Utöka din MacBook Pro-lagring med SD-kortplatsen

0
30

Har du en ny MacBook Pro men du är orolig för att fylla upp enheten? Apples bärbara datorer är notoriskt svåra att uppgradera, men det finns andra sätt att öka ditt tillgängliga utrymme på bekostnad av hastighet.

Alternativ 1: Transcend’s JetDrive Lite

JetDrive Lite 330 är den senaste versionen av Transcend‘s MacBook-lagringsexpansion. Företaget har tidigare tillverkat liknande produkter för tidigare modeller som Retina MacBook Pro, men Apples beslut att ta bort SD-kortplatsen gjorde att JetDrive försvann ett tag.

Transcend JetDrive 330 Lite

512GB,JetDriveLite 330,MBP 14″&16″ 21 & rMBP 13″ 12-E15

Öka lagringsutrymmet på din 14 eller 16-tums 2021 MacBook Pro på det enkla sättet med Transcends JetDrive Lite 330. Den här expansionen passar in i din SD-kortplats och ligger i linje med chassit och lägger till 512 GB eller 1 TB extra utrymme.

Amazon

89,99 USD
 

Nu är den tillbaka och redo att användas med 2021 års 14 och 16-tums MacBook Pro-modeller, till vilka Apple har lagt till en SD-kortläsare. Denna allt-i-ett-enhet finns i storlekarna 512 GB och 1 TB och fungerar med de senaste MacBook Pro-modellerna. Tänk på att alternativen för 256 GB och 128 GB endast fungerar med den äldre 13-tums Retina MacBook pro från 2012 till början av 2015.

Överskrida

JetDrive sitter i jämnhöjd med ditt MacBook-chassi, vilket innebär att den inte sticker ut och skadar din kortläsare. Du kan ta bort den med en nagel eller ett tunnkantigt föremål när du vill använda kortläsaren för andra ändamål eller låta den vara ansluten och njuta av det extra utrymmet.

Alternativ 2: BaseQi’s microSD-adapter

Det andra alternativet är BaseQi 420A microSD-adaptern, som erbjuder nästan identisk funktionalitet som JetDrive med en varning: du måste tillhandahålla ditt eget microSD-kort för att lägg till lagring.

BaseQi 420A microSD-adapter

BASEQI UHS-II microSD-adapter i aluminium för 2021 M1 MacBook Pro 14 & 16” (Space Grey)

Lägg bara till ditt eget UHS-I eller UHS-II microSD-kort för att utöka din MacBook-lagring genom att sätta in BaseQi 420A i din SD-kortplats. Använd ett befintligt extra microSD-kort, eller uppgradera vid ett senare tillfälle för att lägga till mer lagringsutrymme.

Amazon

34,99 USD
 

Tillgänglig i Silver eller Space Grey för att matcha din 2021 MacBook Pro, adaptern sitter i plan med chassit och kan enkelt tas bort med en vass nagel eller annan tunn kant. Du kan lägga till upp till 2 TB lagringsutrymme om du har djupa fickor eftersom det är den största microSD-kortstorleken som finns tillgänglig för närvarande.

>< img src="http://www.howtogeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />BaseQi

Fördelen med att välja BaseQi-adaptern är flexibiliteten. Du kanske bara vill ha en liten mängd extra lagringsutrymme, och du kan ha extra microSD-kort liggande. Du kan också välja att uppgradera ditt microSD-kort vid ett senare tillfälle. Du kanske kan leta runt för att hitta ett billigt microSD-kort, även om prisskillnaden mellan de två metoderna inte är så stor.

The SD-kortläsaren är långsam

En nackdel med detta tillvägagångssätt som är värt att tänka på är att din MacBook Pros SD-kortläsare inte är i närheten av lika snabb som den interna enheten. Apple bekräftar UHS-II-stöd på sin webbplats, vilket innebär att med ett kompatibelt UHS-II-kort kommer du att kunna nå hastigheter på cirka 300 MB/sek.

Detta gör vilken lagring som helst som finns i din SD-kortplats olämplig för alla ändamål som kräver snabb åtkomst, inklusive lansering av appar och redigering av video med hög bithastighet. Du kan använda SD-kortet för att säkerhetskopiera din Mac med Time Machine, men kom ihåg att det här tillvägagångssättet kanske inte är idealiskt eftersom att förlora din Mac skulle också innebära att du förlorar din säkerhetskopia.

RELATERAT:< /strong> Så här säkerhetskopierar du din Mac och återställer filer med Time Machine

LÄS NÄSTA

  • › Förvandla en smart kamera till en solcellsdriven säkerhetskamera
  • › Hur man översätter ljud med Google Translate
  • › Gratis VPN kontra betald VPN: Vilket ska du välja?
  • › Intel dödar sina Pentium- och Celeron-varumärken
  • › Ska du bry dig om en e-postsignatur?
  • › Så här roterar du text i Google Dokument