Vad är RTT på en iPhone och hur använder jag den?

0
29

När du skriver ett meddelande och trycker på “Skicka,” det känns som att det skickas direkt. Det finns dock en ännu snabbare metod som kallas “RTT”, och den är en värdefull funktion för hörsel- och talskadade.

Vad är RTT?

“RTT” står för “Real-Time Text,” och det är ett protokoll för textsamtal. Det stämmer, det är inte textmeddelanden som du normalt tror. RTT är ett sätt att ha en textkonversation i realtid över ett telefonsamtal.

Men är inte vanliga textmeddelanden i realtid? Något. Med vanliga textmeddelanden skriver du ett fullständigt meddelande och skickar det när du är redo. Men i en RTT-konversation kan du eller personen i andra änden se vad som skrivs när det skrivs.

Du hittar RTT i iPhone&& # 8217; #8217;s “Tillgänglighet” menyn, och det är det verkliga värdet av den här funktionen. Telefonsamtal kan vara svårt för hörsel- och talskadade, men appar för sms och snabbmeddelanden saknar känslan av en “ansikte mot ansikte” konversation. RTT försöker överbrygga det gapet.

Det bör noteras att du har möjlighet att använda RTT på ett mer standardiserat sms-sätt—sända fullständiga meddelanden—men det är realtidsaspekten som gör protokollet intressant. Endera personen i samtalet (eller båda) kan använda RTT.

RELATERAT: Hur man använder livetextning på en iPhone

Hur man aktiverar RTT på iPhone

Öppna först “Inställningar” app på din iPhone.

Vi ska åka för att gå till “Tillgänglighet” avsnitt.

Bläddra ner och välj “RTT/TTY.”

Det första du ska göra är att aktivera “programvara RTT/TTY” på toppen. Tryck på “Tillåt” när den ber om tillåtelse att skicka meddelanden.

Därefter måste vi fylla i “Relänumret.” I USA är numret “711” och det är förmodligen redan ifyllt.

Under relänumret finns “Skicka omedelbart” växla. Stäng av detta om du inte vill att dina sms ska visas i realtid.

Det finns två andra växlar som du kanske vill använda. “Besvara RTT-samtal som tystat” kommer att stänga av din mikrofon i ett RTT-samtal. “Svara alla samtal som RTT/TTY” kommer att hindra dig från att behöva slå på den varje gång.

Hur man använder RTT i ett telefonsamtal

För att komma igång med RTT i ett telefonsamtal startar vi först ett samtal precis som du brukar. Du kommer att se “RTT/TTY Call” och “RTT/TTY Relay Call,” endera kommer att fungera.

Apple

När samtalet har kopplats trycker du på “RTT” knappen i uppringaren.

Apple

Detta kommer att visa tangentbordet och konversationsvyn. Skriv ditt meddelande och se det visas i realtid. Du måste trycka på skicka-knappen om du stängde av “Skicka omedelbart.”

Apple

Det är grunderna i RTT på iPhone. Det är en ganska cool tillgänglighetsfunktion för dem som kan ha svårt att höra eller tala i telefonsamtal. Det kan också användas som ett sätt att ha hypersnabbmeddelandekonversationer. Nu vet du!

RELATERAT: Gör din iPhone enklare att använda med dessa dolda tillgänglighetsfunktioner

LÄS NÄSTA

  • › Så här sparar du lösenord på iPhone
  • › Kan du streama Netflix på en decentraliserad VPN?
  • › Hur man översätter ljud med Google Translate
  • › Så här roterar du text i Google Dokument
  • › Varför är det inte möjligt att nedgradera en iPhone?
  • › Tar en fabriksåterställning bort virus?