Analyser: Avslöjandet är värst för Liberalerna

0
62

Efter att TV4-programmet Kalla Fakta avslöjat att S, M, SD, KD och L har varit villiga att ta emot anonyma donationer har en socialdemokrat och en liberal lämnat sina tjänster. Sveriges Radios politiska kommentator Fredrik Furtenbach tror att fler kan komma att avgå efter avslöjandet. – Det här ser väldigt illa ut för flera partier och det slår hårt mot deras trovärdighet, säger han. Han tror inte att granskningen kommer att påverka valet, då partier från båda blocken har ”gjort bort sig”. TV4:s politikkommentator Ulf Kristofferson tror även han att fler kommer avgå. Han tror däremot att avslöjandet kan ge effekter i valet. – Värst är det för Liberalerna. De ligger nära riksdagsspärren och så drabbas de av en sån här skandal, säger han och tillägger att det kan bli ”svettigt för partiet”.