart sätt. Att installera appar från endast Google Play Butik och följa webbläsarvarningarna när du stöter på en osäker webbplats skyddar dig. Du behöver inte använda antivirusprogram på Android, men du kan om du vill.

RELATERAT: Behöver din Android-telefon en antivirusapp?< /strong>

Du måste stänga appar

< img src="http://www.howtogeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />Arthur_Shevtsov/Shutterstock.com

När Android var ett spirande nytt operativsystem fanns det en kategori av appar som blev mycket populära: uppgiftsdödare. Dessa appar skulle stänga alla appar som kördes i bakgrunden. Folk trodde att det förbättrade prestanda och batteritid. Den myten består än idag.

Sanningen är att Android är speciellt utformat för att hantera appar i bakgrunden. Android hanterar automatiskt bakgrundsuppgifter och stänger saker när mer resurser behövs. Du behöver helt enkelt inte hantera detta själv.

Faktum är att ständigt stänga appar kan ha en negativ effekt på din telefon. Istället för att appen sitter i bakgrunden och väntar på dig måste den starta helt igen. Det kräver mer resurser än att återuppta från ett pausat läge.

RELATERAT: Sluta stänga appar på din Android-telefon

Android är mer komplicerat än iOS

Mr.Mikla/Shutterstock.com

Det finns en allmän uppfattning bland de flesta att iPhones är lätta att använda och Android-enheter är för mer tekniskt kunniga människor. Det anses vara ett mer komplext operativsystem. Jag tror inte att det är sant längre.

iOS på iPhone började förvisso som ett väldigt enkelt operativsystem, men dessa dagar är sedan länge borta. iOS har fått många av de funktioner som tidigare bara fanns i Android. Det har gjort att iOS har blivit mycket mer komplex än det brukade vara.

Som nämnts i andra myter är det inte heller rättvist att jämföra hela Android med en enda enhet, iPhone. Samsung Galaxy-telefoner kan vara mer komplicerade än iPhones, men jag skulle inte säga att Google Pixel-enheter är det. Alla smartphones kan göra mycket nu för tiden.

RELATERAT: 10 saker om iPhone som kommer att irritera Android-användare

Android är fult

GarikProst/Shutterstock.com

Låt oss avsluta med en lite subjektiv myt. Folk anser generellt att iPhones är mycket estetiskt tilltalande, både vad gäller mjukvara och hårdvara. Samtidigt betraktas Android som fult. Precis som myten ovan tror jag inte att det är sant längre.

Jag håller verkligen med om att iPhones är väldesignade fysiskt, men iOS har i stort sett varit detsamma sedan det lanserades 2007. Se bara på hur lite emojierna har förändrats under åren. Samtidigt har många Android-skins anpassat sig till nuvarande designtrender.

I verkligheten tror jag att den här myten handlar om anpassningsval. Det är lätt att få Android att se “fult ut” med alla anpassningsalternativ till hands. Du kan göra systemteckensnittet Comic Sans! Android ser ut som du vill att det ska se ut, medan iOS oftast ser ut som Apple vill att det ska se ut.

RELATERAT: Vad är Android-skins?

Många av Android-myterna som finns kvar idag kommer från en tid då Android och iPhone båda var väldigt nya. Saker och ting har förändrats mycket sedan dessa tidiga dagar, men myter har en tendens att stanna kvar.

RELATERAT: VPN-myter som avslöjas: Vad VPN:er kan och inte kan göra strong>

LÄS NÄSTA

  • › De bästa budget Android-telefonerna 2022
  • › Logitech har precis lanserat en Cloud-First Steam Deck-konkurrent
  • › Slösar avancerade GPU:er på kraft när du inte spelar?
  • › Är det verkligen en bra idé att sätta tejp över din webbkamera?
  • › Behöver du paddlar på dina spelkontroller?
  • › PureVPN-recension: Fyndlåda eller budgetblockbuster?
  • › ExpressVPN lanserar Aircove, sin egen Wi-Fi VPN-router