Tyskland närmar sig statligt övertagande av Uniper

0
59

Den tyska regeringen närmar sig en överenskommelse om att förstatliga gasjätten Uniper, i ett försök att undvika att landets energisektor kollapsar. Det rapporterar Bloomberg. Ett temporärt avtal mellan Berlin, Uniper och dess storägare, finska Fortum, har nåtts, skriver nyhetsbyrån och hänvisar till källor. Den tyska regeringen uppges sikta på att offentliggöra övertagandet senare i veckan. Ingen av parterna har kommenterat uppgifterna. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp. Omni Ekonomi hjälper dig att navigera i den just nu turbulenta ekonomiska verkligheten – med nyheter, analyser och handfasta råd kring din privatekonomi. Just nu får du testa Omni Ekonomi i tre månader för 99 kronor. Erbjudandet gäller även dig som har testat Omni Ekonomi tidigare.