7 videogame-remakes beter dan de originelen

0
103

Als een videogame een remake krijgt, wordt deze nieuwe versie zeker vergeleken met het origineel. Veel van de tijd is de originele game nog steeds de favoriet onder fans. Het hele doel van een remake is echter om het vorige spel te verbeteren met een modernere versie.

Als zodanig zijn er tal van remakes van videogames die hierin succesvol waren, of het nu ging om het verfijnen van gameplay-elementen, het upgraden van graphics en visuals, of het toevoegen van toevoegingen aan de game die het in het algemeen beter maakten.

Inhoudsopgave

  Deze lijst bevat games waar de remake in meer dan één opzicht beter is, en de beste manier om de game zelf te ervaren is door de remake te spelen. Deze lijst omvat ook meerdere verschillende consoles en bevat games die zijn gericht op zowel volwassenen als een jonger publiek. Hier zijn enkele van de beste remakes van videogames.

  The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D

  Een van de meest populaire en goed ontvangen games aller tijden, volgens sommigen een van de beste games ooit gemaakt, is Ocarina of Time. Toen het voor het eerst uitkwam op de Nintendo 64, zorgde het voor een revolutie in hoe avonturengames eruit konden zien en was het van grote invloed op de toekomst van videogames.

  Het was echter onvermijdelijk dat de graphics en besturing moesten verbeteren, en Ocarina of Time kwam vast te zitten in het verleden. Uiteindelijk, toen Nintendo hun 3DS-handhelds uitbracht, besloten ze een van hun beste games aller tijden te nemen en het opnieuw te maken voor een nieuwe generatie.

  Ocarina of Time kreeg een complete grafische update, evenals soepelere besturing waardoor het spelen van het spel leuker dan frustrerend werd, zoals het origineel soms zou kunnen zijn. Over het algemeen heeft deze remake een geweldige game nog groter gemaakt, zodat hij nog jarenlang herinnerd kan worden vanwege zijn invloed.

  Shadow of the Colossus

  Shadow of the Colossus was een geweldige game die oorspronkelijk werd uitgebracht op de Playstation 2 in 2005. In 2018 kreeg de game een volledige herwerking van de graphics op basis van de remaster die voor de PS3 was gemaakt eerder. Deze nieuwe remake werd uitgebracht voor de Playstation 4 en samen met de bijgewerkte grafische afbeeldingen werden ook de besturing van de game vernieuwd. Elke asset in de nieuwe game is veranderd, maar de hoofdgameplay is nog steeds hetzelfde als het origineel.

  De PS4-versie is absoluut verbeterd ten opzichte van het origineel, en het is de beste manier om deze game te ervaren, met de prachtige art-stijl, graphics en betere controles.

  Super Mario 64 DS

  Het lijdt geen twijfel dat Super Mario 64 een van de meest invloedrijke videogames is die er zijn. Omdat het de eerste 3D Mario-game was, en een van de eerste 3D-games in het algemeen, hielp het om te bepalen en vorm te geven aan hoe 3D-platformgames er de komende jaren uit zouden zien.

  Uiteindelijk besloot Nintendo dit baanbrekende spel opnieuw te maken voor de DS, een van de populairste handheld-systemen. De resultaten waren fantastisch, omdat de game simpelweg verbeterde wat het origineel zo geweldig maakte. De besturing was veel soepeler en de graphics zijn bijgewerkt.

  Er zijn ook enkele toevoegingen gedaan, zoals je in staat stellen om als Yoshi, Luigi of Wario te spelen in plaats van alleen Mario. Nintendo heeft ook een draadloze multiplayer-modus toegevoegd, nieuwe minigames en de verhaalmodus uitgebreid met nieuwe missies en bazen.

  Final Fantasy VII

  De Final Fantasy-serie is een bekende RPG-franchise, en het is aantoonbaar Final Fantasy VII die de serie echt van de grond heeft gekregen. Op het moment van de release ontving het veel lof voor zijn gameplay, verhaallijn en muziek, en werd het een van de meest populaire Playstation-games. Velen herinneren het zich als een van de beste games in de geschiedenis.

  Na verloop van tijd is de game echter definitief verouderd en een remake die aan de moderne normen voldeed, was voor veel fans een droom. In 2020 deed Square Enix precies dat en leverde een fenomenale Final Fantasy VII-remake af. Ze bleven trouw aan het bronmateriaal, terwijl ze de personages en instellingen van de grond af aan hertekenden. De game werd uitgebracht voor de PS4 en was een van de snelst verkopende games voor de console.

  Pokemon HeartGold en SoulSilver

  Pokemon Gold en Silver waren favoriet bij fans toen ze voor het eerst uitkwamen en introduceerden de Johto-regio aan spelers. De spellen werden in 1999 uitgebracht voor de Gameboy Color en werden uiteindelijk de op twee na bestverkochte inzendingen in de serie. Nintendo had al een poging gedaan om Pokemon-games opnieuw te maken met FireRed en LeafGreen, en op de 10e verjaardag van Gold en Silver besloot om deze games ook opnieuw te maken.

  Dit culmineerde in de release van HeartGold en SoulSilver in 2009 voor de DS. Deze remakes waren trouw aan de originele games, maar hebben de graphics voor de nieuwere handheld bijgewerkt en enkele gameplay-functies toegevoegd die eerder in Pokemon Crystal waren opgenomen. Deze remakes werden zeer geprezen en blijven een van de beste games in de franchise.

  Resident Evil 2

  Resident Evil 2 was een horrorspel dat oorspronkelijk werd ontwikkeld voor de Playstation en een pionier was van het survival-horrorgenre. Op het moment van de release ontving het veel lof voor zijn gameplay en ontwerp. Uiteindelijk werd het ook geport naar de Nintendo 64, Dreamcast, Windows en GameCube.

  Lang na de eerste release, die sindsdien veel fans van de franchise heeft verzameld, ging Capcom in 2019 door met het maken van een remake van de game voor de Playstation 4, Xbox One en Windows. de PS5 en Xbox Series X/S in 2022.

  Er waren enkele grote veranderingen in de game in deze remake van het origineel, zoals het veranderen van de camerahoek naar third-person. Er zijn ook verschillende moeilijkheidsgraden toegevoegd, die elk veranderen hoe het spel wordt ervaren. Ook de graphics kregen een flinke opknapbeurt. Of je nu al heel lang fan bent van het spel of het nog nooit hebt opgepikt, de remake van Resident Evil 2 is zeker de moeite waard om te spelen.

  Spyro Reignited Trilogy

  De Spyro-games waren een iconische serie voor de Playstation 2. De eerste drie, die later opnieuw werden gemaakt in Spyro Reignited, waren Spyro the Dragon in 1998, Ripto's Rage! in 1999 en Year of the Dragon in 2000. In 2018 creëerden ontwikkelaars Toys for Bob een remake van alle drie de games op één schijf en brachten deze uit voor de Playstation 4 en Xbox One. In 2019 werd het ook uitgebracht voor Windows en de Nintendo Switch.

  Spyro Reignited bevat een volledige transformatie van de graphics, terwijl het toch zo dicht mogelijk bij de originele ontwerpen blijft. Alle niveauontwerpen en instellingen zijn hetzelfde. De muziek en stemacteren werden volledig opnieuw opgenomen om de kwaliteit te verbeteren. Ook waren functies die in slechts een paar van de games waren toegevoegd, standaard voor alle games. Of je deze klassieke games nu wel of niet hebt gespeeld, Spyro Reignited is het proberen waard.

  Ervaar nieuwe en verbeterde favorieten

  De reden dat de meeste van deze games beter zijn dan hun originele tegenhangers, is voornamelijk te wijten aan technische upgrades, zoals besturing of graphics. De kern van het spel en de verhaallijnen blijven meestal hetzelfde, omdat die basisaspecten deze games in de eerste plaats zo geweldig maken.

  Zijn er remakes die beter waren dan het origineel die we hebben gemist? Laat het ons weten in de reacties.