Förvandla en smart kamera till en solcellsdriven säkerhetskamera

0
22
Reolink

Det finns en mängd batteridrivna smarta hemsäkerhetskameror på marknaden som erbjuder bekväm placering men laddar huvudvärk. En solpanelstillägg gör livet enklare när du använder en kamera utomhus.

Varför använda en solpanel för dina smarta kameror?

Om dina smarta säkerhetskameror använder ett laddningsbart batteri betyder det att du behöver ladda upp dem vid något tillfälle.

Det är inte bara ett krångel i allmänhet, men det gör dig också benägen att placera kamerorna på platser som inte kräver en stege för att komma åt dem. När allt kommer omkring, vem vill balansera på en stege för att byta ut smarta kamerabatterier?

Tyvärr, om du placerar kameran där det är lätt för dig att dra ner och torka av batterierna utan stege, betyder det att det är lätt för vem som helst att dra ner om de är så lutande.

Genom att blanda in en solpanel till ditt hemsäkerhetsprojekt, sparar du inte bara besväret med att dra ut stegen för varje batteribyte, du ökar också den fysiska säkerheten för din kameraplats genom att göra högre installationspunkter mer genomförbara.

Hur man använder en solpanel med din smarta kamera

Smarta säkerhetskameror är ganska energieffektiva och, tack och lov, kräver de inga sorts seriös solcellsinstallation för att upprätthålla strömmen.

Det finns en mängd olika modeller på marknaden, både från första part från kameratillverkaren och tredjeparts eftermarknadstillägg, alla ungefär lika stora som en 8×10 foto eller mindre.

Tekniska överväganden

Även om det är ganska enkelt att använda en solpanel för dina säkerhetskameror, finns det några mindre överväganden du bör tänka på innan du dyker in i projektet.

För det första är det bara möjligt att använda en solpanelstillägg för smarta säkerhetskameror med ett internt batteri. Även om, ja, du kan ställa in ett solsystem som laddar ett externt batteri som i sin tur matar in ström till dina säkerhetskameror, det är en helt separat typ av projekt och utanför ramarna för vad vi diskuterar. här. Utan något internt batteri fungerar dina solcellsdrivna kameror bara när solen skiner.

För det andra vill du kontrollera dokumentationen för din kamera och bekräfta att batteriet kan laddas i själva kamerahuset (till skillnad från ett krav på att ta bort batteriet och ladda det i en docka) och att kameran kan fortsätta att fungera under laddningsprocessen.

Om just din kameramodell inte kan göra båda dessa saker (ladda när den är färdigmonterad och kör medan den laddas), så passar inte solpanelstilläggsprojektet för dina behov och kommer inte att fungera med dina kameror.

För det tredje, var uppmärksam på effekten och effekten för en viss panel. Vissa solpaneler på marknaden ger tillräckligt med ström för att köra kameran när solen skiner men inte tillräckligt med ström för att köra kameran och ladda den. Så du kommer så småningom att behöva ladda batteriet, men du behöver göra det mer sällan eftersom kameran bara kommer att ta slut på batterierna på natten.

Slutligen, överväg både din geografiska plats och de enskilda platserna du vill placera de soldrivna kamerorna på din fastighet. Om du bor i Mordors djup och solen aldrig skiner eller platsen du vill ha kameran under ett skjul överhäng i ett mycket skuggigt och kraftigt skogsområde, kanske du får en suboptimal upplevelse med solpaneler.

Tänk på ett Solar Camera Kit

Ring/Amazon

Om du startar ditt utflykt till säkerhetskameror och vill ha en eller fler solcellsdrivna, överväg att bara få ett kit direkt ur porten som inkluderar panelen.

Då behöver du inte oroa dig för att välja en med rätt kontakt eller rätt energiproduktion för dina behov, eftersom satsen redan är designad för att fungera direkt ur lådan.

Reolink har en mängd olika solkamerasatser som denna 2K 4MP bullet-kamera och denna 2K 4MP Pan-and-Tilt-kamera.

Reolink 2K 4MP Solar Security Camera

Reolink-kameror erbjuder människordetektering, lokal lagring och solcellsladdning allt i ett kit.

Amazon

149,99 USD
179,99 USD Spara 17 %

Reolink erbjuder till och med en 4G-aktiverad mobilmodell om du behöver placera en solcellsdriven kamera någonstans utan Wi-Fi.

Du hittar också solcellssatser som den här Ringkameran + solpanelen eller den här Arlo startpaket som innehåller flera kameror och en bonus solpanel för utomhusbruk.

Välja en panel för din befintliga kamera

När du är osäker skadar det aldrig att köpa en förstapartssolpanel till just din kamera. Om du köper Ring-solpanelen för din utomhus-Ring-kamera eller den officiella Arlo-panelen för dina Arlo-kameror, får du precis det du behöver för just din kamera utan att krångla till specifikationer eller kontakter.

< img src="http://www.howtogeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />

Arlo Solar Panel Charger (2021 Update)

Denna förstapartssolladdare från Arlo fungerar med de nyare modellerna som stöder magnetisk kontaktfri laddning.

Amazon

59,99 USD
 

Utöver att använda solpaneler från första part för dina smarta säkerhetskameror, har du två viktiga detaljer att vara uppmärksam på när du handlar efter alternativ från tredje part.

För det första behöver du en kompatibel kontakt. Oavsett vilken typ av kontakt som din kamera normalt laddas med, måste solpanelen ha en identisk kontakt. Vissa laddas via micro USB. Vissa tar betalt av en egendomsport. Vissa har en beröringsfri magnetladdare.

Helst kommer solpanelen du köper att innehålla en kabel som inte bara matchar den typ du behöver utan även inkluderar en kabel som bevarar väderbeständigheten på kameran. Till exempel, om du har äldre Arlo-kameror som inte stöder magnetisk kontaktlös laddning, vill du ha en mikro-USB-anslutning med en gummitätning runt sladden. Om du har nyare Arlo-kameror som Pro 3, Pro 4, Ultra eller Ultra 2 kan du använda dessa solpaneler med en magnetisk kontakt.

För det andra, som vi nämnde ovan, måste du oroa dig för uteffekten. När du handlar efter paneler från tredje part, leta efter paneler i intervallet 4-6 watt, till exempel denna 5W-modell. Vissa av de billigare genererar bara 2-3 watt vilket kanske inte räcker för att både köra och ladda upp dina kameror samtidigt.

Och som alltid rekommenderar vi att du läser det finstilta och recensionerna. Om du tittar på ett speciellt solpanelstillägg som verkar uppfylla dina behov, men det finns recensioner från frustrerade kunder som indikerar att just den solpanelen genererade ett laddningsfel för deras kameror och inte skulle fungera, du vill överväga en annan produkt om du har samma kameramärke.

Ytterligare tips för framgång med solpaneler

Förutom att välja rätt solpanel för din kamera, här är några extra tips att tänka på.

Var noga uppmärksam på väderskyddsprocessen. Följ bästa praxis som att inkludera en liten droppögla i linjen som går från panelen till kameran nära kamerahuset så att regnvatten rinner ner (och droppar av) kabeln istället för att rinna rakt ner genom kabeln till porten.

Om du inte är säker på gummitätningen, om den ingår, får du gärna uppgradera den. Du kan antingen trycka in tätningen i porten och täta över den eller avstå från att använda den helt och hållet och täta över öppningen. Du kan göra det enkelt på ett semipermanent sätt med lite flexibel tätning utomhus, eller på ett lite mer permanent (men fortfarande löstagbart med lite ansträngning) sätt med en smuts av silikon. Att kortsluta din dyra kamera med regnvatten är inget sätt att avsluta experimentet.

Och om du letar efter ett enkelt sätt att montera solpanelerna utan att behöva borra hål, kolla in vår guide att montera dina smarta säkerhetskameror utan att borra. Samma rännfästen och andra smarta knep som fungerar för kameror fungerar även för solpaneler.

The Best Security Cameras of 2022 Best Security Camera Overall Arlo Pro 4 Spotlight Camera Amazon

157,61 USD
199,99 USD Spara 21 %

Bästa budgetsäkerhetskamera TP-Link Kasa Smart 2K Amazon

39,99 USD
$44,99 Spara 11 %

Bästa säkerhetskamera för utomhusbruk Google Nest Cam Köp nu Bästa trådlösa säkerhetskamera Ring Stick Up Cam-batteri Amazon

99,99 $
 

Bästa säkerhetskamera med inbyggd lagring eufy C22 Security Solo Cam Amazon

79,99 USD
 

Bästa ringsignal för dörrklockakamera Video Doorbell 4 Amazon

219,99 USD
 

LÄS NÄSTA

  • › Hur man skapar och kombinerar PDF-filer på Linux-kommandoraden
  • › Amazon Alexa får annonser förklädda som svar
  • › Så här delar du upp och extraherar text i Microsoft Excel
  • › Så här kommer du åt Power User Menu i Windows 11
  • › EVGA slutar tillverka grafikprocessorer, anklagar NVIDIA för respektlöshet
  • › How-To-nörden anställer en associerad handelsredaktör på heltid