V kräver plats i regering – C utesluter det: ”Kan inte ha Natomotståndare som styr”

0
40

Det finns en anledning till att Vänsterpartiet aldrig har suttit i regeringsställning, säger Annie Lööf i Ekots partiledarutfrågning. Hon säger att Sverige inte kan ha ”direkta Natomotståndare och EU-motståndare i en regering”. V-ledaren Nooshi Dadgostar kräver att hennes parti ska ingå i en eventuell vänsterregering efter valet, samtidigt som Annie Lööf utesluter det. – Det är klart att Nooshi Dadgostar kan släppa fram en annan statsminister och regering om hon är pigg på det. Lööf stänger dock inte dörren för att Miljöpartiet kan få ingå i en eventuell S- och C-regering efter valet. I intervjun säger Lööf också att det inte blir något vinstförbud för privata skolor, vilket Socialdemokraterna har som vallöfte. Hon säger att det inte finns någon majoritet för det i riksdagen, men att det däremot finns majoritet för att skärpa kösystemet och kvalitetskravet.