U selecteert tekst met uw muis verkeerd

0
18
Joe Fedewa/How-To Geek

Het selecteren van tekst is normaal op een computer. Klik en sleep met uw muis om de gewenste tekst te markeren. Eenvoudiger kan niet, toch? Er is eigenlijk een veel betere manier om dit te doen, en je zult nooit meer teruggaan.

Waarom je dit doet Het is fout

Laten we eerst eens kijken naar de manier waarop de meeste mensen tekst selecteren op hun Windows-, Mac-, Chromebook- of Linux-pc. U plaatst de cursor aan het begin van de tekst, houdt de muisknop ingedrukt, sleept de cursor naar het einde en laat de knop vervolgens los. De tekst wordt letter voor letter gemarkeerd, zoals hieronder weergegeven.

Dit werkt prima, maar er is één probleem en dat heb je waarschijnlijk al opgemerkt. Wanneer u tekst letter voor letter selecteert, is het gemakkelijk om per ongeluk slechts een deel van een woord te markeren. Misschien staat de cursor niet precies op de juiste plek om te beginnen of mis je de laatste letter. Het kan vervelend zijn.

Waarom is deze methode “fout”? Denk aan de keren dat je tekst hebt gemarkeerd. Probeer je volledige woorden of alleen delen van woorden te markeren? Ik durf te wedden dat je meestal op volledige woorden mikt. Dus laten we dat makkelijker maken.

GERELATEERD: Waarom wordt een computermuis een muis genoemd?

De betere methode

Bereid je voor om je geest te laten blazen. Probeer in plaats van een enkele klik en sleep, in plaats daarvan dubbel te klikken. Dit zal woord voor woord markeren in plaats van letter voor letter, wat veel efficiënter is. Bekijk het hieronder.

Door te dubbelklikken selecteert u het volledige woord waarop u de cursor heeft staan, waarna u de cursor kunt blijven slepen om woord voor woord te markeren. Leestekens worden onafhankelijk van de woorden gemarkeerd.

Deze methode is veel logischer voor de meeste situaties. U hoeft zich geen zorgen te maken over het slepen naar de exact juiste plek. Het beste is dat dit geen exclusieve truc is voor een specifiek platform. Het werkt op Windows, Mac, Linux en Chromebooks.

GERELATEERD: De grootte en stijl van de muisaanwijzer wijzigen in Windows 11

Voor toetsenbordliefhebbers

Niet iedereen gebruikt liever een muis voor tekstselectie. Maak je geen zorgen, we hebben ook voor jou gezorgd.

Er zijn sneltoetsen om tekst zowel per letter als per woord te selecteren. Om tekst letter voor letter te selecteren, plaatst u de cursor op het startpunt, houdt u de Shift-toets ingedrukt en drukt u vervolgens op de linker- of rechterpijltoetsen.

Om per woord te selecteren, plaatst u de cursor op het startpunt of dubbelklik op het eerste woord. Houd nu Shift + Ctrl ingedrukt en druk op de linker- of rechterpijltoetsen.

Kleine trucjes zoals deze kunnen een wereld van verschil maken. Je hebt misschien nooit eens overwogen dat er een andere manier was om tekst te markeren. De knoppen op een muis zijn veel veelzijdiger dan we ons realiseren. Nu weet je het!

The Best Mice of 2022 Best Mouse Overall Razer Pro Click Humanscale Wireless Mouse Amazon

$ 99,99
 

Beste budgetmuis Logitech G203 bedrade Lightsync-muis Amazon

$ 29,56 < img src="https://www.howtogeek.com/wp-content/themes/htg-responsive/img/amazon-prime.png" />
$ 39,99 Bespaar 26%

Beste muis voor gaming Logitech G502 Lightspeed draadloze gamingmuis Amazon

$ 118,61
$ 149,99 Bespaar 21%

Beste draadloze muis Logitech MX Master 3 draadloze muis Amazon

$ 94,99
$ 99,99 Bespaar 5%

Beste bedrade muis Razer Basilisk V3 Amazon

$68.05
 

Beste ergonomische muis Logitech MX Vertical Amazon

$ 97,98
 

Beste muis voor Mac Apple Magic Mouse 2 Amazon

$ 59,99
$79,00 Bespaar 24%

LEES VOLGENDE

  • › Spotify deblokkeren
  • › PowerShell bijwerken op Windows 11
  • › De 2022-update van Windows 11 is er, de tabbladen van de bestandsverkenner binnenkort
  • › Snapshots maken in VLC
  • › Hoe installeer ik Windows 11's 2022 Update (22H2)
  • › De PowerShell-versie op Windows 11 controleren