”Finns inget färdigbakat alternativ – alla går till val själva”

0
52

Aftonbladets partiledardebatt bjöd på ett besked från Nooshi Dadgostar i regeringsfrågan – Vänsterpartiet kommer inte släppa fram Magdalena Andersson (S) som statsminister utan att få en ministerpost i regeringen, säger hon. I övrigt är det ovanligt mycket som fortfarande är oklart, konstaterar Aftonbladets politiska kommentatorer. – Det är första gången på tjugo år som det inte finns ett enda färdigbakat regeringsalternativ att ta ställning till. Alla partier går till val själva, säger Lena Mellin efter debatten i Aftonbladets livesändning. Zina Al-Dewany, skribent på Aftonbladets oberoende socialdemokratiska ledarsida, säger att det är en ”extremt knivig” situation för S då C-ledaren Annie Lööf redan sagt att hon inte tolererar V i en regering. – Det verkar luta åt en socialdemokratisk enpartiregering där de behöver söka stöd både här och där. Ulrica Schenström, oberoende moderat, konstaterar att högern har samma problem med L och SD. – Det finns inte två olika block i det här valet.