Hur man visar och tar bort Reddit-historik

0
36

Om du precis gick med i Reddit behöver du lite tid att vänja dig vid det. Det är inte riktigt samma typ av sociala medier som Facebook och Tik Tok, men det är inte heller ett enkelt forum. Reddit är sin egen grej.

Med det sagt, kanske du har lämnat några inlägg som du inte är stolt över eller besökt några tvivelaktiga subreddits och du vill rensa upp ditt konto. Oroa dig inte, i den här artikeln visar vi dig hur du visar och tar bort din Reddit-historik.

Innehållsförteckning

  Vad är Reddit?

  Reddit, även känd som förstasidan på internet, är en mycket populär plattform för sociala medier. Det är ett forum där människor kan diskutera olika ämnen, dela idéer eller visa upp sina färdigheter. En användare skapar ett inlägg på plattformen och diskussionen utvecklas i form av kommentarer.

  Reddit förtjänar sin popularitet eftersom det lovar anonymitet. Alla typer av människor samlas i gemenskapsgrupper som kallas subreddits. Även några kända personer som skådespelare, vetenskapsmän och författare erkänner att de gillar att surfa på Reddit. Men även om ingen kommer att veta vem du är på plattformen, låter Reddit fortfarande sakerna du söker efter att dröja kvar. Faktum är att Reddit spårar och samlar in din aktivitetslogg som lagras på ditt personliga konto. All denna information om dig kommer att finnas kvar på deras webbplats om du inte raderar din historik eller ditt konto.

  Varför vill du ta bort Reddit-historiken?

  Om fullständig anonymitet inte är ditt bekymmer finns det andra anledningar till att du kanske vill ta bort Reddit-historiken. Till exempel använder webbplatsens algoritm data från din aktivitetslogg för att visa riktade annonser. Andra personer kan också se vad du sökte efter, postade och kommenterade.

  Hur man tar bort Reddit-historik via webbläsaren

  Oavsett om du använder en Mac eller Windows-dator, kan du radera Reddit-historiken genom att använda vilken webbläsare som helst. Reddit ger dig möjligheten att radera din historik via profilsidan. Här är en steg-för-steg-guide om hur du gör det:

  1. Gå till den officiella Reddit-webbplatsen

  2. Logga in på din profil med din kontoinformation

  3. Hitta din profilikon i det övre högra hörnet av webbläsaren och klicka på den

  4. En rullgardinsmeny visas. Navigera till Min profil och klicka på den. Detta leder dig till en översiktssida.

  5. Leta upp kommentaren eller ett inlägg som du vill ta bort. Håll muspekaren över den och klicka på ellipsikonen eller tre punkter.

  6. En snabb popup-skärm visas och du måste välja alternativet Ta bort.

  Den här metoden tar bort kommentarer och inlägg du gjort, en efter en. Tyvärr ger Reddit oss inte ett alternativ att radera all historik på en gång. Det liknar sökhistorik, även om du gör det via sökfältet istället för din profil.

  Klicka på sökfältet och rullgardinsmenyn med dina tidigare sökningar visas. Klicka bara på X bredvid varje sökning för att ta bort den.

  Tidigare var det möjligt att använda Chrome-tillägg, som Nuke Reddit History och Reddit History Delete för att radera all Reddit-historik på en gång, men de visade sig vara opålitliga och feliga, och de fungerar inte längre. Reddit Enhancement Suite finns fortfarande kvar, men den är i underhållsläge.

  Hur man tar bort historik genom att använda Reddit-appen

  Att radera historik från mobilappen är samma sak för Android-enheter och iPhones. Det är också en ganska enkel och enkel sak att göra och kan till och med vara ett bättre alternativ än att göra det via webbläsaren.

  Så här tar du bort all Reddit-historik på en gång från appen:

  1. Hitta Reddit-appen på din smartphone och tryck på den för att öppna

  2. Om du inte är inloggad anger du dina kontouppgifter

  3. I det övre vänstra hörnet av skärmen trycker du på din profilbild

  4. Välj Historik från rullgardinsmenyn

  5. Gå tillbaka till det övre högra hörnet och klicka på de tre prickarna

  6. Tryck på popup-fönstret Rensa historik

  Så enkelt är det. Förstå att det är så du rensar sökhistorik från appen. Dina kommentarer och inlägg kommer fortfarande att vara synliga.

  För att radera dina Reddit-inlägg i dit-appen måste du:

  1. Gå till din profil

  2. Hitta inlägget du vill ta bort

  3. Tryck på de tre prickarna ovanför den och välj alternativet Ta bort

  Så här tar du bort kommentarer:

  1. Gå till din profil och välj fliken Kommentarer

  2. Hitta kommentaren du vill ta bort och tryck på den

  3. Detta leder dig till det ursprungliga inlägget på Reddit där du hittar din kommentar

  4. Tryck på tre punkter och välj alternativet Ta bort

  På iPhones har du ett alternativ som heter Rensa lokal historik som inte är tillgängligt för Android-användare. Detta kommer att rensa din sökhistorik och alla Reddit-inlägg som du har sett med ditt konto. För att göra det:

  1. Starta Reddit-appen på din iPhone

  2. Tryck på din profilikon och tryck sedan på Inställningar

  3. Hitta Rensa lokal historik och tryck på den

  4. En popup-skärm ber dig bekräfta det, tryck på ja

  Hur man döljer inlägg på Reddit

  Om du inte vill rensa din inläggshistorik från Reddit, men du fortfarande inte vill att andra ska se det medan du tittar på din profil, kan du välja att dölja det. Så här gör du med en webbläsare:

  1. Öppna Reddit och se till att du är inloggad. Klicka sedan på din profilikon och välj Profil

  2. Du befinner dig på fliken Översikt. Navigera till fliken Inlägg

  Hitta inlägget eller kommentaren som du inte vill ska visas och klicka på Göm-ikonen precis under den.

  Vanliga frågor

  Nu du vet hur du tar bort din Reddit-historik, här är några svar på de vanligaste frågorna relaterade till Reddit-konton och deras historik.

  Kan jag radera min Reddit-historik permanent?

  Alla historikraderingar på den här plattformen är permanenta. Om du väljer att göra det kommer du inte att se din Reddit-historik igen.

  Kan någon se vad jag lägger upp på Reddit?

  Ja. Reddit är en offentlig forumplattform, och allt du skriver där kan ses av vem som helst. Du kan dock välja att dölja några av dina inlägg, och de kommer inte att visas på din profil längre.

  Behöver jag rensa Reddit-cache?

  Nej, Reddit har inte sin egen cache. Om du vill bli av med allt relaterat till Reddit, radera helt enkelt webbläsarens cache. Om du använder Reddit-applikationen, rensa appens data och cache och du kommer att öka dess prestanda.

  Kan jag ta bort mitt Reddit-konto?

  Du kan ta bort ditt Reddit-konto. Kolla in den här användbara guiden om hur du tar bort ditt Reddit-konto. Kom ihåg att Reddit tar bort konton permanent. Du kommer att förlora all din inläggshistorik, länkar, videor och bilder. Reddit erbjuder inte möjligheten att tillfälligt inaktivera ett konto.