“Ska du köpa en iPhone 14?” Som skrivet av en AI

0
39
Midjourney/Josh Hendrickson

Artificial Intelligence (AI) konst är på modet just nu, med dess förmåga att skapa bilder som ser otroliga ut och ändå konstigt avskaffade. Men AI kan göra mer än att måla en vacker bild; det kan i teorin också skriva en bra artikel. I teorin. Och vi testade det.

Innehållsförteckning

Och här är vårt bidrag!
    iPhone 14 vs iPhone 13
    iPhone 14s skärmkvalitet
    Dess batteritid
     dess pris
Avslutande tankar
från människor

Det du är på väg att läsa är en helt AI-genererad artikel. Allt jag gjorde var att fråga den med rubriken “Ska du köpa en iPhone 14?” och bad om 800 ord om ämnet. På bara några minuter producerade den en hel artikel mycket snabbare än någon människa någonsin kunde åstadkomma. Men var den tillräckligt bra för att publicera?

Article Forge gör några stora påståenden om sin AI. Den lovar att AI

…skriver helt unika, SEO-optimerade, högkvalitativa artiklar i långa format med ett knapptryck.

De stora löftena slutar inte där, eftersom Article Forge fortsätter med att säga:

…Article Forge kommer inte bara att skriva högkvalitativt, aktuellt och användbart innehåll, utan innehållet kommer också att skrivas på ett sätt som Googles algoritmer naturligt kommer att älska och rangordna.

Och du kommer att få dessa artiklar helt skrivna och redo att användas på några minuter. Det är ett djärvt och lockande påstående för alla webbplatser som är beroende av Googles algoritmer för trafik (det är alla). Men kan en AI verkligen generera en välskriven och begriplig artikel som jag bara skulle kunna lägga upp på Review Geek utan att någon läsare vet? Jag bestämde mig för att testa det genom att behandla Article Forge’s AI som jag skulle göra med vilken annan författare som helst.

Nedan är artikeln som AI:n skrev på sex minuter och 11 sekunder efter att jag gav den rubriken &#8220 ;Bör du köpa en iPhone 14.” Människor får sällan en artikel helt rätt vid första försöket, därav redaktören noterar processen. Så för att ge AI:n en rättvis skaka, har jag bestämt mig för att behandla den artikeln som en “första inlämning.” Du kommer att få se alla redaktörsanteckningar som jag skulle lämna om det här var ett stycke skapat av människor. Resultaten kan överraska dig.

Och här är vårt bidrag!

Apple

Om du funderar på att uppgradera din iPhone finns det många saker att tänka på. Den här artikeln kommer att jämföra iPhone 14 med iPhone 13 1 OBS 1 Att jämföra iPhone 14 med 13 är en bra idé. Om du använder en äldre modell kanske du sparar pengar genom att bara uppgradera från en äldre modell till 13. Se till att prata om äldre modeller också., med fokus på batteritid och bildkvalitet. Vi tittar också på priset. Sedan ska vi titta på för- och nackdelarna med varje modell 2 NOTERA 2 Detta är en trevlig och tydlig öppningsdel som beskriver exakt vad som kommer att hända i artikeln. Men den lyder också lite för mycket som, “Vad är skillnaden mellan iPhone 13 och 14,” vilket är en annan artikel helt och hållet..

iPhone 14 vs iPhone 13

Tidigare i år 3 ANMÄRKNING 3 Detta kan vara bra på vägen, men vid publiceringstillfället skulle det vara “några dagar sedan” som mest., Apple lanserade sin senaste iPhone, iPhone 14. Den nya enheten har många nya funktioner, men den är också lite dyrare än iPhone 13. När det gäller specifikationer har iPhone 14 en liknande uppsättning av specifikationer som iPhone 13, men har några uppgraderingar. Detta gör det till ett utmärkt alternativ för äldre iPhone-användare som vill uppgradera.

iPhone 14 erbjuder bättre prestanda och en mer avancerad kamera. Den stöder även HDR och Dolby Vision, vilket gör de bilder och videor du tar otroligt skarpa och jämna. Dessa funktioner gör den nya iPhone till ett utmärkt val för tillfälliga fotografer och blivande videofotografer. Den nya telefonen erbjuder också bättre batteritid och ett digitalt eSIM-kort 4 NOTERA 4 Det är värt att nämna att i USA är eSIM det enda alternativet, vilket är en stor sak.

IPhone 14 har en ny fotonisk motor som förbättrar fotobehandling i svagt ljus. Det betyder att bilder tagna i svagt ljus kommer att ha fler detaljer och en rikare färg 5 OBS 5 Någonstans här bör vi nämna den nya uppgraderade kameralinsen och pixelbinning-funktionen (som Apple kallar Quad Pixels). Det är viktigt att Observera att Apple introducerar nya iPhone-moniker när tekniken kräver det 6 OBS 6 Ja, även om jag inte tror att “krav” är rätt ord, lol. Mer som “när det är möjligt” eller “bara för att.”. Nästa iPhone kommer sannolikt att fortsätta denna trend, men skillnaden mellan iPhone 14 och iPhone 13 är liten.

iPhone 14’s skärmkvalitet

Apple

Den nya iPhone 14 Pro-funktionen 7 NOTE 7 Detta bör vara “funktioner.”en super-retina 8 NOTE 8 Super Retina inte super-retina. XDR ProMotion-skärm. Den nya telefonens skärm är skyddad av en keramisk skärm och kan visa en maximal ljusstyrka på 1 600 nits inomhus och 2 000 nits utomhus. Båda modellerna har också en skärm som alltid är på, vilket är en funktion som länge efterfrågats av Apple-användare. Skärmen använder LTPO 2.0-teknik och är utrustad med en adaptiv uppdateringsfrekvens som kallas ProMotion 9. NOTERA 9 Du glömde att nämna en upplösning. En snabb jämförelse med iPhone 13 Pro skulle vara bra. Och i allmänhet är det bra att ge dessa specifikationer några “engelska översättningar” så att folk vet vad de menar…

Skärmen på iPhone 14 kommer att ha rundade hörn och en upplösning på 1440×2560 pixlar 10 OBS 10 Detta är helt felaktigt. Vad hände?. Skärmen är 20 procent 11 OBS 11 Du har skrivit fel procent. Dessutom kan du bara använda % tunnare än iPhone 13’s. Apple hävdar att iPhone 14’s skärm kommer att ha ett kontrastförhållande på 2 000 000:1. Telefonen kommer också att ha ett keramiskt sköldlager på skärmen för förbättrat skydd. iPhone 14 kommer också att använda samma A15 Bionic-processor som iPhone SE 3rd Generation 12 NOTERA 12 Sant, även om jag förmodligen skulle säga att det är samma processor som iPhone 13. Dessutom hör detta inte hemma i “visningskvalitet” avsnitt.. Den här processorn har 15 procent mer GPU-prestanda än sin föregångare.

iPhone 14 Pro 13 OBS 13 Varför har vi hoppat tillbaka till Pro? Och varför upprepar vi saker som vi redan har sagt? Du tappade handlingen i den här artikeln. har en extra hårdvara för “alltid på” visa. Den nya telefonen har en maximal HDR-ljusstyrka på 2000 nits – dubbelt så mycket som iPhone 13 Pro. Skärmens uppdateringsfrekvens på iPhone 14 Pro Max kan dynamiskt justeras från 120 Hz till 1 Hz.

Dess batteritid

Apple

Apple har inte avslöjat batteritiden 14 OBS 14 Ja det har det. Du hittar denna information på Apple Store. Så detta är fel. av iPhone 14-serien i pressmeddelandet, vilket är synd. iPhone 14 är en helt ny enhet, så dess batteritid kan skilja sig från tidigare modeller. Det finns dock vissa likheter mellan de nya enheterna. Båda har smalare ramar, en ny LTPO-skärm 15 NOT 15 Endast Pro-modellerna har detta, för att vara tydlig., och en mer energieffektiv hårdvarukonfiguration. Denna kombination 16 OBS 16 Hur i helvete hjälper smalare ramar till att förbättra batteritiden? bör hjälpa till att förbättra iPhone 14’s batteritid.

iPhone 14’s batteritid är mycket förbättrad 17 OBS 17 Vänta vad? För bara en sekund sedan sa du att vi inte visste batteritiden. över iPhone 13’s. Det betyder att du kan se längre filmer, lyssna på musik eller titta på strömmande videor. Du kan förvänta dig att din enhet kommer att hålla mycket längre än någonsin tidigare 18 NOTERA 18 Apple lovar som en timme mer över 13. Detta är i bästa fall en sträcka.. Batteritiden för iPhone 14 är en av dess viktigaste försäljningsargument . Dess mindre storlek 19 OBS 19 Vad pratar du om? Dessa är inte mindre i storlek. De är… i princip samma storlek. Förutom kanske Plus som är specifikt större än Mini som inte hände i år. och raffinerad batteridesign gör att den håller längre.

En annan stor förbättring i iPhone 14 är kameran. 48-megapixelkameran 20 hjälper till att ta bättre bilder i svagt ljus. Apples filmläge fungerar nu i 4K med 30 bilder per sekund. Och batteritiden är enligt uppgift utmärkt, med båda telefonerna erbjuder “hela dagen batteritid”. Även om Apple inte har avslöjat batteristorlek eller laddningshastighet 21, har det bekräftat att batteriet är mindre 22 och mer effektivt än tidigare iPhones. OBS 20 Vad, nu nämner vi dessa kameradetaljer? Detta hör hemma i kamerasektionen. Du vet, delen där vi pratade om kameror? NOTERA 21 Du dödar mig här. Ja Apple berättade för oss laddningshastigheter. NOTERA 22 Okej vad fan. För bara en sekund sedan sa du att Apple inte har bekräftat batteristorlekar. Dessutom är detta mestadels fel. Tre av modellerna har större batterier, Pro Max har ett mindre batteri.

Dess pris

Apple

Startpriset för iPhone 14 är 1 299 S$ 23 OBS 23 Var ska man börja? Det finns inget S framför dollartecknet. Även detta är fel. Startpriset för iPhone 14 är $799, och 14 Pro börjar på $999. Även om det inte är ett billigt nummer, kommer det att hjälpa dig att finansiera din europeiska resa 24 OBS 24 Vad? Hur finansierar en europeisk resa att köpa en iPhone (eller 1 300 USD)? Den här meningen förlorade handlingen och drev in i fantasin.. Apple’s senaste smartphone kommer också att ha en rörelsesensor som kommer att ansluta till räddningstjänsten vid en allvarlig bilolycka 25 OBS 25 Detta är en riktigt bra funktion… som inte har något med priset att göra. Apples nya iPhone kommer också att vara kompatibel med iOS 15, som kommer att bli tillgänglig på alla iPhones 2021 26 OBS 26 Fel. Fel. Fel. iPhone 14 lanseras med iOS 16, som släpptes för några dagar sedan. Inte 2021…

iPhone 14 kan köpas direkt från Apple, eller så kan du få den från vilken operatör som helst som bär Apples nätverk. Den kommer att vara tillgänglig på AT&T- och Verizon 27-nätverk i USA och på Storbritanniens Vodafone- och EE-nätverk. Det har förekommit en del spekulationer om priset på iPhone 14 Pro, men Apple har inte officiellt bekräftat det. 28 Apple kommer sannolikt att höja priset på iPhone 14 Pro Max 2022 29.

Priset på iPhone 14 har redan höjts av Apple i flera länder 30, inklusive Storbritannien, Tyskland och Japan. Priserna i dessa länder har stigit med minst PS150 31, men i USA förblir priset detsamma 32.OBS 27 Dålig T-Mobile nämns inte.NOT 28 Fel fel FELNOT 29 Detta gör det bara&#8217 ;inte vettigt. och det är fel.ANMÄRKNING 30 Nej, Apple har inte redan höjt priserna på den nya iPhone innan den ens släpptes. NOTERA 31 PS150? som i bråkdelar av en rupie? NOTERA 32 Vi missar tyvärr hela poängen med artikeln i slutet. Vi svarar i slutändan inte på frågan “Ska du köpa den här telefonen.” Istället artikeln bara typ av … slutar. Vi behöver en slutsats med solida råd.

Avslutande tankar från människorna

Nu kanske du tittar på det här och tänker, “wow den här AI:n gjorde ett ganska fruktansvärt jobb,” och det är både rättvist och ändå felaktigt. Artikeln slingrade sig, den tappade handlingen och den har flera felaktigheter och till och med stavfel. Men sanningen är att jag har låtit människor skicka in artiklar som slingrat sig, tappat handlingen, haft flera felaktigheter och till och med stavfel.

Ja gott folk, jag har sett värre från människor. Jag vågar säga att jag har sett värre publicerade på andra sajter (nej, jag kommer inte att nämna namn). Oavsett om det är från en människa eller en AI, får jag sällan en artikel som inte kräver något arbete alls från min sida som redaktör. Jag fixar misstag, ger förslag och hjälper till med vägledning.

Så om du undrar vad jag tycker om Article Forge och dess påståenden om “artiklar av hög kvalitet på några minuter,” Jag måste erkänna att jag har blandade känslor. Jag tror inte att du kan förvänta dig att fråga efter en artikel, tryck på “gör det så” och sedan omedelbart publicera som en Star Trek-framtid komplett med en datavän.

Men det betyder inte att det inte finns något här. För alla de anteckningar jag lämnade ovan, kan den här AI-artikeln lätt masseras in till något fungerande. På sex minuter hade jag skrivna 800 ord åt mig som jag sedan kunde nappa, stoppa och stoppa för att förvandla till något bra nog att du aldrig skulle veta att jag använde en AI för att skriva det. På en fantastisk dag tar det mig mycket längre tid att skriva en artikel på 800 ord av vilken kvalitet som helst. Denna AI kan spara mig timmar av arbete.

Men det betyder inte att jag är redo för den här framtiden. När skulle jag lura dig, läsaren, om jag publicerade den här artikeln under mitt namn? Även om jag fixade felaktigheterna, lade till nya avsnitt och masserade in detta till en artikel av hög kvalitet som uppfyllde mina höga krav, så skulle grunden för det inte vara mina ord.

Men är det så annorlunda än vägleda en mänsklig författares artikel från något hemskt till något stort? Ja? Och nej. Sanningen är att du kanske redan har läst en artikel på internet som ursprungligen skrevs av en AI och sedan redigerades av en människa. Det är framtiden vi redan lever i. Oavsett om vi är redo för det eller inte. Men det är inte en framtid vi kommer att anamma på Review Geek. Vi kommer att hålla oss till mänskliga författare. Åtminstone tills vår robotöverbelastning berättar annat.