Xaviers prof uttaler seg: Det var en hekseprosess, jeg ble tøs skammet over Insta-bildene mine

0
67

St. Xavier's University, Kolkata (Foto: sxccal.edu)

Jeg begynte på St. Xavier’s University som assisterende professor ved Institutt for engelsk 9. august 2021, nesten et år etter at jeg kom tilbake til India etter at jeg hadde fullført doktorgraden min. Jeg tok min BA i engelsk fra St. Xavier’s College (SXC), Kolkata, og fulgte opp med en MA i engelsk fra Jadavpur University. Etter å ha blitt tildelt et fullverdig stipend fra EU på et program som spesialiserer seg på middelalder- og tidligmoderne litteratur, forlot jeg India i 2015. Etter å ha forsvart doktorgradsavhandlingen min under koronaviruspandemien i 2020, returnerte jeg til India.

< p>Månedene etter at jeg kom tilbake var tøffe. Folk ble syke, kjære gikk tapt, og de fleste akademiske institusjoner hadde ansettelsesstopp på plass. Etter noen måneders kamp klarte jeg å sikre meg en kontraktsmessig stilling som gjesteforeleser ved et av Kolkatas private universiteter. Det var ikke en lukrativ stilling og utnyttet ikke akkurat de ferdighetene jeg hadde å tilby, men det var noe jeg trengte å gjøre for å skaffe meg noe sårt tiltrengt arbeidserfaring. Rundt mai 2021 mottok jeg et jobbtilbud fra et universitet i Hyderabad. Selv om dette var en heltidsstilling, krevde det flytting, et prospekt som var problematisk ikke bare med tanke på ulykken som ble utløst av Delta-varianten, men også på grunn av farens vedvarende helseproblemer.

Ikke gå glipp av fra Express Opinion |The toxic Fathers of St. Xavier's, Kolkata

Dette var rundt den tiden St. Xavier’s University, Kolkata (SXUK) lyste ut en heltidsstilling for assisterende professor i engelsk. Jeg søkte rundt slutten av juni. Kort tid etter ble jeg intervjuet, og tre dager etter intervjuet ble jeg formelt tilbudt stillingen.

Det virket som en uklarhet å ta det opp. Jeg ville tross alt få bo i Kolkata, nær foreldrene mine, noe som ville gjøre omsorgen lettere. Det føltes også som et økonomisk ansvarlig valg – jeg ble tilbudt en litt høyere lønn enn universitetet i Hyderabad, og gitt de rimelige levekostnadene i Kolkata, ville jeg kunne oppnå noen sårt tiltrengte besparelser.

Kun for abonnenter. StoriesSe alle

Premium

Delhi Confidensial: Kerala fotballklubb fast i Tasjkent, S-G Tushar Me…

Premium

India som et ‘utviklet’ land: hvor vi er, og utfordringen…

Premium

En ekspert forklarer: Hvorfor et stabilt Kenya er i Afrikas og ts interesse …

Premium< /figur>Med fond & ingeniører, Taliban hjelper til med å gjenoppbygge gurdwara truffet av Islamic S…Abonner nå for å få 62 % rabatt

Jeg begynte i SXUK i august og tilpasset meg raskt belastningen ved fulltidsundervisning. Jeg var opprømt over å endelig få tildelt tekster som jeg likte å undervise og som stemte overens med mine spesialområder og forskningsinteresser. Studentene var oppriktige og oppmerksomme, og diskusjonene i klassen var animerte og utrolig engasjerende.

Les også |St Xavier's University-professor tvang til å slutte på grunn av 'Instagram-bilder'

Denne idylliske pedagogiske reisen var imidlertid å bli brutalt avsluttet snart og på en måte som fortsatt høres mer ut som et bisarrt mareritt.

Jeg ble innkalt til universitetet via en telefon 7. oktober under påskudd av et møte med rektor. Møtet – som ingenting ble fortalt meg om over telefonen – viste seg å være en moderne gjeninnføring av en hekseprosess der jeg ble forhørt og deretter utskammet over mine private Instagram-bilder. Disse bildene – som et smart kuratert utvalg hadde blitt skrevet ut av – var angivelig grunnlaget for en klage sendt til universitetet av faren til en førsteårs mannlig student. Klagen, som beklaget min mangel på anstendighet og den tilsynelatende seksuelt brennende naturen til bildene mine, nedverdiget min rett til kroppslig autonomi og reduserte min personlighet til en ren seksuell beholder som den heteropatriarkalske moralens voyeuristiske bakvaskelse ble utøst liberalt på. Hvis klagens natur høres absurd ut, tror universitetets handlinger virkelig tigger.

Annonse Ikke bare ble jeg moralsk politisert og trakassert i over en time på grunn av bilder som jeg hadde delt privat med en utvalgt gruppe mennesker, men jeg ble også tvunget til å si opp min oppsigelse.SXU Professor

Ikke bare ble jeg moralsk politisert og trakassert i over en time på grunn av bilder som jeg hadde delt privat med en utvalgt gruppe mennesker, men jeg ble også tvunget til å si opp. Særlig krenkende og traumatiserende var det at fem kvinner entusiastisk deltok i dette. Jeg ble fortalt at min unnlatelse av å trekke seg frivillig ville bli straffet ved å reise en straffesak mot meg for å ha satt opp “støtende” fotografier.

Må lese meninger

Klikk her for mer

Skam, redsel, avsky — jeg følte hver eneste følelse med pinefull intensitet. I mange dager etter denne episoden var jeg kvalm, kunne ikke spise ordentlig, besøkt av natteskrekk. Stresset var så uutholdelig at det ødela immuniteten min og jeg fikk Covid-19 for andre gang. Det var spesielt ødeleggende å se belastningen det tok på foreldrene mine, spesielt min far som begynte å få besvimelsesanfall. I kjølvannet av hendelsen ble plagene hans verre, noe som førte til at han fikk Covid i januar 2022 (hvor han var innlagt på HDU i 21 dager) og deretter utviklet alvorlig hjertesvikt.

Jeg skriver disse tingene for ikke å vekke sympati. Jeg skriver dem for å illustrere at vilkårlige beslutninger tatt av myndighetene etterlater seg svært reelle og irreversible menneskelige skader i kjølvannet. Til alle de som har spurt meg hvorfor jeg ikke ventet på at de skulle sparke meg, spør jeg: kan du eventuelt sette deg selv i min posisjon? Kan du jobbe på et sted hvor absolutt ingen protokoll følges, der den aller høyeste embetsinnehaveren orkestrerte og ledet en kengurudomstol og deretter gikk ned til å utstede åpne trusler, hvor ikke en eneste kollega kom ut i det fri og tok et samlet standpunkt ? Tror du at det var lett for meg å takke nei til en heltidsstilling etter mer enn ett år med retur til India og strev med å finne jobb? Jeg ble drevet til økonomisk ruin som en konsekvens av dette. Det umiddelbare nedfallet var å miste hele depositumet som jeg hadde betalt for en leilighet som jeg hadde tatt på en elleve måneders leiekontrakt. Mer langsiktige konsekvenser inkluderte å måtte skrape bunnen av sparepengene mine for å dekke saksomkostninger og ikke kunne bidra økonomisk da faren min ble innlagt på sykehus to ganger i løpet av noen måneder.

Annonse

Livet mitt har føltes som et nådeløst mareritt de siste ti månedene. Men gjennom det hele var det én ting som forble uendret – den brennende, rasende følelsen av feilhandlinger og det fortærende ønsket om å søke rettferdighet. På intet tidspunkt i hele denne prøvelsen har jeg noen gang stilt spørsmål ved meg selv og min sannhet. Selv om jeg fullt ut respekterer personlig mening, selv om jeg går så langt som å hevde at klageren har rett (uansett hvor feilplassert det er) til å avvise måten noen oppfører seg på i sitt personlige liv, er det min urokkelige overbevisning at subjektiv moral ikke kan erstatte landets lov. Som statsborger i India og som voksen har jeg visse umistelige rettigheter som ikke kan stjeles fra meg – retten til å ha på meg det jeg vil og retten til å visuelt dokumentere at og dele dem med verden er en del av mine konstitusjonelle friheter.< /p>

Jeg må imidlertid konstatere at selv i mine villeste drømmer hadde jeg ikke forutsett omfanget av medietrekk denne historien ville få. Det har vært overveldende og ydmykende i like stor grad å se strømningen av støtte. I det som ofte har vært en lang, ensom og utakknemlig kamp, ​​har skredet av (for det meste) positiv forsterkning styrket mitt ønske om å fortsette å kjempe. Jeg kjemper denne kampen for å gjenvinne min autonomi, min rett og min verdighet. Jeg tror at arbeidet mitt bør snakke for meg i stedet for hvilke klær jeg velger å bruke. Selv om de beryktede “badedrakt”-bildene har kapret fortellingen, spiller det ingen rolle om jeg hadde på meg en badedrakt eller en saree. Klær kommer ikke med moralske merkelapper på seg og sier ingenting om verdien til personen som bærer dem. Fremfor alt kjemper jeg for å gjenvinne min kroppslige og feministiske handlekraft og for å sikre at det som skjedde med meg aldri skjer med noen andre. Jeg skulle gjerne vært et forbilde, men jeg nøyer meg med å være en advarende fortelling foreløpig.

Forfatteren er adjunkt med et universitet i NCR. Navnet hennes blir holdt tilbake på hennes anmodning

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå