Home Dutch De 5 grootste Android-mythen

De 5 grootste Android-mythen

0
Joe Fedewa/How-To Geek

Het Android-besturingssysteem bestaat al heel lang en wordt gebruikt door miljoenen en miljoenen mensen. Natuurlijk zijn er in de loop der jaren nogal wat mythes opgedoken. Zijn een van deze veelvoorkomende mythen echt waar?

Wat maakt een mythe tot een mythe? Een mythe is meestal een verhaal of overtuiging die al heel lang bestaat. Het wordt keer op keer herhaald totdat mensen aannemen dat het waar is. Veel mythen hebben de explosie van populariteit van Android gevolgd. Laten we er een paar ontkrachten.

Android-telefoons zijn goedkoop

Joe Fedewa/How-To Geek

Een van de meest voorkomende mythes over Android is dat het goedkoop is. Dit wordt vaak gezegd als een belediging voor Android-gebruikers, vooral van degenen die iPhones gebruiken. Het gaat niet alleen om de prijs; het is ook een kans op de kwaliteit van de apparaten.

De waarheid is dat sommige Android-telefoons echt goedkoop zijn, maar veel van hen niet. Android is een gigantisch ecosysteem van apparaten van veel verschillende bedrijven. Dat betekent dat er een Android-apparaat is voor zowat elke prijs en elk kwaliteitsniveau.

Je kunt geen algemene uitspraak doen alsof 'Android-telefoons goedkoop zijn'. Als je een iPhone en een Android-apparaat met vergelijkbare functies vergelijkt, zijn de prijzen erg vergelijkbaar. Sommige Android-telefoons zijn goedkoop; sommige zijn erg premium en duur. Er is een breed scala aan opties..

GERELATEERD: Nee, iPhones zijn niet duurder dan Android-telefoons

< h2 role="heading" aria-level="2">Android zit vol met virussen

Een andere veel voorkomende mythe is dat Android-apparaten worden geplaagd door virussen en malware. In werkelijkheid lijkt Android in deze situatie erg op Windows.

Er zijn meer virussen en malware voor Windows in vergelijking met macOS vanwege het aantal mensen dat het gebruikt. Op dezelfde manier zijn er meer virussen en malware gericht op Android vanwege de populariteit ervan.

Maar net als bij Windows is het niet erg als je Android op een slimme manier gebruikt. Door alleen apps uit de Google Play Store te installeren en de browserwaarschuwingen in acht te nemen wanneer u een onveilige website tegenkomt, bent u beschermd. U hoeft geen antivirussoftware op Android te gebruiken, maar u kunt dit wel doen.

GERELATEERD: Heeft uw Android-telefoon een antivirus-app nodig?< /strong>

Je moet apps sluiten

< img src="http://www.howtogeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />Arthur_Shevtsov/Shutterstock.com

Toen Android een ontluikend nieuw besturingssysteem was, was er een categorie apps die erg populair werd: taakmoordenaars. Deze apps zouden alle apps sluiten die op de achtergrond werden uitgevoerd. Mensen dachten dat het de prestaties en de levensduur van de batterij verbeterde. Die mythe bestaat nog steeds.

De waarheid is dat Android speciaal is ontworpen om apps op de achtergrond te verwerken. Android beheert automatisch achtergrondtaken en sluit dingen wanneer er meer bronnen nodig zijn. Je hoeft dit simpelweg niet zelf te regelen.

In feite kan het constant sluiten van apps een negatief effect hebben op je telefoon. In plaats van dat de app op de achtergrond op je wacht, moet deze volledig opnieuw opstarten. Dat vereist meer middelen dan hervatten vanuit een onderbroken status.

GERELATEERD: Stop met het sluiten van apps op uw Android-telefoon

Android is ingewikkelder dan iOS

Mr.Mikla/Shutterstock.com

De meeste mensen zijn het er over eens dat iPhones gemakkelijk te gebruiken zijn en Android-apparaten voor meer technisch onderlegde mensen. Het wordt beschouwd als een complexer besturingssysteem. Ik denk niet dat dat meer waar is.

iOS op de iPhone begon zeker als een heel eenvoudig besturingssysteem, maar die tijd is allang voorbij. iOS heeft veel van de functies gekregen die voorheen alleen in Android te vinden waren. Dat heeft ervoor gezorgd dat iOS veel complexer is geworden dan het vroeger was.

Zoals in andere mythen vermeld, is het ook niet eerlijk om het geheel van Android te vergelijken met één enkel apparaat, de iPhone. Samsung Galaxy-telefoons zijn misschien ingewikkelder dan iPhones, maar ik zou niet zeggen dat Google Pixel-apparaten dat zijn. Alle smartphones kunnen tegenwoordig veel.

GERELATEERD: 10 dingen over de iPhone die Android-gebruikers zullen irriteren

Android is lelijk

GarikProst/Shutterstock.com

Laten we eindigen met een beetje een subjectieve mythe. Mensen beschouwen iPhones over het algemeen als zeer esthetisch, zowel wat betreft software als hardware. Ondertussen wordt er op Android neergekeken als lelijk. Net als de mythe hierboven, denk ik niet meer dat dat waar is.

Ik ben het er zeker mee eens dat iPhones fysiek goed zijn ontworpen, maar iOS is grotendeels hetzelfde gebleven sinds de lancering in 2007. Kijk maar eens hoe weinig de emoji in de loop der jaren is veranderd. Ondertussen zijn veel Android-skins aangepast aan de huidige ontwerptrends.

In werkelijkheid denk ik dat deze mythe neerkomt op personalisatiekeuzes. Het is gemakkelijk om Android er 'lelijk' uit te laten zien met alle personalisatie-opties binnen handbereik. U kunt het systeemlettertype Comic Sans maken! Android ziet eruit zoals jij wilt dat het eruitziet, terwijl iOS er meestal uitziet zoals Apple wil dat het eruitziet.

GERELATEERD: Wat zijn Android-skins?

p>

Veel van de Android-mythen die vandaag de dag nog steeds bestaan, stammen uit een tijd dat Android en de iPhone allebei erg nieuw waren. Er is veel veranderd sinds die begintijd, maar mythen hebben de neiging om te blijven bestaan.

GERELATEERD: VPN-mythen ontkracht: wat VPN's wel en niet kunnen doen

GERELATEERD: VPN-mythen ontkracht: wat VPN's wel en niet kunnen doen

LEES VOLGENDE

  • › De beste budget-Android-telefoons van 2022
  • › Logitech heeft zojuist een Cloud-First Steam Deck-concurrent gelanceerd
  • › Verspillen high-end GPU's stroom als je niet aan het gamen bent?
  • › Is het een goed idee om tape over je webcam te plakken?
  • › Heb je peddels nodig op je gamecontrollers?
  • › PureVPN Review: koopjesbak of budgetblockbuster?
  • › ExpressVPN lanceert de Aircove, zijn eigen Wi-Fi VPN-router