Home Svenska Karnataka: Inför en “icke-funktionell” anklagelse utarbetar CM Bommai nya planer för att visa upp prestationer

Karnataka: Inför en “icke-funktionell” anklagelse utarbetar CM Bommai nya planer för att visa upp prestationer

0

Bommai-regeringen hade tidigare planerat ett storslaget evenemang den 28 juli för att fira båda årsdagen men tvingades ställa in evenemanget. (Arkivbild)

BJP-regeringen i Karnataka utarbetar nya planer för att fira den 28 augusti treårsdagen av att vara vid makten i staten och ettårsdagen av chefsminister Basavaraj Bommais mandatperiod.

Bommais regering hade tidigare planerat ett storslaget evenemangden 28 juli för att fira båda årsdagarna men tvingades ställa in evenemanget efter mordet den 26 juli på BJP:s ungdomsledare Praveen Nettaru i Dakshina Kannada-regionen i staten.

Ett möte hölls i chefsminister Bommais officiella bostad på tisdagskvällen för att organisera en ny “Janutsav” för att fira BJP-regeringens prestationer. Mötet hölls mitt i kontroverser om uttalanden av en BJP-minister, J C Madhuswamy, om att BJP-regeringen inte fungerar effektivt i Karnataka. Ett ljudklipp av uttalandena från lagministern under en telefonchatt med en socialarbetare har blivit viralt på sociala medier och har använts av oppositionskongressen för att rikta in sig på BJP.

Läs också |1 år senare, festligheter skrotat, Bommais svaga grepp om CM-inlägget fortsätter

”Ett beslut har tagits att hålla Jannutsav den 28 augusti i Doddaballapur (samma plats där evenemanget den 28 juli var planerat). Ett beslut har fattats om att bjuda in nationella ledare till evenemanget”, sa chefsministerns kontor.

Berättelser endast för prenumeranterVisa allaPremium

Delhi Confidential: Kerala fotbollsklubb fast i Tashkent, S-G Tushar Me…

Premium

Indien som ett ‘utvecklat’ land: där vi är, och utmaningen…Premium

En expert förklarar: Varför ett stabilt Kenya ligger i Afrikas och t…

Premium

Med fond & ingenjörer, talibaner hjälper till att återuppbygga gurdwara som drabbats av islamiska S…Prenumerera nu för att få 62 % RABATT Mer från Political Pulse

Klicka här för mer

Ministrar i BJP-regeringen, som är nära medhjälpare till CM Bommai, deltog i mötet i hans bostad, inklusive inkomstminister R Ashok, trädgårdsminister N Munirathna och kooperativa minister ST Somashekhar.

🚨 Tidsbegränsat erbjudande | Express Premium med ad-lite för bara 2 Rs/dag 👉🏽 Klicka här för att prenumerera 🚨

Jubileumsfirandet den 28 juli ställdes in efter att BJP:s nationella president JP Nadda bestämde sig för att stanna bort, efter protester från partiarbetare över Nettarus mord. Nadda var ursprungligen planerad att närvara vid evenemanget som förväntades ge ljudet för de statliga omröstningarna 2023.

Annons

“Vi ville fira de program vi har gjort för folket. Nu finns det ingen ro i sinnet och efter att ha sett känslorna hos familjen och mamman till Praveen, har vi beslutat att ställa in evenemanget”, sa Bommai den 27 juli.

Förklarat av The Indian Express Läs inte bara nyheterna. Förstå det. Läs våra dagliga förklaringar Läs nu