Mitt band med seniorer bakom Goodfellows: Shantanu Naidu

0
50

Industrialisten Ratan Tata och entreprenören Shantanu Naidu under lanseringen av 'Goodfellows', Indiens första företagsstart för seniorer, i Mumbai, 16 augusti 2022. (PTI)

Entreprenören Shantanu Naidu, general manager på kontoret för Ratan Tata, ordförande emeritus för Tata Sons, har grundat Goodfellows – en start-up som ger meningsfullt sällskap till seniorer genom stipendiaten, deras ‘morvänner’. Naidu pratade med Eeshanpriya MS om inspirationen till Goodfellows och dess syfte.
Pensionärerna måste ta prenumeration och medan den första månaden av prenumerationen är gratis, kommer Goodfellows att ta ut en nominell månadsavgift därefter. Stipendiater har möjlighet att ta praktik i antingen tre månader, sex månader eller nio månader, och de får en nominell avgift. Redigerade utdrag:

Vad inspirerade idén till Goodfellows?

Min personliga erfarenhet har varit inspirationen. Om det finns ett rum fullt av människor i min ålder, och ett annat fullt av mormödrar, drar jag naturligtvis mot det andra rummet. Mitt personliga band med seniorer ledde till denna idé. Det [bandet] nådde en topp med Mr Tata i mitt liv. Det är ett slags fånigt förhållande, där vi är professionella när vi jobbar, och vi slags busar, drar varandras ben och introducerar varandra för nya saker. Så jag tänkte att om det finns en klyfta bland seniorer som nu är ensamma och ungdomar som vill göra fulla karriärer, så kan jag göra något åt ​​det.

Vilka lärdomar har man dragit av betan. fasen av Goodfellows?

Berättelser endast för prenumeranterVisa alla

Premium

UPSC-nyckel-17 augusti 2022: Varför du bör läsa “Remission” eller “Fritt tal…

Premium

BJP-shake-up: Gadkari & Shivraj utanför parlamentets styrelse, Yediyurap…

Premium

Kryptromantikbedrägerier: ' 8216;Asiatiska kvinnor’ på Twitter kommer för…

Premium

Geparder kommer att anlända till Indien, vad de stora katterna har att säga Prenumerera nu för att få 62 % RABATT

Beta gav oss feedback om att vänskapen bildas mycket snabbare än vi hade föreställt oss. Det beror förstås helt på hur individen är, men som tur är har vi turen att ha minerat rätt personer. Så anslutningen som jag förväntade mig skulle ta två månader tog en halv månad. Sedan började de presentera våra goda vänner för sina vänner som ‘träffa mitt barnbarn’. Den andra feedbacken var att vi måste ta hand om våra kamraters mentala hälsa också, och vi kan inte spendera dem på obestämd tid. Så vi måste begränsa antalet farvänner de kan besöka till tre.

Vilka tjänster tillhandahåller du via Goodfellows?

Morvänner beter sig som barnbarn. Vi säger inte att detta är en checklista över vad vi kan göra. Det genomsnittliga mönstret som har uppstått från betafasen är 3-4 timmars interaktion varannan dag, eftersom seniorer också vill behålla sina egna rutiner, sina egna liv och integritet, vilket är mycket viktigt för denna demografi. Vi vill inte bråka med det bara för att driva på sällskap, eftersom även sällskap måste ha en balanserad syn med oberoende.

Hur fungerar relationen?

Det beror helt på stipendiaterna och deras farvänner.

Vilken bakgrund kommer stipendiaterna från?

Det finns filmskapare, ingenjörer, konststudenter. Nämn någon demografisk enhet så har jag någon från dem i mitt team. Överraskande nog är detta inte begränsat till områden som gör vårdgivare [socialarbetare, sjuksköterskor]. Det är poängen; även efter att du har avlagt en avsevärt tung examen, såsom ingenjör eller medicin, letar millennials efter något som ger dem tillfredsställelse. Vi fyller liksom den klyftan för den yngre generationen genom att ge dem ett utrymme för en givande karriär.

Förklarat av The Indian Express Läs inte bara nyheterna. Förstå det. Läs våra dagliga förklaringar Läs nu