Älskade 'House of the Dragon'? Läs dessa böcker mellan avsnitt

0
39
Bantam/Tor Books/Orbit

HBO’s House of the Dragon är den senaste bok-till-TV-anpassningen som slår stort. Game of Thrones prequel följer House Targaryen århundraden tidigare, på höjden av sin makt, när en kamp om makten hotar att förstöra kungahuset inifrån.

Med House of the Dragon med en veckovis utgivningsmetod, snarare än en binge-watch-modell, finns det gott om tid mellan avsnitten—och vilket bättre sätt att fylla tiden på än att läsa böcker med en liknande känsla? Oavsett om du letar efter ett annat trassligt nät av politiska intriger, lite sci-fi och fantasy, eller lite av båda, är dessa böcker perfekta för att hålla dig över dig mellan avsnitten av House of the Dragon.

Brand & Blod

Vill du veta vad som finns i lager på House of the Dragon? Läs George R.R. Martins bok, som beskriver århundraden av Targaryens styre—inklusive Drakdansen, inbördeskriget som utgör ryggraden i HBO-anpassningen.

Köp nu

16,99 USD
22,00 USD Spara 23 %

En sång om is och eld

Återbesök den ursprungliga sagan som inspirerade Game of Thrones med den här boxen med George R.R. Martins första fem romaner i A Song of Ice and Fire. År efter störtandet av Targaryen-dynastin hotar nya faror Westeros stabilitet, när de ädla husen slåss om makten och avslöjar förödande konspirationer, allt i jakten på att sitta på järntronen.

Handla nu

25,64 USD
49,95 USD Spara 49 %

Tidens hjul

När det gäller omfattningen är Robert Jordan’s The Wheel of Time-saga förmodligen det närmaste du kommer det episka Game of Thrones-universumet. Under loppet av 14 romaner utkämpar en vidsträckt ensembleroll en enorm strid mellan gott och ont, med inflytandet från den onde Dark One smygande och en profetia som förutsäger reinkarnationen av Draken, avsedd att bekämpa mörkret och rädda världen. Precis som House of the Dragon har The Wheel of Time också en TV-anpassning.

Handla nu

12,43 USD
18,99 $ Spara 35 %

Detta Woven Kingdom

Tahereh Mafis persisk-inspirerade fantasi har många av samma element som House of the Dragon-fans kommer att älska: en dynasti som hålls uppe av hemligheter, en förbisedd arvtagare, förbjuden romantik, en undergångsprofetia och en värld där fara (och magi) lurar runt varje hörn. Tjänaren Alizah har en hemlig identitet, medan kronprinsen Kamran är både fascinerad av henne och bekymrad över vad hon skulle kunna representera.

Handla nu

15,99 $
19,99 USD Spara 20 %

Sagan om ringen

Vill du ha mer medeltida inspirerad fantasy, drakar, magi och till synes omöjliga strider? Lämna Westeros och bege dig till Middle-earth, där J.R.R. Tolkiens ikoniska fantasyserie spårar det omatchade Fellowships strävan att förstöra den farliga och kraftfulla One Ring. Liksom House of the Dragon har den insatser som är både små, personliga uppdrag och episka, världsomvälvande strider, med politik och äventyr sammanvävda.

Handla nu

18,54 USD
35,96 USD Spara 48 %

The Malazan Book of the Fallen

Dyk in i en annan fantasyserie med The Malazan Book of the Fallen, en serie med tio böcker. Malazariket kämpar med interna stridigheter, ständigt krig och frekventa konfrontationer med ett par gamla trollkarlar. Kejsarinnan vägrar dock att vika sig och hon riktar blicken mot en av de sista Free Cities. Vad som följer är en lång och komplicerad sammandrabbning mellan krafter av det goda, det onda och någonstans däremellan—och till och med övernaturliga krafter utanför mänsklig kontroll.

Handla nu

7,99 USD
9,99 USD Spara 20 %

Iron Widow

Letar du efter något med all moralisk tvetydighet i House of the Dragon men med en annan underliggande mytologi? Prova Xiran Jay Zhaos sci-fi/fantasy-äventyr, inspirerad av en blandning av kinesisk historia och mytologi och futuristisk sci-fi. I detta krigshärjade kungarike väljs flickor till “co-pilot” gigantiska robotar för att bekämpa hot från bortom gränserna—men nästan varje flicka dör i processen. Zetian anmäler sig frivilligt till rollen för att hämnas sin syster, och slår sig sedan ihop med sin buttre andrapilot och en barndomsvän för att ta bort det korrupta systemet för gott.

Handla nu

10,99 USD< br/> 

nordisk mytologi

Om du trodde att människorna i House of the Dragon var intrigerande och farliga, vänta tills du möter gudarna från Neil Gaimans syn på nordisk mytologi. De klassiska gudarna—plus några andra fantastiska varelser—ombildas i en vidsträckt berättelse om skapelse, ambition, passion och förräderi som sträcker sig från tidernas gryning till den profeterade förstörelsen av Ragnarök.

Handla nu < p class="product-price">10,19 USD
15,95 USD Spara 36 %

Vem fruktar döden

Denna postapokalyptiska afrikanska fantasi av Nnedi Okorafor utforskar många teman som Drakens hus behandlar: arv, hjältemod i en brutal värld, kön och makt och mer. Efter att ha överlevt en brutal kränkning och ett folkmord föder en kvinna från en förföljd minoritet Onyesonwu, en flicka med ett farligt öde att rädda sitt folk—om andra krafter inte stoppar henne först. Som en bonus: boken har valts ut av HBO, med George R.R. Martin som exekutiv producent.

Handla nu

8,99 USD
 

A Chorus of Dragons

Jenn Lyons fantasyserie i fem delar är perfekt för House of the Dragon-fans som letar efter en annan fantasivärld och en intrig kungafamilj att titta på. Serien startar med Kihrin, en sagoboksälskande föräldralös barn som upptäcker att han faktiskt är en sedan länge förlorad kunglig arvtagare. Men när han återförenas med sin familj upptäcker han att berättelserna om hjältemod och ära han älskar så mycket är det som ligger längst bort från verkligheten i denna farliga, ambitiösa klan.

Handla nu

9,99 USD
 

Forest of a Thousand Lanterns (Rise of the Empress)

House of the Dragon fokuserar lite mer på sina kraftfulla, moraliskt grå kvinnliga karaktärer än vad Game of Thrones gjorde. För fler antihjältinnor och ambitiösa kvinnor, kolla in den här fantasiduologin från Julie C. Dao. Löst inspirerad av “Evil Queen” saga och enligt östasiatisk mytologi handlar berättelsen om Xifeng, en bondflicka som får höra att hon har ett öde att bli kejsarinna—om hon är villig att omfamna en mörk magi som går genom henne.

Handla nu

10,99 USD
11,99 USD Spara 8 %

Wolf Hall: A Novel

A Song of Ice and Fire är, berömt, löst inspirerad av medeltida och renässansens engelsk domstolspolitik, från rosornas krig till tudorernas skräck. Hilary Mantel’s Wolf Hall-trilogi kanske inte har drakar och förbannelser, men den har något kanske ännu mer skrämmande: ambitiösa människor med allt att förlora och allt att vinna. Vid Henrik VIII:s hov är en alltmer paranoid kung omgiven av allt girigare rådgivare. Något kommer säkert att gå sönder—och när det gör det kommer Thomas Cromwell, komplicerad man och ofta historiens skurk, att stå i centrum för allt.

Handla nu

2,99 USD
 

The Inheritance Trilogy

N.K. Jemisins fantasytrilogi innehåller välbekanta handlingslinjer för House of the Dragon-tittarna. En ung kvinna, Yeine, blir arvinge till tronen efter sin mammas död, men varken kungariket eller hennes familj är som de verkar. Istället kastas hon in i en värld av farlig politik och stora ambitioner, där ett fel drag kan vara dödligt. Kusiner kämpar mot kusiner i ett krig mellan familjer som drar anhängare från alla håll och som så småningom kommer att avgöra ödet för ett helt kungadöme.

Handla nu

25,49 $
$29,99 Spara 15 %

The Sun Sword

Fans av House of the Dragon och Game of Thrones kommer att hitta mycket att älska i Michelle Wests fantasyserie . Ett en gång delat land har förenats av en klan begåvad med ovanliga krafter, men de ambitiösa i kungariket försöker regera till varje pris. Liksom House of the Dragon följer serien ett komplext nätverk av ädla hus, magiska krafter, komplicerad politik och episka strider i en kamp om kontroll över ett knappt sammanhållet kungarike.

Handla nu

2,99 USD