Holmen stiger och Björn Borg rasar på röd Stockholmsbörs

0
53

Stockholmsbörsen inleder fredagshandeln nedåt. Vid öppning står index:

• OMXSPI: –0,4%
• OMXS30: –0,2%
SEB kommenterar den försiktiga uppgången på Wall Street i går med att ”trenden just nu tycks vara att tillväxtindikatorer drar sig nedåt, men utan dramatik”. Kvartalsrapporter strömmar fortsatt in på fredagen. Skogsbolaget Holmen presenterade det ”bästa resultatet någonsin” till följd av högre priser. Aktien stiger 3 procent. Industribolaget Beijer Alma ökade omsättningen men minskade resultatet och aktien faller 6 procent. Fortnox vänder ner med minus 2,5 procent efter en initial uppgång. Fakturabolagets delår visade på ökat kundantal och resultat. Klädesbolaget Björn Borg såg ett ”kraftigt tapp” i intäkterna och bolaget hänvisar till högre kostnader. Aktien rasar 20 procent. SAS backar 4 procent efter att flygbolaget ställer in 1 700 flygningar i höst som efterföljder av sommarens pilotstrejk. AB Volvos vice vd Jan Gurander meddelar sin avgång. Aktien backar 0,5 procent. Texten uppdateras. New York-börserna i går
S&P 500: +0,2%
Nasdaq: +0,2%
Dow Jones: +0,1%