Detta AI-konstgalleri är ännu bättre än att använda en generator

0
31
Lexica

Konstgeneratorer med artificiell intelligens är coola, men det kan ta ett tag att skapa konst, och du kanske så småningom får slut på idéer. Lexica är här för att rädda dagen, med ett omfattande galleri av AI-konst att bläddra igenom.

Lexica är en sökmotor och ett konstgalleri för konstverk skapade med Stable Diffusion, en av de mer populära AI-konstmodellerna. Sajten skapades av Sharif Shameem, som hoppas att den “gör att stabil diffusion blir lite mindre av en mörk konst och mer av en vetenskap.” När du har navigerat till lexica.art i din webbläsare kan du scrolla ner för att kolla in nyligen uppladdad konst. Om du klickar på en bild visas hela uppmaningen som användes för att skapa konstverket, såväl som fröinformation.

Kermit the Frog-konstverk i Lexica

Den bästa funktionen hos Lexica är sökfältet, som kan användas för att söka efter specifika uppmaningar eller promptelement. Om någon redan har skapat konstverk som liknar din sökfråga är upplevelsen som att använda en konstgenerator utan att vänta en minut (eller mer) på resultaten. Lexica hävdar att de har indexerat över tio miljoner stabila diffusionsbilder, så det finns en god chans att någon redan har provat det du letar efter — eller något nära det.

RELATERATDet bästa AI-bildgeneratorer du kan använda just nu

Lexica är ett utmärkt sätt att kolla in vad som är möjligt med AI-konstverk, speciellt om du har kämpat med uppmaningar i AI-generatorer — att se de exakta uppmaningarna som används för varje bild kan hjälpa dig att förstå vad som fungerar bäst. Den enda haken är att modellen för stabil spridning snabbt förbättras, så många bilder i databasen skapades inte med de senaste och bästa versionerna.

Du kan kolla in Lexica.art i din webbläsare för att komma igång. Var försiktig när du bläddrar i den när du är på jobbet eller offentligt, men — precis som konst gjord av riktiga människor, finns det ibland nakenhet.

LÄS NÄSTA

  • › De bästa AI-bildgeneratorerna du kan använda just nu
  • › Så här roterar du text i Google Dokument
  • › Hur man översätter ljud med Google Translate
  • › Gratis VPN kontra betald VPN: Vilket ska du välja?
  • › Ska du bry dig om en e-postsignatur?
  • › Förvandla en smart kamera till en solcellsdriven säkerhetskamera
  • › Intel dödar sina varumärken Pentium och Celeron