GIC, Capital köper KKRs andel i Max Health

0
54

Flera inhemska institutionella investerare var också en del av blockaffären, som slöts på tisdagen. (Bild: Wikipedia)

Singapors suveräna förmögenhetsfond GIC och det amerikanska finansföretaget Capital Group skulle bland annat köpa det globala investeringsföretaget KKR’s hela 27,54-procentiga andel i Max Healthcare Institute. Flera inhemska institutionella investerare var också en del av blockaffären, som slöts på tisdagen.

USA:s private equity-major KKR, som var den största aktieägaren, lämnade den New-Delhi-baserade sjukhuskedjan för cirka 9 290 crore Rs. Max Healthcares aktie steg så högt som 12 procent under dagen och stängde upp 9,72 procent till 396,70 Rs. KKR, som ägde andelen genom ett dotterbolag Kayak Investments Holding, sålde hela sina 267 miljoner aktier. Källor sa att försäljningen var på 353 Rs per aktie. Förklarat av The Indian Express Läs inte bara nyheterna. Förstå det. Läs våra dagliga förklaringar Läs nu