Delhi: MCD arrangerer en fotoutstilling om Partition

0
51

Fotoutstillingen, som holdes i samarbeid med Kulturdepartementet, viser lidelsene til menneskene som er berørt av partisjonen, og har sjeldne bilder som viser panikk, frykt og vold.

The Municipal Corporation of Delhi (MCD) har organisert en fotoutstilling til minne om tragedien ved partisjonen ved Shyama Prasad Mukherjee Civic Centre, MCD-hovedkvarteret på Minto Road. Utstillingen er åpen for besøkende til 17. august, sa en høytstående MCD-tjenestemann.

Den holdes i samarbeid med Kulturdepartementet, viser fotoutstillingen lidelsene til menneskene som er berørt av skilleveggen og funksjoner. sjeldne bilder som viser panikk, frykt og vold.

MCD-kommissær Gyanesh Bharti sa at hver indianer fortsatt føler smerten ved partisjonen. «Millioner av mennesker mistet livet under flyttingen. Til minne om kampen og ofrene til disse menneskene, ble det organisert en utstilling slik at smerten ved partisjon aldri kan glemmes,» sa Bharti.

Spesialoffiser Ashwini Kumar sa at minnedagen for partisjonsgrusomheter den 14. august var tenkt for å bringe frem i lyset smerten, lidelsen og smerten til millioner av mennesker som led under partisjonen. Det er for å minne landet om den største forflytningen av menneskelig befolkning i forrige århundre, sa Kumar, og la til at folk ble tvunget til å bli fordrevet fra røttene sine.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

Delhi Confidensial: Kerala fotballklubb fast i Tasjkent, S-G Tushar Me…Premium

India som et ‘utviklet’ land: hvor vi er, og utfordringen…

Premium

En ekspert forklarer: Hvorfor et stabilt Kenya er i Afrikas og ts interesse …

Premium

Med fond & ingeniører, Taliban hjelper til med å gjenoppbygge gurdwara rammet av islamsk S…Abonner nå for å få 62 % RABATT

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå