US Justice Dept motsetter seg å avsløre bevis som støtter ransaking av Trumps hjem

0
79

Donald Trump forlater Trump Tower to dager etter at FBI-agenter ransaket hjemmet hans Mar-a-Lago Palm Beach, i New York City, New York, USA, 10. august 2022. (Reuters)< p>Det amerikanske justisdepartementet sa mandag at de motsetter seg oppheving av erklæringen som påtalemyndigheten brukte for å få en føderal dommers godkjenning for å ransake tidligere president Donald Trumps hjem i Florida, hvor de tok beslag. graderte dokumenter.

“Hvis den blir avslørt, vil erklæringen tjene som et veikart for regjeringens pågående etterforskning, og gi spesifikke detaljer om retningen og den sannsynlige kursen, på en måte som er svært sannsynlig å kompromittere fremtidige etterforskningsskritt,&#8221 ; påtalemyndigheten skrev i arkivet.

Trumps republikanske allierte har de siste dagene økt oppfordringene sine til statsadvokat Merrick Garland om å åpne forseglingen av dokumentet, noe som vil avsløre bevisene som påtalemyndigheten viste for å demonstrere at de hadde sannsynlig grunn til å tro at forbrytelser ble begått hos Trump. hjem — standarden de måtte oppfylle for å sikre ransakingsordren.

På forespørsel fra justisdepartementet opphevet en føderal domstol i Sør-Florida ransakingsordren og flere medfølgende juridiske dokumenter som viste at FBI-agenter fraktet bort 11 sett med klassifiserte poster fra Trump’s Mar-a-Lago resort.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

Crypto-romantikk-svindel: ' 8216;asiatiske kvinner’ på Twitter kommer for…

Premium

Geparder er klar til å ankomme i India, hva de store kattene har å siPremium

Delhi Confidensial: Helseminister Mansukh Mandaviya får ros fra C…

Premium

Delhi-politiet i RTI-svar: 80 % match i ansiktsgjenkjenning anses posi…Abonner nå for å få 62 % RABATT

Noen av postene som ble beslaglagt ble merket som “topphemmelige” — det høyeste klassifiseringsnivået som er reservert for den mest bevarte amerikanske nasjonale sikkerhetsinformasjonen.

Forklart | Donald Trump sier at FBI raiderer eiendommen hans i Florida Mar-a-Lago. Hvilke juridiske problemer møter han?

Slike dokumenter oppbevares vanligvis i spesielle offentlige fasiliteter fordi avsløring kan skade nasjonal sikkerhet

Justisdepartementet siterte mandag dette som en annen grunn til å holde erklæringen forseglet, og sa at etterforskningen involverer “høyt klassifisert materiale.”

Annonse

Byrået sa at det ikke ville motsette seg utgivelsen av andre forseglede dokumenter knyttet til raidet, for eksempel forsideark og regjeringens forslag om å forsegle.

Ordren som ble utgitt på fredag ​​viste at justisdepartementet etterforsker brudd på tre lover, inkludert en bestemmelse i spionasjeloven som forbyr besittelse av nasjonal forsvarsinformasjon og en annen lov som gjør det til en forbrytelse å bevisst ødelegge, skjule eller forfalske registre med intensjon om å hindre en etterforskning.

Trump har siden hevdet, uten bevis, at han hadde en stående ordre om å deklassifisere alt materialet som ble funnet hjemme hos ham.

Annonse

Beslutningen fra Garland Å oppheve forseglingen var høyst uvanlig, gitt justisdepartementets policy om ikke å kommentere pågående undersøkelser.

Samme dag som Garland kunngjorde sin beslutning om å forsøke å oppheve forseglingen, prøvde en væpnet mann med høyreorienterte synspunkter å bryte et FBI-kontor i Cincinnati, Ohio. Han ble senere skutt og drept av politiet etter en biljakt.

Aktoratet siterte mandag den nylige volden og de økende truslene mot FBI som en annen grunn til ikke å frigi erklæringen.

&# 8220;Informasjon om vitner er spesielt sensitiv gitt denne sakens høyprofilerte karakter og risikoen for at avsløringen av vitneidentiteter vil påvirke deres vilje til å samarbeide i etterforskningen,” skrev de.

Mandag sa Justisdepartementet også at en mann i Pennsylvania ble arrestert på siktelse for å ha fremsatt trusler på den sosiale medietjenesten Gab mot FBI-agenter. Adam Bies, 46, ble tatt i varetekt på fredag ​​i forbindelse med innleggene på sosiale medier, sa DOJ.

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå