Kan ik mijn bestaande router gebruiken met nieuwe mesh-netwerkhardware?

0
33
TP-Link

Er zijn een paar situaties waarin u uw bestaande router naast uw nieuwe mesh-netwerk wilt blijven gebruiken. In sommige gevallen kan het zelfs nodig zijn om dit te doen! Dit is wat u moet weten.

Waarom een ​​mesh-netwerk gebruiken met uw oude router?

Wanneer u een nieuwe router koopt, of het nu een op zichzelf staand traditioneel model is of een aantal mesh-knooppunten, vervangt u de oude meestal helemaal. Er zijn echter situaties waarin u uw oude router operationeel wilt of moet houden.

Uw internetprovider heeft het nodig

Soms hebt u een gecombineerde routermodem, waarbij één stuk hardware is de modem die u verbindt met uw ISP, een router en een Wi-Fi-toegangspunt in één. In dat geval moet u het apparaat in de buurt houden om minimaal als modem te dienen.

In veel gevallen moet u de hardware die uw ISP u heeft gegeven, actief houden omdat de modem erin is ingebouwd en/of omdat het MAC-adres van de hardware die zij u hebben gegeven aan uw account is toegewezen en vereist is voor autorisatie.

< p>Als je met die situatie wordt geconfronteerd, kun je de routering en wifi-functie uitschakelen van de combo-eenheid die je ISP je heeft gegeven om een ​​mesh-kit met meerdere knooppunten te gebruiken voor zowel betere wifi-dekking in je huis als verbeterde kwaliteit of Service-regels of ouderlijk toezicht.

U wilt functies van uw oude router behouden

Als je bepaalde functies van je huidige router echt leuk vindt, maar de wifi-dekking slecht is, kun je de routeringsfunctie ingeschakeld laten, maar het wifi-mesh-netwerk gebruiken om een ​​betere dekking voor je huis te bieden.

Misschien biedt uw huidige router bijvoorbeeld precies de functies voor ouderlijk toezicht die u nodig hebt, evenals ondersteuning voor het specifieke VPN-protocol dat u gebruikt of een andere specifieke use-case. Hoewel we u aanraden te upgraden naar nieuwere hardware met de gewenste functies, begrijpen we de aantrekkingskracht van het vasthouden aan een vertrouwd, beproefd systeem.

Laten we eens kijken naar de verschillende manieren waarop u uw bestaande hardware en een mesh-netwerk kunt combineren. Zorg ervoor dat u de documentatie en instellingen voor uw specifieke hardware controleert, zowel uw bestaande hardware als de hardware die u overweegt toe te voegen, om er zeker van te zijn dat deze de functies en instellingen ondersteunt die nodig zijn voor de specifieke installatieconfiguratie die u nodig heeft. waarin u geïnteresseerd bent.

Router Bridge-modus: uw mesh-netwerk neemt het over

Amazon

We beginnen met een van de meest voorkomende instellingen: uw nieuwe mesh-netwerk gebruiken als uw primaire router. Dit is voor de meeste mensen de beste manier om dit te doen, omdat het je modem/router/wifi-combo-eenheid downgradet naar slechts een modem en je nieuwe hardware, zoals een eero mesh-netwerk, al het andere aankan.

< p>Om dit te doen, moet u toegang krijgen tot het configuratiecontrolepaneel van uw bestaande router (en in sommige gevallen moet u uw ISP bellen om deze de wijziging te laten doorvoeren).

Wat u zoekt, is een optie om uw routercombo-eenheid in de “bridge-modus te zetten.” Soms, vooral in het geval van veel van de nieuwe glasvezelmodems die AT&T gebruikt, is er geen echte bridge-modus, maar is er een optie genaamd "passthrough-mode"

eero Wi-Fi 6 Mesh-netwerk

Wi-Fi mesh-netwerken zoals de eero zijn een geweldige vervanging voor de slordige, ondermaatse wifi-router die je ISP je gaf.

Amazon

$ 199.00
 

Het doel van het in bridge-modus zetten van uw bestaande router is om het te instrueren om eenvoudig netwerkverkeer door te geven zonder de extra elementen die een router gewoonlijk biedt, zoals DHCP-adrestoewijzing.

Sluit vervolgens uw nieuwe mesh-netwerkhardware aan op de router en configureer het nieuwe mesh-netwerk met behulp van een webbrowser of app, volgens de instructies van de fabrikant.

Controleer de wifi-status nogmaals op de originele router. Soms worden de wifi-radio's uitgeschakeld door een combinatie-eenheid in bridge-modus te zetten, maar soms ook niet. Je hebt de oude wifi-configuratie niet nodig (en je wilt ook niet dat de congestie naast je nieuwe mesh-netwerk loopt), dus neem even de tijd om het uit te schakelen.

Vanaf dit punt gebruik je je nieuwe mesh-netwerk om alle aspecten van je thuisnetwerk te beheren, en je voormalige router en wifi-toegangspunt dienen gewoon als een gateway om je mesh-netwerk met internet te verbinden.

Voor iedereen die vastzit met het gebruik van door ISP geleverde hardware, maar die wil upgraden naar betere apparatuur, is dit een eenvoudige en gemakkelijke manier om je netwerk te upgraden.

Mesh Network Bridge-modus: een zeer gemengde tas

TP-Link

Aan de andere kant, in plaats van uw bestaande router in bridge-modus te zetten zodat uw nieuwe mesh-netwerk al het zware werk kan doen, kunt u in plaats daarvan het mesh-netwerk in bridge-modus zetten om de functies van uw bestaande router te behouden terwijl u de mesh-knooppunten als toegangspunten gebruikt.

We gaan je echter waarschuwen voor deze manier van handelen, omdat het een “je kilometerstand kan variëren” situatie. Verschillende mesh-netwerksystemen verwerken de bridge-modus op verschillende manieren. Verder zijn de meeste mesh-platforms voor consumenten ontworpen om te worden geïnstalleerd als een samenhangende eindpuntoplossing voor de consument, en niet in een schoenlepel met andere hardware.

Sommige mesh-hardware, wanneer ze in bridge-modus worden gezet, blijft functioneren als een samenhangend mesh-platform, zij het minus de routeringsfuncties en, meestal, enkele van de geavanceerde functies.

Het eero-platform zal bijvoorbeeld functioneren als een verbonden mesh-netwerk wanneer het in de bridge-modus wordt gezet (hoewel u wel de toegang verliest tot enkele van de meer geavanceerde functies waarvoor de routeringscomponent nodig is.) U kunt eero-knooppunten niet als standaard gebruiken -alleen toegangspunten; het is alles of niets.

Andere platforms zoals Google Nest Wi-Fi ondersteunen de bridge-modus, maar slechts voor één knooppunt tegelijk. Met andere woorden, als je je Nest wifi-systeem met drie knooppunten in de bridge-modus zet, zal het primaire knooppunt fungeren als toegangspunt voor je bestaande router, maar alle extra knooppunten vallen gewoon weg en belangrijke functies zijn ontoegankelijk .

TP-Link Deco X20 WiFi 6 Mesh-systeem

Dit goedkope mesh-systeem beschikt over Wi-Fi 6, WPA3 en een heleboel geavanceerde functies.

Amazon

$ 179,99
$ 249,99 Bespaar 28%

Ten slotte ondersteunen andere platforms, zoals de populaire TP-Link Deco-reeks, de stand-alone toegangspuntmodus. In deze configuratie handelt uw bestaande router alle routeringsfuncties af en handelen de access points alleen het draadloze verkeer af. Meestal verlies je alle communicatie tussen knooppunten, de geavanceerde functies en de installatie van het toegangspunt vereist een bekabelde backhaul met Ethernet dat elk toegangspunt weer verbindt met de router.

Uiteindelijk, tenzij je een zeer specifieke behoefte hebt om mesh-netwerkhardware in bridge-modus bovenop je bestaande router te plaatsen, raden we dit ten zeerste af. Mesh-systemen zijn zo geavanceerd en bieden zoveel functies dat het zonde zou zijn om ze bijna allemaal te missen.

The Best Wi-Fi Routers of 2022 Beste algemene wifi-router Asus AX6000 (RT-AX88U) Amazon

$ 275,46
$ 349,99 Bespaar 21%

Beste budgetrouter TP-Link Archer AX3000 (AX50) Amazon Beste goedkope router TP-Link Archer A8 Amazon

$53,99
$79,99 Bespaar 33%

Beste gaming-router Asus GT-AX11000 Tri-Band-router Amazon

$349.99
$449.99 Bespaar 22%

Beste mesh wifi-router ASUS ZenWiFi AX6600 (XT8) (2-pack) Amazon

$392,98
$449.99 Bespaar 13%

Beste budget mesh-router TP-Link Deco X20 Amazon

$ 149,99
$ 179,99 Bespaar 17%

Beste modemroutercombinatie NETGEAR Nighthawk CAX80 Amazon

$ 435,00
$ 499,99 Bespaar 13%

Beste VPN-router Linksys WRT3200ACM Amazon Beat Travel Router TP-Link AC750 Amazon

39,99 dollar
 

Beste wifi 6E-router Asus ROG Rapture GT-AXE11000 Nu winkelen LEES VOLGENDE

  • › 7 fouten met mesh-routers die u moet vermijden
  • › Een wifi-gastnetwerk gebruiken? Controleer deze instellingen
  • › Een extensie bellen op iPhone en Android
  • › Een Google-agenda delen
  • › 6 manieren om meldingen op iPhone te verbeteren
  • › Hoe plaats je een luchtreiniger het beste
  • › Een Q&A-sessie houden in Google Meet