Tobias Andersson om kritiken: ”Vill dreva mot SD”

0
51

SD:s rättspolitiske talesperson Tobias Andersson ångrar inte den tweet som har fått mycket kritik under den gångna veckan. Till Aftonbladet säger han att det var ”uppenbart att jag drev med dem som var kränkta över utformningen på ett tåg”. Andersson la upp en bild på ett tunnelbanetåg som klätts i SD-reklam. ”Välkommen till återvandringståget. Du innehar en enkelbiljett. Nästa stopp, Kabul!” skrev han. Andersson ifrågasätter om tweeten verkligen är kontroversiell eller om andra vill måla upp den som det. Han menar att återvandring som ämne inte heller kan vara kontroversiellt. – Folk vill skifta fokus och vill dreva mot Sverigedemokraterna och tro att det var något kontroversiellt eller hemskt. Men i sak var det ju inte det, säger han.