Gaypar trakasseras av grannar – DO utreder hyresbolaget

0
48

Diskrimineringsombudsmannen, DO, går vidare med en anmälan mot hyresbolaget HSB Malmö och har inlett en tillsyn efter att ett homosexuellt par trakasserats och utsatts för våld av flera grannar. Det skriver Sydsvenskan. Paret bor i en lägenhet i Turning Torso i Malmö. Där har männen under året blivit slagna av en granne, men också verbalt trakasserade, förföljda och fått hotfulla meddelanden från andra grannar. Till följd av händelserna vill paret flytta från Turning Torso, men HSB Malmö har inte velat erbjuda paret en annan lägenhet med hänvisning till regeln om att hyresgäster måste bo i en lägenhet minst tolv månader. Paret gjorde därför i somras en anmälan till DO, då de anser att bolaget inte gett dem någon hjälp eller stöd.